لوله های فولادی با روش های مختلفی برش داده میشوند. هرکدام از این روش ها مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند. همچنین این لوله از آلیاژای متفاوتی ساخته میشوند.

 

انواع روش برش لوله ی فولادی

 

از آن جایی که لوله های فولادی روش های تولید پیچیده ای دارند و از آلیاژهای مختلفی تشکیل شده اند ، به سختی برش میخورند. براده ها و ضایعات برش لوله های فولادی بسیار چسبنده میباشند و سطح تماس تجهیزات برش را به راحتی میپوشانند و در نتیجه جداکردن آن ها کاری بسیار سخت است. 

برش لوله های فولادی دارای روش های گوناگونی میباشد که حال به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

 

 

 

1.برش لوله فولادی به وسیله شعله یا هواگاز

 

در این روش از شعله زیاد استفاده میکنیم به همین دلیل دهانه ی لوله ی فولادی هنگام برش دچار تغییر رنگ میشود. چون لوله ی فولادی تغییر رنگ میدهد به دلیل اکسید شدن آلیاژهای موجود در فولاد حتی فولا ضدزنگ ، بهتر است از اکسیژن و شعله برای برش لوله فولادی استفاده نکنیم. 

 

 

 

 

2.برش لوله فولادی با استفاده از دستگاه جوش کاری

 

در این روش با اینکه تغییر رنگ نداریم اما روش خیلی مناسبی نیست زیرا آلاینده های ناشی از برش با دستگاه جوشکاری مانند الکترودهای گرافیتی ، دود ، گرد و غبار و اشعه الکترود برای فردی که عملیات برشکاری را انجام میدهد بسیار خطرناک است. علاوه بر آن با هر برش قسمتی از براده های فولاد طور همانند مواد مذاب به دیواره های داخلی لوله میچسبند که جداکردن آن ها بسیار دشوار میباشد. با این حال هنگامی که نتوانیم از روش های بهتر استفاده کنیم ، برش لوله فولادی با دستگاه جوشکاری روش مناسب تری از برش با اکسیژن میباشد. 

 

 

 

3.برش لوله فولادی از طریق وایرکاتینگ

 

یکی از بهترین روش های برش فلزات که نتیجه ی کار بسیار باکیفیت میشود برش لوله به روش وایرکاتینگ میباشد. در این روش نیز مقداری تغییر رنگ در لوله ایجاد میشود که با سمباده میتوان دوباره آن را جلا داد. سرعت برش لوله فولادی بسیار کند میباشد و ممکن است ساعت های زیادی طول بکشد. 

 

 

 

4.برش لوله فولادی با دستگاه فرزسنگی

 

فرزسنگی دستگاهی است که از تیغه های بسیار سخت تشکیل شده است و مزیت آن این است که از چسبیدن براده های آهن بهلوله های فولادی بعد از برش جلوگیری میکند. همچنین این روش یک برش باکیفیت برای ما ایجاد میکند. این روش هزینه ی نسبتا پایینی نیز دارد. این دستگاه به دیسک های ساینده ای نیاز دارد که این دیسک ها باید به طور دائم تعویض شوند تا تیزی کافی را برای برش داشته باشد به همین علت بیشتر برای قطرهای کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. 

 

 

 

 

5.برش لوله فولدی با ماشین تراش اتوماتیک

 

ماشین تراش اتوماتیک همانند سایر ابزارهای اتوماتیک موجب ایجاد کیفیت بسیار بالا در نتیجه ی کار میشود. از این ماشین برای برش همه ی لوله های فولادی نمیتوان استفاده کرد بلکه برای برش لوله هایی از این ماشین استفاده میشود که دیواره ی ضخیمی نداشته باشند. استفاده از این ماشین برای برش لوله ها موجب ایجاد سطحی صاف و هموار در محل برش میشود و همانند سایر روش ها ضایعات و براده های فولاد در محل برش جمع نمیگردد. استفاده از این روش هزینه های بالایی را به دنبال دارد اما دارای عمر مفید طولانی نیز میباشد. از آنجایی که باید دائما جابجایی و تنظیم لوله هنگام برش انجام شود ، این روش برای لوله های خیلی بلند یا خیلی قطور روی مناسب نیست. 

 

 

 

 

6.برش لوله فولادی از طریق دستگاه چرخشی اتوماتیک

 

استفاده از این دستگاه نیز مانند دستگاه تراش اتوماتیک است . با این تفاوت که قسمت چرخنده دستگاه هنگام برش خوردن میچرخد و لوله ثابت میماند. پس بنابراین این دستگاه دیگر مشکل دستگاه اتوماتیک که باید دائما لوله را تنظیم کنیم و برای لوله های بلند قابل استفاده نیست را ندارد. از سوی دیگر دهانه ی چرخی این دستگاه متناسب با قطر لوله ی فولادی تنظیم میشود از همین جهت میتوان از آن برای لوله های قطور نیز استفاده کرد. 

 

 

 

7.برش لوله فولادی با استفاده از دستگاه برش اره فلزی

 

مزیت استفاده از این روش این است که میتوانیم چندین برش را همزمان با استفاده از این دستگاه انجم دهیم. اما در این روش نمیتوانیم جلوی چسبیدن براده های آهن را به لوله های فولادی بگیریم و همین موضوع موجب کاهش کیفیت برش میشود. در این دستگاه از صفحات کرومی یا تیغه اره بر نیتریدی استفاده میکنند. نکته ی بسیار حائز اهمیت این است که برای برش لوله های فولادی با استفاده از این روش تحت هیچ عنوان نباید از تیغه های تیتانیومی استفاده کنیم زیرا تیغه های تیتانیومی دارای ناخالصی هستند و موجب تغییر شکل لوله ی فولادی بعد از برش میشود. تیغه هایی که برای این دستگاه استفاده میشود باید کملا تیز باشند و به همین علت دائما در حال تعویض میباشند. 

 

 

 

8.برش لوله ی فولادی به روش پلاسما

 

برش پلاسما روش بسار سریعی میباشد اما مقدار بسیار زیادی از براده های فولاد پس از برش در دیواره ی داخلی لوله باقی میماند. تمییز کردن این براده های باقی مانده پس از خشک شدن بسیار دشوار میباشد. روش برش پلاسما با حرارت بسیار بالا انجام میشود و به همین جهت موجب تغییر رنگ در دهانه ی لوله خواهد شد که پس از انجام برش باید لوله دوباره تمییز و بی رنگ شود

روش های برش میلگرد را هم می توانید در آهن پویا بخوانید.

 

 

 

 

نوشتن دیدگاه