نحوه ی رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه نحوه ی رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه نحوه ی رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه

گالوانیزاسیون از فرآیندهایی است که بر روی آهن و فولاد انجام می شود و مقاومت آن را افزایش می دهد تا از زنگ زدگی و پوسیدگی جلوگیری کند. تمامی فلزات به روش های مختلفی گالوانیزه می شود و پرکاربردترین آن روشی است که محصول در حوضچه ی روی به صورت مذاب غوطه ور شود تا تمام سطح پوشیده از روی شود. ورق های گالوانیزه با رنگ های مخصوصی رنگ آمیزی می شود و ظاهر زیبا، استحکام بالا و مقاومت در برابر زنگ زدگی نیز این محصول را پرطرفدار کرده است. از آن جایی که محصولات فلزی تمایل زیادی به ترکیب شدن با اکسیژن را دارند زنگ زدگی و از بین رفتن فولاد به صرفه و اقتصادی نمی باشد.


نحوه ی رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه


رنگ کردن ورق های گالوانیزه اندکی دشوار است و این دشواری به دلیل سطح صاف ورق و صیقلی بودنش است. علاوه بر آن خشک شدن رنگ روی آن نیازمند مهارت و انجام عملیات های خاص است. محصولات نیز به دو صورت رنگ آمیزی می شوند. در نوع اول این محصولات با قرار گرفتن در کوره رنگ می شوند و لایه ای به صورت تمام اتوماتیک بر روی ورق ها پاشیده می شود که ورق را از لحاظ ظاهری براق و درخشان می کند. در نوع دوم رنگ آمیزی به صورت دستی انجام می شود.


در مراحل رنگ آمیزی در زیرسازی باید نکاتی رعایت شود از جمله:


1-روی سطح ورق عاری از هرگونه مواد چربی باشد و همچنین سوراخ یا حفره ای وجود نداشته باشد.
2 در مرحله بعدی روی سطح ورق را با مواد شستشو می دهند تا مواد چرب از بین بروند.
3-بعد از آنکه ورق کاملا خشک شد با پارچه آن را تمیز می کنند زیرا سفیده هایی مانند شوره روی آن وجود دراد که کمک می کند سطح یک دست و صاف بشود. بعد از آن با سمباده کشی این مواد از روی ورق پاک شده و با پارچه ای خیس سطح را یکدست می کند.
4- در این مرحله سطوح با یک ماده ی اسیدی که درصد کمی اسید در آن ترکیب شده باشد ورق را شستشو می دهند. در این مرحله ورق زمان بیشتری را برای خشک شدن می خواهد تا رنگ های اضافی آن پاک شود.
5- اگر بخواهیم ورق در برابر خش و خراش مقاوم باشد با یک پرایمر که پایه ای از لاتکس دارد را بر روی محصول اضافه می کنیم. این مرحله نیز نیازمند زمانی بین دو تا شش ساعت است و باید کاملا خشک باشد زیرا در مرحله ی رنگ ریزی اگر پرایمر خشک نشده باشد رنگ بر سطح ورق نمی چسبد.
6- در این مرحله رنگ ریزی انجام می شود و برای کنترل نظارت به سطح کیفی انتقال داده می شود تا نظارت های مربوط انجام شود و بعد از آن این محصول دسته بندی می شود و آماده ی عرضه می باشد.

 

نوشتن دیدگاه