میلگرد کلاف در صنعت و ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. کلاف ها در ساختمان برای تولید تیرچه و خرپا استفاده می شوند. کلاف عرضی عمود بر تیرچه ها، اجرا می شود. در واقع ، نوعی نقش تکیه گاه جانبی را برای تیرچه ها در سقف تیرچه بلوک ایفا می کند. کلاف عرضی  استحکام سقف را افزایش می دهد. همچنین از لرزش سقف در زمان حرکت و رفت و آمد بر روی آن می  کاهد.

 

کلاف های ساختمانی

 

کلاف بندی به نام های دیگر ( زنجیره کردن ) یا ( شناژ ) معروف است .

ساختمان های کلاف بندی شده با استفاده از آجر ، سنگ ، بلوک های سیمان یا ترکیبی از آنها ساخته می شوند که در آن برای کلاف های افقی و عمودی استفاده می شود . عملکرد کلاف در ساخت وساز ساختمان به روشی است که دیوار ها درواقع نقش گرانش و نیرو جانبی را بازی می کنند .

میلگرد کلاف در صنعت و ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد . کلاف ها در ساختمان برای تولید تیرچه و خرپا استفاده می شوند . کلاف عرضی عمود بر تیرچه ها ، اجرا می شود . در واقع ، نوعی نقش تکیه گاه جانبی را برای تیرچه ها در سقف تیرچه بلوک ایفا می کنند . کلاف عرضی ( عمودی ) استحکام سقف را افزایش می دهد . همچنین از لرزش سقف در زمان حرکت و رفت و آمد بر روی آن می  کاهد .


 

نکات اجرایی در کلاف عمودی و سقف تیرچه بلوک :

 


-    در سقف های تیرچه بلوک بتنی اجرای ژوئن ( همان کلاف عمودی ) در دهانه های بزرگ تر از 4 متر لازم و ضروری است .
-    در سقف کرومیت اجرای ژوئن در تمام دهانه ها الزامی است .
-    جهت کلاف میانی عمود بر تیرچه ها است .
-    در داخل کلاف های عرضی ( عمودی ) دو عدد میلگرد 12 ، 14 ، 16 یا 18 قرار می گیرد . میلگردها باید آجدار باشند .
-    میلگردهای طولی باید به آرماتورهای بالا و پایین تیرچه ها جوش داده شوند .
-    برای قالب بندی کلاف عرضی از تخته هایی بر عرض حداقل 12 سانتی متر و ضخامت 2 سانتی متر استفاده می شود .
-   در صورتی که بار سقف کمتر از 350 کیلوگرم بر متر مربع و طول دهانه موثر کمتر از 4 متر باشد نیازی به کلاف میانی نیست . ولی اگر در این حالت طول دهانه بیش از 4 متر باشد یک کلاف میانی در سقف تعبیه می شود .
-   در صورتی که بار زنده ی سقف بیش از 350 کیلوگرم بر متر مربع و طول دهانه کمتر از 4 متر باشد یک کلاف میانی لازم است . در این حالت برای طول دهانه ی 4 متر تا 7متر دو کلاف میانی و برای دهانه ی بیش از 7 متر 3 کلاف میانی اجرا می شود .
-   اگر بار منفرد سبک روی سقف وارد شود باید بوسیله ی کلاف هلی میانی مناسب بار منفرد وارده را روی تیرهای T شکل پخش نمود. 

 

یکی از رایج ترین روش ها برای کم کردن حرکت نسبی پی ها استفاده از کلاف های عرضی یا همان شناژهاست . پی های مجزا از هم باید با شناژهایی در دوطرف مهار شوند .
 

 مزایای کلاف های عمودی  :

 

برای تقویت دیافراگم افقی ساختمان در امتداد عمود در امتداد تیرچه ها و برای توزیع یکنواخت بار روی سقف تیرچه و بلوک از کلاف های عمودی استفاده می شود .
عملکرد کلاف میانی ، ( جلوگیری از پیچش تیرها Tشکل و توزیع یکنواخت بار روی سقف تیرچه و بلوک است )


 

نحوه ی اجرای کلاف عمودی در سقف های کرومیت :

 

اجرای کلاف عرضی ( عمودی ) در سقف های کرومیت علاوه بر ایجاد کمربندی بتنی در وسط دهانه ها که موجب تقسیم دهانه های بزرگ به دهانه های کوچکتر و توزیع یکنواخت بار روی سقف تیرچه بلوک است به دلیل استفاده نکردن از جک و شمع در زیر تیرچه های فلزی باعث مهار تیرچه ها و جلوگیری از کمانش بال فوقانی تیرچه ها در ریزش سقف در هنگام بتن ریزی می گردد .
اجرای کلاف عرضی به این صورت است که پس از جوشکاری تیرچه های کرومیت ، قرار دادن بلوک ها بین تیرچه ها ، فاصله ای به عرض حداقل 10 و حداکثر 14سانتی متر عمود بر تیرچه ها در بین بلوک ها ایجاد می شود . در داخل کلاف عرضی یک عدد میلگرد 12 آجدار  و بالای کلاف عرضی یک عدد میلگرد 12 یا 14 یا 16 آجدار بر روی بال فوقانی تیرچه ها ، تیرهای فرعی جوش داده می شود .
کلاف عرضی باید در یک خط مستقیم اجرا گردد و میلگرد بالا و پایین کلاف عرضی به صورت موازی قرار می گیرند .
تعداد کلاف میانی در سقف کرومیت به طول دهانه بستگی دارد . برای دهانه های 3 الی 5/5 متر یک کلاف عرضی و از طول 5/5 متر الی 5/7 متر دو کلاف عرضی لازم است . در هنگام بتن ریزی داخل کلاف میانی با بتن پر می شود .

 

 

کلاف بندی در ساختمان

 

کلاف بندی افقی

 

کلاف بندی افقی برای مقاومت بیشتر ساختمان مخصوصا در منطقه های زلزله خیز با خطر متوسط تا خطر نسبی بالا است . باید کلاف افقی در سطح زیر دیوار و زیر سقف اجرا شود .

 

 

ویژگی های کلاف افقی

 

میلگرد های طولی باید از جنس میلگرد آجدار با حداقل قطر 10 میلی متر نصب شوند .

 

میلگرد های طولی با تنگ ساده با قطر حداقل 6 میلی متر با یک خاموت متصل می شوند .

 

 

اتصال کلاف های افقی

 

در هر سطح کلاف ها باید متصل شوند تا خط افقی یک شبکه پیوسته باشد .

 

کلاف افقی را نباید از هیچ کجا جدا کرد .

 

 

چگونگی قرار گرفتن کلاف ها ( شناژ )

 

شناژ افقی را روی کرسی چینی در طبقه همکف اجرا می کنند ولی بعضی از مواقع در طبقات دیگر هم نیز ، زیر هر سقف روی تمام دیوار ها شناژ اجرا می کنند .

و این شناژ های افقی که در بالا و پایین دیوار شناخته می شوند ، به وسیله شناژ های عمودی در چند نقطه بهم دیگر متصل می شوند .

 

 

نکات ساخت کلاف ها

 

1- احداث آن در زمین های ناپایدار یا در معرض سیل مجاز نمی باشد .

2- حداقل دو طبقه ساختمان ( بدون احتساب زیر زمین ) می تواند علاوه بر دو طبقه یک طبقه زیر زمین داشته باشد .

3- حداکثر ارتفاع یک طبقه 4 متر یا 6 متر باشد و کلاف مورد نظر 4 متری باشد .

 

 

 

نوشتن دیدگاه