میلگرد حرارتی چیست؟

در صنعت ساختمان سازی از مصالح گوناگونی همچون (انواع بتن و آهن آلات و...) استفاده می شود که هر کدام وظایف خاصی را بر عهده دارند. در این بین استفاده از بتن و مصالح مکمل آن مثل آرماتورها و میلگردهای آهنی و فولادی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و به دلیل استحکام بخش بودن آن ها استفاده بیشتری نسبت به مصالح دیگر در عملیات ساخت و ساز ساختمان ها دارند. در صنعت ساختمان سازی از مصالح گوناگونی همچون (انواع بتن و آهن آلات و...) استفاده می شود که هرکدام وظایف خاصی را بر عهده دارند. در این بین استفاده از بتن و مصالح مکمل آن مثل آرماتورها و میلگرد های آهنی و فولادی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و به دلیل استحکام بخش بودن آن ها استفاده بیشتری نسبت به مصالح دیگر در عملیات ساخت و ساز ساختمان ها دارند. برای آشنایی بیشتر با میلگرد حرارتی تا پایان این مقاله با آهن پویا همراه باشید. شما عزیزان می توانید برای تهیه انواع میلگرد آجدار و ساده با کیفیت بالا و قیمت مناسب به آهن پویا بپیوندید. 

thermal rebar 1

معرفی آرماتور حرارتی و موارد میلگرد حرارتی در آن

میلگرد حرارتی یکی دیگر از محصولات فولادی است، که در مقاوم سازی انواع سازه ها کاربرد دارد. استفاده از این میلگردها باعث می شود تا مقاومت کششی افزایش یابد و باعث جلوگیری از حرارت و جمع شدگی در بتن می شود و این کار باعث می شود تا حد زیادی ضربه و تنش ها را خنثی کند. میلگرد حرارتی با بتن درگیر می شود و مانع انبساط وانقباض بالا که موجب ترک های عریض می شوند خواهد شد؛ اصلی ترین وظیفه این میلگردها جلوگیری کردن از تنش های ناشی از جمع شدگی و حرارت بتن است. از همین رو اسم آن ها را آرماتور حرارتی گذاشته اند.

موارد استفاده از میلگرد حرارتی

تفاوت کمی مابین میلگردهای معمولی با حرارتی است اما با این حال میلگردهای حرارتی مقاومت بالاتری در برابر خوردگی و زنگ زدگی به نسبت میلگردهای معمولی دارند. میلگرد های حرارتی در فرآیندی به نام نورد گرم و طی عملیات مشخصی آب دیده می شوند تا بتوانند در پی ریزی ساختمان و با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان رطوب با خوردگی مقابله کنند. همان طور که گفته شد میلگرد های حرارتی برای از بین بردن و به حداقل رساندن اثرات ناشی از تغییرات حرارتی در ساخت ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. زمانی که بتن روی میلگرد ریخته می شود میزانی از رطوبت هنوز در بتن باقی می ماند که این رطوبت به مرور از بین رفته و خشک می شود؛ اما هم زمان با از بین رفتن رطوبت بتن انقباض صورت می گیرد و در نتیجه باعث می شود که تنش هایی از جنس کششی در بتن ایجاد شده و ترک هایی به وجود آید که این ترک های بتن تا حدی طبیعی هستند و تا زمانی که خفیف و جزئی باشند خطری را متوجه بتن نمی سازند اما تمام سطح بتن را فرا می گیرند و با یکدیگر مرتبط می شوند که این امر می تواند منجر به فروپاشی آن شود. به همین منظور استفاده از میلگرد های حرارتی باعث می شود تا این ترک ها کنترل شود.

معرفی آرماتور حرارتی و موارد میلگرد حرارتی در آن


عملکرد آرماتور حرارتی چگونه است

در حالت کلی این میلگرد ها عمود بر هم یا به صورت چپ و راست و در پایین تیر و با فاصله 2 سانتی متری از سطح بالایی تیر قرار می گیرند، حداکثر فاصله ای که دو میلگرد می توانند با یکدیگر داشته باشند 25 سانتی متر است و بهترین مکانی که میلگرد حرارتی را قرار می دهند یک سوم بالای ضخامت دال بتنی است. قطر این میلگردها معمولا در محدوده 6 ، 6.5 هستند و در برخی موارد از سایز 8 آن ها نیز استفاده می شود. محل یا مکان استفاده از این نوع میلگرد در سقف و فونداسیون ساختمان است، از آن جا که سقف ساختمان بیشترین نیروی کشش را در خود تحمل می کند، بنابراین برای جلوگیری از نیروی کششی از میلگرد حرارتی در سقف استفاده می شود. آخرین مرحله از اجرای سقف در ساختمان های اسکلت فولادی و بتنی، مرحله قرار دادن این نوع میلگرد است هم چنین در سقف های کرومیت نیز بستن این نوع از میلگرد آخرین مرحله قبل از بتن ریزی میلگرد های حرارتی را به تیرچه ها جوش می دهند.

روش های جایگزینی میلگرد حرارتی

شیوه و روش های متفاوتی برای آرماتور بندی وجود دارد که هر کدام برای نوعی از سازه های بتنی متناسب هستند آرمارتور بندی منظم، روش کرواتی و روش گره زدن از شیوه هایی هستند که مهندسان از آن ها استفاده می کنند. نقطه مشترکی که بین همه این روش ها یکسان است استفاده از جوشکاری سرد برای نگهداری میلگردها در کنار هم در فاصله های تعیین شده از هم است. روش هایی نیز برای آرماتوربندی وجود دارد که جوشکاری در آن ها ممکن نیست، به دلیل اینکه جوشکاری انعطاف پذیری کمی دارند و در نتیجه با اعمال فشار ممکن است شکستگی ایجاد شود و استحکام کششی را پایین بیاورد.

  • روش بستن میلگرد با استفاده از سیم مفتول: در این روش نحوه قرار گیری میلگرد ها دارای اهمیت بالایی است تا بتن ریزی به همه نقاط آرماتور برسد. زمان ساخت ستون هایی که در آن ها از میلگرد سایز بزرگ استفاده می شود باید فضای بیشتری برای آرماتور بندی و قالب در نظر گرفت تا بتن به تمام قسمت برسد. در قسمت های پایین تر در آرماتور بندی باید از عایق استفاده کرد تا باعث جلوگیری از رسیدن رطوبت خاک به سازه و ایجاد خرابی آن شود. قبل از بتن ریزی مهندسین سازه باید آرماتور بندی را چک کنند تا اگر در جا به جایی یا سایر امور ساخت و ساز سیم مفتول میلگرد ها شل یا باز شده بودند دوباره به بستن آن اقدام کنند. 

روش های جایگزینی میلگرد حرارتی

  • روش ضربدری: یکی از این روش ها روش ضربدری است. در این روش دو میلگرد را روی همدیگر قرار می دهند و سیم مفتول به شکل ضربدری در زیر و روی آن قرار داده و سپس با استفاده از انبردست آن ها را به سمت پایین به هم می پیچند. 

  • روش بستن از کنار: وقتی میلگرد ها روی هم قرار گرفت سیم مفتول از زیر میلگرد پایینی رد شده و پس از عبور به میلگرد بالایی بسته می شود. این روش از جمله رایج ترین روش هایی است که در آرماتور بندی سقف فونداسیون انجام می شود.

  • روش کراواتی: در این روش دو میلگرد که روی هم قرار گرفته اند توسط سیم های مفتولی به یکدیگر متصل می شوند. مفتول در این روش از زیر میلگرد پایینی به سمت بالا آورده و به میلگرد بالایی پیچیده می شود و دوباره به زیر برده و گرده می خورد.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با میلگرد حرارتی با کارشناسان ما در آهن پویا در ارتباط باشید و قبل از هر خرید مشاوره رایگان دریافت کنید تا بتوانید خریدی با خیال آسوده را تجربه کنید. 

نوشتن دیدگاه