پروفیل ساختمانی: به پروفیل هایی گفته می شود که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارند مانند: در و پنچره های آلومینیومی و ... 

 

 

 

انواع پروفیل و کاربرد آنها

 

1-    ساختمانی

2-    صنعتی

 

پروفیل ساختمانی

 

به پروفیل هایی گفته می شود که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارند مانند: در و پنچره های آلومینیومی و ... 

 

انواع پروفیل ساختمانی

 

-    پروفیل نورد گرم: از نورد گرم شمش فولادی ساخته شده و قوطی شکل است.
 

-    پروفیل نورد سرد: از فرم دادن ورق های فولادی از طریق خم کردن و پرس تولید می شود و ناودانی شکل است. این نوع پروفیل مناسب کارهای سبک ساختمان است مانند: ناودانی ها، تیرهای تکیه گاهی سقف کاذب و چارچوب درهای ساختمان.

-    پروفیل مرکب: از اتصال چند پروفیل سرد و گرم به وجود می آید.

 

 

پروفیل صنعتی

 

شامل محصولاتی است که در صنایع گوناگون مانند نظامی، خودروسازی و ... کاربرد دارند. در مقاطع صنعتی توجه به ویژگی های مکانیکی و الکتریکی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده در این راستا دانش فنی، تجربه کاری و شرایط و امکانات تولیدی در جایگاه خاصی قرار می گیرند به گونه ای که امکان تولید قطعات خاص با ویژگی های خاص برای هر تولید کننده پروفیل ساختمانی وجود نخواهد داشت.

 

 

پروفیل کامپوزیتی

 

پروفیل های کامپوزیتی در ساختمان سازی بویژه در شرایط آب و هوایی که احتمال خوردگی زیاد است، بسیار رواج دارد و بخش بسیار بزرگی از بازار در اختیار مواد مرکب یا کامپوزیت است. مهمترین علت کاربرد این نوع پروفیل جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات است. همچنین استفاده از پروفیل کامپوزیتی باعث سبکی بنا می شود، اما آنچه باعث دوام پروفیل کامپوزیتی می شود ویژگی غیر کشسانی آن است که موجب عملکرد بهتر در برابر ارتعاشات زلزله می شود و بهترین گزینه برای مقاوم سازی در برابر زلزله است.
در کشور ما با توجه به شرایط جوی در شمال و جنوب استفاده از پروفیل های کامپوزیتی بهترین گزینه است. در محیط های خورنده مانند پل های دریاچه ی ارومیه یا ساختمان های جنوب کشور استفاده از کامپوزیت ها بهترین راهکار است.

 

 

پروفیل گالوانیزه

 

این پروفیل برای مقاوم سازی در و پنجره های یو پی وی سی کاربرد دارد. از مزایای استفاده از آن در این زمینه جلوگیری از مشکل هرز شدن پیچ ها و افتادگی بازشوهای درها و پنجره هاست. همچنین افزایش مقاومت و استحکام در برابر فشارهای جوی در ارتفاعات بالا است، زیرا در ارتفاعات زیاد برجهای نیروی باد می تواند به پنجره ها فشار وارد کند و در طبقات پایین تر هم در اثر نشت ساختمان پنجره ها ممکن است در معرض فشار قرار گیرند.
نکته قابل توجه این است که هر چه فشار وارده به پنجره بیشتر باشد و پنجره بزرگتر باشد، ضخامت پروفیل های گالوانیزه نیز باید باشد.
 

نوشتن دیدگاه