یکی از کاربردی ترین مصالح در صنایع ساختمان سازی انواع پروفیل می باشد که به دلیل کاربرد های متفاوت به شکل های گوناگون نیز تولید می شود .

پروفیل های کامپوزیت و گالوانیزه در بازار بسیار کاربردی هستند و به صورت گسترده به کار می روند....

 

 

پروفیل چیست ؟

 

پروفیل یکی از کاربردی ترین مصالح در صنایع ساختمان سازی می باشد که به دلیل کاربرد های متفاوت به شکل های گوناگون نیز تولید می شود .

پروفیل های کامپوزیت و گالوانیزه در بازار بسیار کاربردی هستند و به صورت گسترده به کار می روند .از دیگر پروفیل های موجود در بازار میتوان به پروفیل Z و HSS اشاره کرد که در ساختمان سازی از کاربرد زیاد برخورداراند .پروفیل ها به دودسته تقسیم می شوند : صنعتی و ساختمانی

صنعتی برای ساخت خودرو و ساختمانی برای ساخت درب و پنجره استفاده می شود . 

 

 

 

انواع پروفیل های ساختمانی

 

از انواع پروفیل های ساختمانی میتوان به نورد گرم اشاره کرد که به صورت گسترده در ساختمان سازی کاربرد دارد .شکل ظاهری این پروفیل ها مانند قوطی می باشد همچنین از نوردگرم شمش های فولادی نیز ساخته می شود .همچنین میتوان از انواع پروفیل های دیگر به نورد سرد اشاره کرد که شکل آنها مانند ناودانی می باشد . پروفیل های نورد سرد از شکل دادن ورق های فولادی از طریق خم کردن و پرس کردن تولید می شوند . پروفیل های نورد سرد در ساخت چارچوب های در و سقف ساختمان های کاذب کاربرد دارند . نوع دیگر پروفیل ها مرکب اند که ترکیبی از نورد گرم و نورد سرد هستند .

 

 

پروفیل کامپوزیت

 

پروفیل کامپوزیت به دلیل مزایای عالی و کیفیت منحصر به فرد به صورت گسترده در صنعت ساختمان سازی به کارگرفته می شود . پروفیل های کامپوزیتی برای مناطق سرد که احتمال خوردگی بالا است بسیار کاربرد دارد این پروفیل عمر سازه را افزایش می دهد و از خوزدگی ساختمان جلوگیری می کند . همچنین پروفیل های کامپوزیت جلوی ارتعاشات را می گیرند و در برابر زلزله بسیار مقاوم اند .

 

پروفیل کامپوزیت ، کاربرد پروفیل کامپوزیت

 

 

پروفیل گالوانیزه

 

پروفیل گالوانیزه بسیار در ساختمان سازی کاربرد دارد زیرا از مقاومت بالایی برخوردار است . به صورت معمول از پروفیل های گالوانیزه برای ساخت در و پنجره های یو پی وی سی استفاده می شود . پروفیل های گالوانیزه در برابر فشار های جوی بسیار مقاومت بالایی دارند به همین سبب در ساختمان های بلند یا برج ها برای ساخت پنجره از پروفیل گالوانیزه استفاده می کنند .

 

پروفیل های گالوانیزه ، ویژگی های پروفیل گالوانیزه ،

 

 

پروفیل Z

 

پروفیل ها در یک دسته بندی کلی به دوگروه باز و بسته تقسیم می شود .پروفیل Z یک پروفیل باز است که برای ساخت سقف های سالن استفاده می شود .از موارد کاربرد این پروفیل که در ضخامت های مختلف تولید می شود میتوان به سقف سالن های ورزشی ، پارکینگ های بزرگ و سوله ها اشاره کرد . پروفیل Z انواع مختلفی دارد به همین دلیل در صنعت ساختمان سازی به اشکال مختلف ساخته می شود .

 

پروفیل Z ، ویژگی های پروفیل Z ، انواع پروفیل Z

 

 

پروفیل  HSS

 

از بین پروفیل های باز می توان به پروفیل HSS اشاره نمود که پروفیل فلزی با سطح مقطع توخالی می باشد . از ویژگی های منحصر به فرد پروفیل HSS که سبب شده در صنایع ساختمانی به کار گرفته شود امکان استفاده بهینه از فضای خالی آن است . از فضای خالی این پروفیل می توان برای پر کردن بتن و به منظور بالا رفت مقاومت ساختمان در برابر فشار بهره برد.

 

پروفیل HSS ، کاربرد پروفیل HSS

 

 

پروفیل صنعتی

 

از دیگر انواع پروفیل می شود از پروفیل های صنعتی نام برد که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد برای مثال از پروفیل های صنعتی در صنایعی از قبیل خودروسازی و صنایع نظامی استفاده می شود . همچنین در ساخت وسایل مختلف از جمله میز و صندلی و نیز در ساخت سوله انواع گوناگون پروفیل صنعتی کاربرد دارد .

 

پروفیل های صنعتی ، پروفیل صنعتی چیست

 

 

کاربرد پروفیل ها

 

کاربرد پروفیل موارد زیر را شامل می شود :

 

-  ساختمان‌ سازی

-  صنعت راه‌ سازی

-  بیشترین کاربرد پروفیل ها در صنعت ساخت در و پنجره‌ های آهنی است .

-  ساخت نرده‌های فلزی برای در و پنجره‌ ها

-  راه‌ پله ‌ها

- نرده‌ کشی دیوارهای کارخانه ‌ها

-  پیاده‌ روها و خیابان‌ها

- استفاده در صنعت خودرو سازی

- در ساخت پایه میز و صندلی

-  نوع Z آن جهت پوشش سقف سوله‌ ها

-  ساخت چهارچوب درهای بزرگ آهنی با استفاده از پروفیل نبشی

-  ساخت کرکره‌ های مغازه با استفاده از پروفیل ناودانی

 

 

 

نوشتن دیدگاه