آهن چهامین عنصر فراوان در پوسته ی زمین است. فراوانی آن در حدود 5%،قابل تخمین می باشد. بیشتر دانشمندان معتقدند که معادن زمین شامل مقادیر زیادی آهن است. آهن همچنین در خورشید ،سیاره ها و ستاره های خارج سیاره شمسی موجود می باشد.

آهن چهامین عنصر فراوان در پوسته ی زمین است. فراوانی آن در حدود 5%، قابل تخمین می باشد. بیشتر دانشمندان معتقدند که معادن زمین شامل مقادیر زیادی آهن است. آهن همچنین در خورشید، سیاره ها و ستاره های خارج سیاره شمسی موجود می باشد. متداول ترین کانی های آهن هماتیت یا اکسید اهن (Fe2O3)، لیمونیت یا اکسیدآهن (Fe2O3)، مگنیت یا اکسیدآهن (Fe3O4) وسیدریت یا کربنات آهن (FeCO3) می باشند. یکی از منابع مهم فزاینده آهن تکونیت است که ترکیبی از هماتیت و سیلیس (ماسه) می باشد. این کانی ها تنها شامل  25% آهن است. 

بزرگترین منابع آهن در جهان در کشورهای چین، برزیل، کانادا، استرالیا و هندوستان و بیشترین تولیدات آهن از سنگ معدن آن نیز در کشورهای چین، ژاپن، آمریکا، روسیه، آلمان و برزیل می باشد. 

آهن فلز بسیار فعالی می باشد و به سرعت با اکسیژن موجود در هوای مرطوب ترکیب می شود. محصول این واکنش اکسیدآهن (Fe2O3) می باشد. آهن همچنین با آب های خیلی داغ و بخار برای تولید گاز هیدروژن واکنش می دهد. همچنین در بیشتر اسیدها حل شده و با سایر عناصر واکنش می دهد. 

 

خواص کریستالی آهن 

پلی مورفی، یک پدیده فیزیکی است که یک ماده ممکن است دارای بیش از یک ساختار کریستالی باشد. ماده ای که پلی موفی نشان می دهد در بیش از یک نوع شبکه فضایی در حالت جامد وجود دارد. اگر تغییر در ساختار برگشت پذیر باشد، تغییر پلی مورفی بعنوان آلوتروپی شناخته می شود. ساختار کریستالی، معمولا وابسته به دما و فشار خارجی می باشد. آهن نیز دارای خاصیت آلوتروپی می باشد. هنگامی که آهن در دمای 2800 درجه فارنهایت متبلور می شود ساختار BCC دارد. در دمای 2554 درجه فارنهایت تغییرات ساختاری به FCC می دهد و دردمای 1670درجه فارهایت دوباره به BCC تبدیل می شود. 

 

نوشتن دیدگاه