بتن از مصالحی است در مصارف ساختمانی کاربرد ویژه ای دارد و علاوه بر کاربردهای ویژه این محصول نیز طول عمر بالا همراه با مقاومت مکانیکی و شیمیایی دارد. بتن اسفنجی از شن، ماسه، سیمان و آب تشکیل می شود. در بتن های اسفنجی فضای خالی وجود دارد که در نهایت نیز آب به راحتی می تواند از آن عبور کند. این محصول نیز صرفه ی اقتصادی دیگری برای انتقال آب باران و فاضلاب در سطح زمین استفاده می شود

 

بتن از مصالحی است در مصارف ساختمانی کاربرد ویژه ای دارد و علاوه بر کاربردهای ویژه این محصول نیز طول عمر بالا همراه با مقاومت مکانیکی و شیمیایی دارد. بتن اسفنجی از شن، ماسه، سیمان و آب تشکیل می شود. در بتن های اسفنجی فضای خالی وجود دارد که در نهایت نیز آب به راحتی می تواند از آن عبور کند. این محصول نیز صرفه ی اقتصادی دیگری برای انتقال آب باران و فاضلاب در سطح زمین استفاده می شود که ساختار این بتن اینگونه است که آب های ناشی از برف و باران از گوشه و کنار این بتن عبور کرده و با فرو رفتن در سفره های آبی زیرزمینی موجب پر شدن ذخایر آبی خواهند شد. از جمله دیگر کارکرد های این محصول استفاده در مناطق سردسیر است که با نفوذ آب در این بتن ها از یخ زدگی معابر جلوگیری می کند. این محصول به نام های بتن متخلخل، بتن پوک است و به آن بتن غیرسازه ای می گوبند. این بتن برای ساخت پانل های جداکننده، کف سازی و شیب بندی و تولید عایق های صوتی و حرارتی  استفاده می شود. در مقابل بتن اسفنجی سازه ای برای ساخت قطعات ساختمانی، انواع بلوک و قطعات پیش ساخته مسلح به کار برده می شود. این بتن در دو نوع بتن گازی و بتن کفی مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین مقدار آب به کار برده در این بتن ها کمتر است و مدت زمان کوتاه تری طول می کشد تا آب تبخیر شده در آن خشک شود.


بتن اسفنجی گازی:


در ساخت دیوار جداکننده مورد استفاده قرار می گیرد بتن های اسفنجی گازی جرم حجمی کمتری دارند و عایق حرارتی هستند.


بتن اسفنجی کفی:


این بتن از کف در خمیر سیمان یا ملات ایجاد می شود و وزن سبک تری نسبت به بتن اسفنجی گازی دارد. همچنین این بتن مانند بتن اسفنجی گازی عایقی حرارتی است و به عنوان لایه ی میانی ساندویچ پانل ها، پر کننده ی حفاری ها و عایق های حرارتی است.در این بتن نیز می توان مواد دیگری از جمله سیلیس، خاکستربادی و روباره استفاده کرد، تا مقاومت و میزان تخلخل و نفوذ پذیری را افزایش دهند. از آن جایی که این بتن ها از مقاومت خوبی برخوردار نیستند، اما از نظر جذب رطوبت و نفوذ پذیری بالا برای سازه های بتنی استفاده می شوند.


مزایای استفاده از بتن اسفنجی:


این بتن ها در جهت پرکردن ذخایر آب زیرزمینی کاربرد ویژه ای دارند. از آلوده شدن آب باران جلوگیری کرده بر روی زمین جریان پیدا می کنند. استفاده از بتن های اسفنجی در شهر باعث می شود تا در مواقع بارندگی از آب گرفتگی معابر جلوگیری کند. همچنین از مزایای دیگر این بتن این است که وقتی گاز سیلیس در ترکیب آن استفاده شود، مقاومت فشاری آن افزایش می یابد. این بتن همچنین مانع سرد شدن زمین و یخ زدگی زمین ها می شود. بتن اسفنجی نیز به عنوان زیرساز برای چمن های استادیوم به کار برده می شود.
 

نوشتن دیدگاه