پروفیل قوطی چیست ؟!

یکی دیگر از محصولات فولادی که با شکل دهی ورق تولید میشود پروفیل قوطی است . پروفیلی که شبیه به قوطی یا جعبه باشد و چهار گوش داشته باشد را پروفیل قوطی می گویند

روش های تولید قوطی و سایز های آن

 

پروفیل قوطی چیست ؟!

 

یکی دیگر از محصولات فولادی که با شکل دهی ورق تولید میشود پروفیل قوطی است . پروفیلی که شبیه به قوطی یا جعبه باشد و چهار گوش داشته باشد را پروفیل قوطی می گویند ؛ پروفیل های قوطی دارای مقاطع بلند و سطحی ثابت اند که شبیه به لوله های تو خالی هستند . در تعریفی دیگر می توان پروفیل قوطی را اینگونه معرفی کرد : پروفیل هایی با مقطع مستطیل یا مربع و به صورت تو خالی هستند را پروفیل قوطی می نامند . این محصول یکی از پرکاربردترین مصالح مورد استفاده در صنایع مختلف می باشد که بنابر استفاده های گوناگون از آن ، جنس قوطی های نیز متفاوت می شود . مانند قوطی پروفیل های آهنی ، کامپوزیتی ، گالوانیزه و آلومینیوم که در کارخانجات تولید می گردد، اما از بین آن ها قوطی پروفیل آهنی یکی از پرکاربرد ترین قوطی ها است که از این محصول در صنایع خودروسازی ، ساختمان سازی ، ساخت مبل و سایر صنایع استفاده می کنند . مهم ترین مزیت ارائه توسط قوطی پروفیل ها یکنواخت بودن و کیفیت بالا ، سطح جوش پذیری قابل توجه ، مقاومت و استحکام مناسب آن است . حال به روش های تولید این نوع محصول می پردازیم .

 

روش های تولید قوطی پروفیل :

 

سه روش برای تولید قوطی در کارخانه ها وجود دارد که از جمله از آن ها می توان به :

 

1. روش نورد گرم

2. روش نورد سرد

3. روش اتصال نورد گرم و سرد 

 

بیشتر قوطی پروفیل های به روش نورد گرم تولید می شوند که در این روش ابتدا کلاف ورق به وسیله قیچی به صورت نوارهای نازک بریده شده و سپس وارد دستگاه فرمینگ می شود و به لوله تبدیل می گردد ؛ پس از آن از غلتک های سایزینگ عبور داده شده و به شکل قوطی در می آیند. اما پروفیل هایی که جنبه تزئینی و ساختمانی دارد از روش نورد سرد و به شیوه خم و برش ورق آهن تهیه می کنند . ر.ش سوم که ترکیبی از نورد گرم و سرد است کارکرد های مخصوص به خود را دارا می باشد .

 

انواع پروفیل قوطی :

 

پروفیل ها در دو نوع باز و بسته در بازار موجود می باشد که هر دو آن ها برای مصارف صنعتی و ساختمانی به کار می روند . انواع پروفیل های قوطی ساختمانی عبارتند از : آهنی ، کامپوزیتی ، گالوانیزه و آلومینیوم .

 

1. قوطی پروفیل آهنی :

 

این نوع از پروفیل که طبق استاندارد جهانی تولید می شود در دسته ی پروفیل های باز قرار گرفته است . قوطی پروفیل آهنی از معروف ترین پروفیل ها به شمار می آید که خرید وفروش بالایی در بازار آهن و مشتقات آن دارد .

 

روش تولید قوطی - آهن پویا

 

2. قوطی پروفیل کامپوزیتی :

 

پس از تولید انواع پروفیل ، تولید کنندگان به این نتیجه رسیدند که باید سری جدیدی از پروفیل ها را تولید کنند که دارای خواص ضد زنگ ، مقاوم در برابر خوردگی و فرسایش و هم چنین مقاومت بالا در شرایط آب و هوای مرطوب  باشد . به همین خاطر پروفیل های کامپوزیتی که دارای قابلیت تحمل و فشار بالا در برابر ارتعاشات زلزله است را تولید کردند که این ویژگی ها به خاطر خاصیت کشسانی این محصول است .

 

3. قوطی پروفیل  گالوانیزه :

 

ویژگی مهم این محصول مقاومت بالا و استحکام زیاد آن در اتفاعات بالا است . هرچه ارتفاع بیشتر شود میزان سرعت باد نیز بیشتر میشود ؛ به خاطر وجود ویژگی مهم این محصول از آن می توان برای ساخت درب و پنجره در ارتفاعات بالا استفاده کرد . علاوه بر این از قوطی پروفیل گالوانیزه برای ساخت در و پنجره های  UPVC نیز استفاده می کنند .

 

4. قوطی پروفیل آلومینیومی :

 

از این نوع پروفیل در دو بخش صنعت و ساختمان  استفاده های زیادی می شود که دلیل استفاده از این نوع پروفیل کم بودن وزن و سبکی آن ها است که از آن نیز برای ساخت در و پنجره استفاده می شود . یکی از  مهم ترین ویژگی های قوطی پروفیل آلومینیومی نسبت به مدل های دیگر آن صرفه جویی در مصرف انرژی است و به همین خاطر انرژی کمتری هدر می رود .

 

کاربرد های پروفیل قوطی :

 

از مدل پروفیل های مربع و مستطیل برای ساخت ستون ها و اسکلت های فلزی استفاده می شود .

از پروفیل های مقطع مستطیلی نیز در ساخت انواع مبلمان ، تخت خواب های فلزی ، صندلی ها و انواع جا لباسی و.... استفاده می کنند .

از کابرد های قوطی پروفیل در صنعت خودروسازی می توان گفت برای ساخت انواع اتاق ماشین های سبک یا سنگین ، انواع یدک کش ها ، باربند ها و..... است .

از دیگر کاربرد های این محصول ساخت انواع آلاچیق ها ، درب و پنجره ، تابلوهای راهنمایی رانندگی و تبلیغاتی در سطح شهر ، وسایل و تجهیزات ورزشی که در پارک های سلامت وجود دارند نیز می توان نام برد .

 

ابعاد و سایزهای استاندارد پروفیل قوطی :

 

قوطی ها با توجه به نوع کاربرد در دو نوع 6 متری و 12 متری تولید می شوند. ابعاد قوطی پروفیل ها بسته به ضخامت ، طول و سایز آن ها می باشد . ضخامت این محصول بنابر موارد و مکان های مورد استفاده ، متفاوت است و اصطلاحا به آن گوشت پروفیل می گویند ؛ هم چنین ضخامت یکی از مهم ترین مشخصات است  چرا که اگر سایز این محصول درست به کار گرفته نشود می تواند آسیب های زیادی را به جای بگذارد.

ضخامت قوطی های آهنی متفاوت است اما قوطی هایی به ضخامت بین6/0 میلیمتر تا 5/1 میلیمتر را قوطی سبک (قوطی مبلی) که در قوطی های ساختمانی ضخامتی بین 2 تا 3 میلیمتر دارند و در قوطی های صنعتی بیشتر از 4 میلیمتر هستند.

 

قوطی پروفیل - آهن پویا

 

ابعاد استاندارد قوطی پروفیل های مربع :

 

قوطی پروفیل مربع از سایز و ابعاد 10*10 میلی متر تا 500*500 میلی متر متغییر است . کمترین سایز این نوع قوطی پروفیل ها یک سانتی متر و بیشترین سایز آن ها نیم متر است .

 

ابعاد استاندارد قوطی پروفیل های مستطیل :

 

در مقطع مستطیلی این نوع پروفیل ها از نظر طول و عرض باهم متفاوت هستند . اما کوچک ترین عرض آن ها 40 میلی متر و بزرگ ترین طول آن ها 100 میلی متر می باشد و هم چنین کوچک ترین عرض آن ها 135 میلی متر و بزرگ ترین طول آن ها  نیز 300 میلی متر است . که این طول و عرض از ضخامت 5.2 تا 8 میلی متر ساخته می شود.

 

محاسبه وزن قوطی پروفیل ها :

 

وزن آن ها به ضخامت شان مرتبط و وابسته است یعنی هرچقدر ضخامت قوطی بیشتر باشد وزن آن نیز بیشتر میشود و هرچه وزن بیشتر شود هزینه آن نیز بیشتر می شود .

برای محاسبه وزن قوطی پروفیل ها می توان از فرمول زیر استفاده کرد :

 

تعداد * طول ( برحسب متر ) * وزن مخصوص به پروفیل ( برحسب کیلوگرم ) = وزن قوطی

  

 

 

نوشتن دیدگاه