031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
به نقل از روزنامه اقتصاد سرآمد : زیان گسترده در مراکز اسقاط خودرو در ایران
گروه صنعت معدن تجارت - اسقاط خودروهای فرسوده یکی از مهمترین اقدامهای ممکن است تا شهر از آلودگی و ظاهر قدیمی فاصله بگیرد. مجلس شورای اسلامی آییننامه از رده خارجکردن خودروهای فرسوده را اواخر خرداد سال 88 تصویب کرد؛ طرحی بزرگ و البته پرحاشیه که در حد توان خود، به بهبود وضع وخیم آلایندگی خودروهای قدیمی کمک کرد. با بروز رکود گسترده بر بازار خودرو، این سؤال پیش میآید که آینده شرایط اسقاط خودرو به چه صورت است؟
به گزارش اقتصادسرآمد، درباره پیچیدگی مصوبه 11 سال پیش مجلس، کافی است بدانید که این طرح نیروی انتظامی، خودروسازان داخلی و حتی واردکنندگان خودروهای خارجی را نیز دربرمیگیرد. درباره این که چرا سرعت از ردهخارجکردن یا اسقاط خودروهای فرسوده کندتر از پیش شده، دلایل فراوانی مطرح است؛ نخست آنکه تولید خودرو برای شرکتهای خودروساز داخلی چندان سودآور نیست و دو خودروساز بزرگ کشور، هرساله با تجمیع ضرر انباشته روبهرو میشوند. به همین خاطر، شرکتها دیگر تمایلی برای رفتن زیر بار خرید گواهی اسقاط خودروهای فرسوده ندارند.
گزارش ها حکایت از آن دارند که اخیرا فرانسه طرح جایگزینی خودروهای فرسوده با دوچرخه برقی را برای اولین بار مطرح کرده است.
حکومت فرانسه در حال برنامه ریزی است تا به شهروندانی که حاضرهستند خودروی فرسوده خود را در ازای دوچرخه برقی در اختیاردولت بگذارند، 2500 یورو (معادل 3000 دلار) کمک هزینه خرید اعطا کند. این طرح مصوبه اولیه را در مجمع ملی و آرای مقدماتی را به دست آورده و در حقیقت بخشی از یک برنامه ریزی جامع تر برای کاهش آلایندگی در این کشور اروپایی است که تا سال 2040 را شامل می شود. بر اساس این طرح جامع، حکومت فرانسه امیدوار است نسبت به سطح 1990 میزان آلایندگی را تنها 40 در این کشور درصد کاهش دهد.