031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

زیان دهی بورس رکورد همه بازارها را شکست
چهارشنبه 19 خرداد 1400 بازدید : 34

 

به نقل از روزنامه رسالت : زیان دهی بورس رکورد همه بازارها را شکست 

 

بر اساس بررسی های اتاق ایران، بازار سرمایه در میان سایر بازارها کمترین بازدهی را با منفی 18 درصد داشته و از طلا و ارز زیان بارتر بوده است، درحالی که بورس سال گذشته در چنین روزهایی بالاترین بازدهی را به ثبت رسانده بود و در حرکتی صعودی از 500 هزار واحد در خردادماه به دو میلیون و 100 هزار واحد در مردادماه رسیده بود.

بورس در سال گذشته با وجود افت و نزولی که به علت شیوع کرونا در همه بازارها اتفاق افتاد، به سرعت در مسیر صعودی قرار گرفت و رکوردهای جدیدی از خود به ثبت رساند.

در شرایطی که شاخص بورس که در هفتم فروردین امسال، در یک میلیون و 300 واحدی قرار داشت در پایان معاملات دو روز قبل به رقم یک میلیون و 157 هزار واحد رسید. سال 99 را می توان سال شگفتی ساز در بورس عنوان کرد؛ سالی که با وجود نوسانات پرفراز و نشیب عده ای از سرمایه گذاری در آن به سودهای کلان رسیدند و در مقابل سرمایه بسیاری از سهامداران سوخت شد.

در 6 ماهه ابتدایی سال قبل بازار سرمایه پربازده ترین بازار را شامل شده بود، به طوری که در 3 ماهه ابتدایی شاخص کل بورس حدود 148 درصد رشد کرد و نقدینگی فراوانی به سمت این بازار روانه گردید.

از مردادماه سال قبل ورق بازی برگشت و بورس با همان سرعتی که رشد کرده بود، در روند نزولی قرار گرفت تا جایی که اکنون به کم بازده ترین بازارها تبدیل شده است و دیگر از اشتیاق سرمایه گذارانی که در سال قبل برای حضور در این بازار وجود داشت، خبری نیست.

طبق تحلیل فعالان بازار و کارشناسان، بازارها به طور سنتی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شاهد رشد و رونق خواهند بود، اما وضعیت بازارهای مالی در ماه های ابتدایی امسال حکایت از روند نزولی دارند و یا درجا زده اند.

علی رغم افت شاخص بورس در بهار امسال، بازارهای محبوب مردم مانند طلا ، ارز و سکه نیز در همین مدت دچار رکود بوده اند و تقاضای خرید آن ها نسبت به بهار سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

اقدامات پرا کنده برای بورس کارساز نیست مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با رسالت اقداماتی که در ماه های اخیر برای بهبود بازار سرمایه انجام شده را کوچک و سطحی می داند و می گوید : هیچ دوره ای را در بازار سرمایه همچون 9 ماه گذشته سراغ نداریم که تا این اندازه جلسات، مصوبات و تصمیمات حمایتی برای بازار گرفته شده باشد، اما این اقدامات به اندازه ای کوچک و پرا کنده بودند که نتوانستند تأثیر جدی در بازار بگذارند.

اگر همه منابع و انرژی که صرف این اقدامات طی 9 ماه گذشته شده بود، جمع می شدند وضعیت بهتری برای بازار رقم می خورد. وی ادامه می دهد : وقتی اقدامات پرا کنده ای در بازار انجام می گیرد، این حس که مسئولان تلاش خود را می کنند، اما توان سامان دادن بازار را ندارند، بورس را تحت فشار قرار می دهد، زیرا این حس القا می شود که مسئولان برخلاف ادعایشان نمی خواهند بازار سامان پیدا کند و یا اینکه می خواهند، اما نمی توانند بازار را جمع کنند که باعث می شود توانمندی شان زیر سؤال برود.

سوری درباره مصوباتی همچون تأثیر نامتقارن شدن دامنه نوسان در تغییر وضعیت بازار سرمایه می گوید : من از ابتدا با این تغییر مخالف بودم. دامنه نوسان نامتقارن باعث شد عده ای از فروش سرباز بزنند تا وضعیت بازار را در آینده ارزیابی کنند.

این اقدام توانست فقط چند روزی بازار را مثبت نگه دارد. ا گر طی این مدت اقدامت اساسی و زیربنایی انجام می گرفت، دامنه نوسان نامقارن توجهات را جلب می کرد و می توانست تأثیر آن را افزایش دهد.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه می کند : اگر شورای عالی بورس هم زمان با نامتقارن شدن دامنه نوسان درصدد انجام اقدامات دیگری برای بهبود بازار بود، کار قابل قبولی انجام می گرفت، اما وقتی قرار نیست هیچ اقدام دیگری صورت بگیرد، سهام در صف فروش قفل می شوند و بازار هم ناامید می گردد. متأسفانه این اتفاق ر خ داد و هیچ برنامه دیگری هم زمان با نامتقارن شدن دامنه نوسان اجرا نشد که درنتیجه نقدشوندگی بازار هم به صورت کامل از بین رفت. 

Bayat ghazal

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0