031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
آهن پویا به عنوان یکی از معتبرترین و کارآمدترین مراکز تخصصی خرید و فروش آهن آلات صنعتی، با نزدیک به یک دهه تجربه و سابقه ی درخشان، ضمن پایبندی به اصول اولیه و تعهدات، به منظور ارائه ی هر چه بهتر تسهیلات و خدمات به مشتریان خود اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نموده است. این مرکز هر فعالیت و عملکرد خود را در راستای اعتماد و رضایتمندی مشتریان آغاز نموده است تا از این طریق مشتریان و متقاضیان با ورود به فروشگاه آهن پویا از محصولات و قیمت های به روز آگاهی یابند و در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به درخواست خود اقدام نمایند.
آهن اسفنجی دورود محصولی از احیای مستقیم سنگ آهن (گندله) میباشد.
در عملیات احیای بی واسطه بدون نیاز به ذوب سنگ آهن،اکسیژن آن حذف میشود و شکل ظاهری آن به صورت قطعات کروی اسفنج گونه میشود ودلیل نام گذاری آن هم همین ظاهر اسفنجی شکل این محصول میباشد.یکی از دلایل رواج آهن اسفنجی دورود لرستان،کمبود ضایعات آهن و افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی است.آهن اسفنجی دورود جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن میباشد بنابراین میتوانیم درصد بالایی از مواد اولیه جهت تامین ذوب مورد نیاز واحدهای فولاد سازی را به جای استفاده از ضایعات از طریق آهن اسفنجی تامین کنیم.عیار و میزان آهن موجود در آهن اسفنجی دورود بین 84 الی 95 درصد میباشد.
مزایای آهن اسفنجی دورود در کوره ها و واحد های احیا نسبت به آهن قراضه به شرح زیر می باشد:
آهن اسفنجی دورودرا می شود به عنوان یک عامل خنک کننده جایگزین قراضه آهنی در
واحدها و کوره های اکسیژنی نمود.
آهن اسفنجی {city} دارای عنصرهای زاید در قراضه فولادی مشابه روی , مس , قلع و غیره نمی باشد.
آهن اسفنجی لرستان در مقایسه با قراضه فولادی دارای عناصر مزاحم مثل سولفور و گوگرد پایین تری است.
آهن اسفنجی دورود لرستاندر کوره های قوس الکتریکی امکان استفاده از ذغال نامناسب و ناخالص را با خصوصیت واکنشی بهتر ایجادمی نماید، در صورتی که انجام این کار به روش سنتی به کمک کوره های بلند و کوره های اکسیژنی ممکن نیست.
استفاده از آهن اسفنجی دورود امکان مصرف قراضه آهنی نامناسب و ناخالص را به عنوان قسمتی از مواد شارژی در فولادسازی الکتریکی را میسر می سازد.
به دلیل ترکیب دقیق آهن اسفنجی ( DRI/HBI ) امکان دست یابی به محصول نهایی پیش بینی شده میسر می شود.
در این فن آوری بصورت بی واسطه گندله سنگ آهن را با گازهای شکسته شده احیا می کنند. به این صورت که ابتدا گاز طبیعی وارد واحد شکست گاز (ریفرمر) می شود و بخاطر اثر حرارت وارد شده و وجود کاتالیزورهای مخصوص شکسته می شود و به H2 و Co تفکیک میگردد.هیدروژن و مونوکسید کربن آزاد شده وارد کوره احیا شده و با اکسیژن موجود در گندله مذاب ترکیب و به این ترتیب سنگ آهن احیا میشود.
در این روش گندله سنگ آهن که عیار 67 درصد دارد احیا شده و آهن اسفنجی (گندله متخلخل) با متالیزاسیون Fe (نزدیک 92 درجه) تولید میگردد.محصولی که در واحد احیا تولید میشود قسمت خنک کاری در کوره را طی نمیکند و با دمای نزدیک به 600 درجه سانتیگراد به وسیله سیستم انتقال مواد ویژه به قسمت فولاد سازی برای شارژ مستقیم کوره منتقل میشود.به احیای مستقیم سنگ آهن DRI نیز میگویند.
آهن اسفنجی دورود پس از ذوب و احیا در فولاد سازی،در فرآیند ریخته گری به سه شکل اسلب (تختال)،بیل(شمش) و میلگرد کاربرد دارند.اکنون حدود 5% از فولاد جهان از آهن اسفنجی (DRI) به دست می آید و این روند در حال افزایش می باشد. گندله ترکیبی از آهن است که از تلغیظ سنگ آهن (کنسانتره) تولید میگردد.مقدار گندله استفاده شده در تولید DRI به ازای هر تن محصول نزدیک به 1/45 تن می باشد.