031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

کرومیت /کاربرد کرومیت
شنبه 25 اردیبهشت 1400 بازدید : 143

کرومیت چیست

 


هنگامی که درآمد های یه کشور به یک عامل اقتصادی وابسته نباشد،استقلال می یابد.توان اقتصادی یک کشور زمانی  کمتر دستخوش نوسانات و تحولات قرار خواهد گرفت که عوامل درآمدزا تنوع زیادی داشته باشند.اگر بهره برداری از این ذخایر با اصول مهندسی و فنی همراه باشد و بر اساس تکنولوژی پیش رود ، موجبات بهره وری اشتغال و افزایش تولید و نیز افزایش درآمد سرانه و این تولیدات با توجه مصرف و کاربرد آن ها در صنایع باعث توسعه صنعتی می شود.در بسیاری از کشورهای جهان نظیر آفریقای جنوبی، ترمیه ،آمریکا، ایران،کوبا،قبرس، کانادا، شوروی سابق،فیلیپین، چین و .... معادن کرومیت فعال وجود دارد.

 

 

کروم و کرومیت


کروم یک عنصر شیمیایی با نماد Cr و عدد اتمی 24 است.  اولین عنصر در گروه ششم جدول تناوبی می باشد. این یک فلزخاکستری ، براق ، سخت و شکننده است. کروم افزودنی اصلی در فولاد ضد زنگ است که به آن خواص ضد خوردگی می بخشد. کروم پرداخت شده تقریباً 70٪ از طیف مرئی را منعکس می کند ، تقریباً 90٪ از نور مادون قرمز منعکس می شود.کروم بسیار سخت است و سومین عنصر سخت بعد از کربن (الماس) و بور است.سختی Mohs آن 8.5 است ، به این معنی که می تواند نمونه کوارتز و توپاز را خراشیده کند ، اما توسط سنگ فرش خراشیده می شود.  کروم بسیار مقاوم در برابر لکه دار شدن است ، که باعث می شود آن برخلاف فلزات دیگر مانند مس ، منیزیم و آلومینیوم ، به عنوان فلزی که خارجی ترین لایه خود را از خوردگی حفظ می کند ، مفید باشد.چهار ایزوتوپ طبیعی به صورت ۵۰Cr، ۵۲Cr، ۵۳Cr، ۵۴Cr موجود می باشد.عنصر کروم در دمای اتاق، نرم می باشد و میل به ترکیب شدن با اکسیژن،کربن،نیتروژن و ... دارد که از این رو تهیه کروم خالص مشکل می باشد.از کروم به عنوان آبکاری و جلا دادن نیز استفاده می گردد که به جسم درخشندگی و رنگ سفید مایل به آبی می دهد.کرومیت یک ماده معدنی اکسیدی است که از کروم ، آهن و اکسیژن تشکیل شده است ( FeCr2O4). به رنگ خاکستری تیره تا سیاه با براقیت فلزی و وزن مخصوص بالا است که در سنگهای آذرین پایه ، اولترابازیک و در سنگهای دگرگونی و رسوبی در اثر گرما یا هوا ایجاد می شوند. کرومیت تنها سنگ معدن اقتصادی کروم است ، عنصری اساسی برای طیف گسترده ای از محصولات فلزی ، شیمیایی و تولیدی می باشد. بسیاری از مواد معدنی دیگر حاوی کروم هستند .

 

 

 

 

 

 

خواص کرومیت

 

شناسایی کرومیت می تواند چالش برانگیز باشد. برای تمایز آن از سایر سنگ معدن های فلزی باید چندین ویژگی در نظر گرفته شود. شناسایی کرومیت نیاز به توجه به موارد زیر دارد:

 

  • رنگ 
  • وزن مخصوص  
  • درخشش و رگه مشخص قهوه ای

 

کرومیت گاهی اوقات کمی مغناطیسی است. این می تواند باعث اشتباه گرفتن آن با مگنتیت شود. کرومیت و ایلمنیت دارای خصوصیات بسیار مشابهی هستند. مشاهدات دقیق سختی ، رگه و وزن مخصوص برای تشخیص این مواد معدنی در نمونه های دستی مورد نیاز است.
کروم با سایر عناصر سه گروه ترکیب برقرار می‌کند که می‌توان آنها را در اکسیدهای کروم به‌صورت نمونه و به شرح زیر ملاحظه کرد:

 

  • کروم دارای ظرفیت ۲، CrO، اکسید کرومو یا کروم (II)
  • کروم دارای ظرفیت ۳، Cr2O3، اکسید کرومو یا کروم (III)
  • کروم دارای ظرفیت ۶، CrO3، اکسید کرومیک یا کروم (VI)

 

 

 

 

 

 

 

کاربرد کرومیت

 

کروم فلزی است که برای القای سختی ، مقاومت و مقاومت شیمیایی که در فولاد استفاده می شود. آلیاژ تولید شده به عنوان "فولاد ضد زنگ" شناخته می شود. هنگامی که با آهن و نیکل آلیاژ می شود ، آلیاژی به نام "نیکروم" تولید می شود که در برابر درجه حرارت بالا مقاوم است و برای ساخت واحدهای گرمایش ، اجاق ها و سایر وسایل مورد استفاده قرار می گیرد. از پوشش های نازک آلیاژهای کروم به عنوان جایگذاری قطعات خودرو ، لوازم خانگی و سایر محصولات استفاده می شود. به اینها نام "کروم اندود" داده شده است. همچنین در ساخت آلیاژهای فوق العاده ای که می توانند در محیط گرم ، خورنده و فشار زیاد موتورهای جت عملکرد خوبی داشته باشند ، استفاده می شود.

نام کروم از کلمه یونانی "chroma" به معنای "رنگ" آمده است. از کروم به عنوان رنگدانه در رنگ استفاده می شود. خطوط زرد آشنا که در مرکز بزرگراه ها نقاشی شده و رنگ زرد مورد استفاده در اتوبوس های مدرسه اغلب "زرد کرومی" است  رنگی که از رنگدانه های کروم تولید می شود. کروم یک رنگدانه مهم در بسیاری از انواع رنگ ، جوهر ، رنگ و مواد آرایشی است. مقادیر کمی از کروم باعث تولید رنگ در بسیاری از مواد معدنی و سنگ های قیمتی می شود. رنگ قرمز یاقوت ، صورتی برخی از یاقوت کبود و رنگ سبز زمرد در اثر مقادیر کمی کروم ایجاد می شود.


 

Banafshe Julaei

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0