031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
سقف پوششی برای جلوگیری از نفوذ عوامل طبیعی مانند : تابش مستقیم آفتاب ، وزش باد ، ریزش باران و برف است. سقف از مهم ترین قسمت ساختمان است به روش های مختلف اجرا میشود.
1. سقف های شیب دار
2. سقف های تیرچه بلوک
3. سقف های کاذب
4. سقف های عرشه فولادی
5. سقف های کوبیاکس
6. سقف های دال بتنی
7. سقف های کمپوزیت
8. سقف های لانه زنبوری ( کاسه ای )
9. سقف های تیر-دال
10. سقف های سیاک
11. سقف های طاق ضربی
12. سقف های روفیکس
13. سقف پیش تنیده ( اشپنیت )
به سقف هایی که زاویه بین آنها تا خط افق صفر تا 10 درجه باشد را سقف سخت می نامند و اگر این زاویه بین 10 تا 70 درجه باشد این سقف را شیب دار می گویند . انتخاب این سقف ها بستگی به عوامل جوی دارد مثال : بارندگی سالیانه ، یخ زدگی ، قدرت باد ، تابش نور خورشید ، نمای مورد نظر از نظر زیبایی دارد . انواع پوشش های متدوال سقف های شیب دار عبارتند از : پوشش های سفالی ، ورق هالی آزبستی ، فایبر گلاس ، ورق های گالوانیزه ، ورق های آلمینیومی .
پوشش های آلمینیومی و گالوانیزه : سقف های آلمینیومی باید شیب آنها در حالت عادی 15 درجه باشد.این ورق ها را تا طول 6 متر در انواع موج دار و ذوزنقه ای می سازند که وزن آنها بسیار کم است . این سقف در مقابل زنگ زدگی و آتش سوزی مقاومت می کنند . گالوانیزه یکی از پوشش های مقاوم و مناسب برای سقف شیب دار است اگر روی آنها رنگ زده شود نمای زیبایی برای ساختمان دارد .
به بعضی نقاط سقف ها که خاصیت باربری ندارند و فقط سازه را سنگین کرده اند تعدادی بلوک تو خالی سفالی یا بتنی بین تیرچه هایی با فاصله ای معین قرار می دهند که به این نوع سقف ها سقف تیرچه بلوک می گویند . اجزای تشکیل دهنده در انواع سقف های تیرچه بلوک : تیرچه های بتنی ، بلوک ها ، بتن .
- در مقابل رطوبت ، حرارت ، صوت عایق بسیار خوبی است
- در برابر نیرو های باد و زلزله بسیار مقاوم
- در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم
- سطح صاف روی آن بعد از بلوک گذاری ها
- در دهانه بزرگ استفاده نمی شود
- جهت اجرابی این نوع سقف ها به نیروی متخصص نیاز است
- زمان اجرای بالا در مقایسه با برخی از سقف ها
اگر سقفی زیر سقف اصلی ایجاد شود به آن سقف کاذب گفته می شود. برای سرد و گرم کردن ساختمان باید در هدر رفت انرژی صرفه جویی شود که یکی از نکات بسیار مهم در ساختمان سازی است.
توسط تیر های فولادی پشتیبانی میشود و ورق فولادی سرد است برای حمایت از غشای بتنی یا عایق بندی سقف مورد استفاده قرار میگیرند . از ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای ساخته می شود . سقف عرشه فولادی را می توان جایگزین خوب برای سقف تیرچه بلوک در نظر گرفت .
- دارای کیفیت خوب از لحاظ ساختار و زیبایی
- هیچ گونه جوشکاری در آن بکار نمی رود و همه اتصالات به وسیله میخ و پیچ است
- پنهان بودن اتصالات
- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
- به قالب بندی نیاز ندارد
- سرعت اجرای بالا
- دریک زمان امکان بتن ریزی سقف ها است
- در مقایسه با سقف های طاق ضربی و تیرچه بلوک سبک وزن است
در صنعت ساختمان ایران این نوع سقف به تازگی وارد شده است. سازه آن شبیه بردال دو طرفه است که البته تفاوت هایی با آن دارد. ضخامت دال گوی های تو خالی را بصورت منظم قرار می دهند که این گوی ها در فضای بین شبکه آرماتور بالا و پایین قرار می گیرند.
- کاهش ارتفاع سازه
- کاهش تعداد ستون
- راحتی در نصب و سرعت اجرای بالا
- به علت کاهش وزن سازه مقاوم در زلزله
- اجرا در دهانه های بزرگ
اجزای تشکیل دهنده آرماتور و بتن است . به دلیل هزینه بالا و سرعت اجرای پایین کم تر مورد استفاده قرار می گیرد . به دو دسته دال یک طرفه و دو طرفه تقسیم بندی می شود .
این سقف در اسکلت فلزی اجرا می شود. اجزای تشکیل دهنده شامل فولاد، بتن، آرماتور حرارتی می باشد از برشگیر( نبشی - گل میخ ) استفاده می شود و یکپارچگی بین تیر و دال بتنی درست می کند.
از یونولیت در این سقف استفاده نمی شود . گل میخ برای برش گیری در این سقف به کار می رود و آنها وظیفه دارند ورق های پوششی را به تیر های فرعی اتصال دهند .
یکی از انواع سقف های بتنی است که اجرای آن به صورت وال دو طرفه است.
قالب ها را قبل از بتن ریزی به روغن های مخصوصی آغشته می کنند تا زمان باز کردن قالب ها به بتن آسیبی نرساند .
این سقف ها مانند سقف کامپوزیت است با این تفاوت که تیر های فرعی آن بتنی هستند . به سقف تیر-دال پیش ساخته در اصلاح (دبل تی) گفته می شود در این سقف ها وزن بار مرده نیز بسیار است .
این نوع سقف ، یکی از شیوه های اجرای سقف های تیردال و دال یک طرفه است . در این روش قبل از بتن ریزی، یک مسئله مهم است که شمع های چوبی یا آهنی و آرماتور گذاری های لازم در تیرچه ها و دال انجام بگیرد . از ویژگی های این نوع سقف می توان به صرفه جویی در مصرف کردن میلگرد ، سهولت نصب ، حذف بلوک های سفالی ، سهولت حمل و نقل، کاهش وزن سازه اشاره کرد .
این روش یکی از قدیمی ترین ساخت سقف به طور متداول مورد استفاده قرار گرفته است . از خوبی های این نوع از سقف ها می توان به دسترس بودن مصالح و عدم نیاز به قالب اشاره کرد . از معایب آنها می توان به این که از استحکام بالایی برخوردار نمی باشد اشاره کرد ، عملکرد آنها در زلزله قابل اعتماد نیست .
در واقع این سقف همان سقف کامپوزیت است که بجای ورق یا تخته که برای قالب استفاده می شود از یک صفحه فلزی مشبک با نام روفیکس برای قالب ماندگار استفاده می شود .
از جدید ترین سقف ها که وارد صنعت ایران شده میتوان سقف پیش تنیده را نام برد . برای اینکه از ترک خوردگی جلوگیری کنیم با استفاده از کابل قرار گیری آن در دال بتنی سقف ، قبل از بهره برداری یک نیروی فشاری اولیه در ناحیه کششی دال بتنی ایجاد می کنند .
مزیت مهم سقف پیش تنیده این است که سازه با تعداد ستون کم تری نسبت به سایر سقف ها اجرا شود در بحث پارکینگ سازی و معماری ساختمان بسیار تاثیر گذار است.
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است