به پروفیل های تشکیل شده از مقاطع فولادی و صفحات روکش دار گچی همراه با صفحات سیمانی، پروفیل کناف میگویند.

 

پروفیل چیست

 

به مقاطع فولادی ثابت پروفیل میگویند که دارای طول های بسیار زیاد است. این مقاطع در جنس ها و سایزهای گوناگون در کارخانه های ذوب آهن ساخته میشوند. عمده کاربرد پروفیل ها در ساختمان سازی میباشد. پروفیل دارای انواع مختلفی میباشد که یکی از انواع پروفیل، پروفیل کناف است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.

 

 

 

 

 

 

 

کناف چیست

 

به صفحه ای روکش دار گچی کناف میگویند که جز مصالح ساخت و ساز خشک محسوب میگردد و بسیار سبک میباشد. کناف در صنعت ساختمان سازی بیش از 80 سال است که رواج پیدا کرده است و کاربردهای گسترده ای دارد. 

 

 

 

 

 

پروفیل کناف

 

به پروفیل های تشکیل شده از مقاطع فولادی و صفحات روکش دار گچی همراه با صفحات سیمانی، پروفیل کناف میگویند. در واقع میتوان گفت پروفیل کناف همان زیرسازی کناف است که برای بهتر شکل گرفتن گچ در سقف کاذب مورد استفاده قرار میگیرد.

 

 

 

 

 

کاربردهای پروفیل کناف 

 

1.دکوراسیون داخلی مدرن

2.انواع کناف سقف 

3.بازسازی سازه های بسیار قدیمی

4.استفاده به عنوان عایق حرارتی و صوتی در آپارتمان ها

 

 

مزایای استفاده از پروفیل کناف 

 

1.نسبت به سایر مصالح ساختمانی مقرون به صرفه تر است

 

2.بسیار سبک است

 

3.انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و همین امر موجب گشته است تا طراحان و معماران بتوانند با پروفیل کناف طرح های زیبایی خلق کنند

 

4.سرعت نصب و اجرای این نوع مصالح بسیار بالا میباشد

 

5.تعمیرات آن ها به نسبت آسان است

 

6.در برابر زلزه مقاوم هستند

 

7.در برابر حریق و آتش سوزی مقاوم است

 

8.سازگار با انواع آب و هوا

 

9.عایق صوتی و رطوبتی بودن

 

10.در سطح کناف برخلاف سایر مصالح ساختمانی ترک ایجاد نمیشود

 

 

 

انواع پروفیل کناف

 

پروفیل های کناف در حالت کلی به دو نوع پروفیل کناف گالوانیزه سقفی و پروفیل کناف گالوانیزه دیواری دسته بندی میشوند. این دو نوع کلی پروفیل خود دارای انواع مختلفی میباشند که در ادامه به بررسی آن ها میپردازیم.

 

 

 

 

 

 

 

1.پروفیل C 

 

برای ساختن انواع دیوارهای خشک از این نوع پروفیل به وفور استفاده میشود. همچنین از پروفیل C در حالت عمودی به عنوان ستون دیوارهای کنافی در فاصله های سی،چهل و شصت سانتی متری از یکدیگر، استفاده میکنند. مزیت استفاده از این نوع پروفیل این است میتوان در سازه های ساخته شده با این نوع پروفیل کنافی، کابل های برق را عبور داد.

 

 

 

 

2.پروفیل U (رانر)

 

پروفیل U جز سازه های افقی پروفیل های کنافی محسوب میشوند. از این نوع پروفیل ها اغلب در کف و بالای سازه های کنافی استفاده میشود. این نوع پروفیل معمولا در ابعادپنجاه،هفتاد و صد سانتی متری تولید و عرضه میگردد. از این نوع پروفیل کنافی اغلب در اطراف بازشوها استفاده میکنند. 

 

 

 

3.پروفیل L (تراز)

 

در قسمت های مشترکی بین دیوارها و سقف مهندسان ترجیح میدهند از این نوع پروفیل استفاده کنند. ارتفاع مناسب پروفیل L از سقف را با استفاده از انواع ابزارهای ترازکننده از قبیل دستگاه تراز لیزری ابتدا تعیین میکنند و سپس پروفیل تراز را نصب میکنند. از این نوع پروفیل در اغلب جاهایی که بین دیوار و سقف فصل مشترک وجود دارد استفاده میکنند مانند دور ستون ها.

 

 

 

 

4.پروفیل F

 

این نوع پروفیل یکی از مهمترین اجزای اصلی سقف های کناف میباشد. علاوه بر آن از پروفیل کناف F  برای انواع دیوارهای محافظ استفاده میشود. 

 

 

 

 

5.پروفیل U36

 

از این نوع پروفیل اغلب در کنار پروفیل F47 برای زیرسازی سقف کناف و یا دیوارهای محافظ استفاده میکنند. نقش این پروفیل در سازه کناف، نگهدارنده F47 می باشد. اتصال این پروفیل با F47 توسط پیچ سازه به سازه کناف صورت میگیرد. 

 

 

 

سازه های پشتیبان

 

از سازه های  پشتیبان SP60 اغلب برای عبور اجزای تاسیسات شامل انواع لوله ها استفاده می شود و همچنین سازه های پشتیبان SC47 برای عبور لوله های کابل برق مورد استفاده قرار میگیرند. 

 

 

 

تولید پروفیل کناف

 

برای تولید پروفیل های کناف ابتدا ورق های فولادی گالوانیزه را در کنار یکدیگر قرار میدهند و سپس آن ها را به روش نورد سرد با دستگاه های رول فرمینگ، فرم میدهند. این پروفیل های کناف تولید شده اغلب دارای ضخامت های 3 الی 6 میلیمتر میباشند. 

 

 

 

ابزار مورد استفاده در اجرای پروفیل کناف 

 

1.جک نگه دارنده و جک بالابر

 

2.دستگاه برش طولی و قره قره ای

 

3.اره چاقویی و تیغ برای برش

 

4.پیچ زن کناف

 

5.انبر پانچ و قیچی

 

6.کاردک های پیچ گوشتی و زاویه دار

 

7.سنباده

 

8.ماله و ریسه 

نوشتن دیدگاه