031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
دیسک گندله سازی یکی از روشهای شایع گندله سازی است . گندله همان گلوله های تولید شده از نرمه سنگ آهن و سایر مواد افزودنی که ابتدا خام و سپس پخته شده و سخت می شود . سنگ آهن مهم ترین ماده ی اولیه در روش های گندله سازی است .
گندله سازی
کنسانتره محصول کارخانه کانه آرایی است و به شکل کانه های آهن دانه ریزی است و به حالت فیزیکی غیرقابل استفاده هستند . این نرمه ها می تواند عملکرد کوره بلند را مختل کند و در کارخانه احیا مستقیم مشکلاتی ایجاد کند ، بنابراین نرمه های آهن را به صورت گندله در می آورند که به عنوان فرآورده میانی از معدن تا کوره های تولید آهن و فولاد در نظر گرفته می شود . با توجه با این که گندله ماده اولیه محسوب می شود ، بنابراین بایستی در کوره ی احیا ویژگی مکانیکی ، شیمیایی و حرارتی مطلوبی داشته باشد .
سنگ های آهن : در روش گندله سازی ، سنگ آهن مهمترین ماده اولیه است که به صورت کنسانتره ،حاصل از پر عیار کردن یا حذف مواد سنگی کانه های آهن در کارگاه های کانه آرایی است . کنسانتره ها با توجه به نوع عملیات کانه آرایی مورد خردایش قرار گرفته و نرم می شود . در صورتی که عمل خردایش به منظور گندله سازی نباشد مجدد کنسانتره ها نرم تر می شوند و به ذرات ریزتر در می آیند . کنسانتره ها اکثرا مرطوب بوده ، برای کاهش رطوبت آن ، نرمه های سنگ آهن خشک را با آن مخلوط می کنند .
مواد افزودنی در گندله سازی : انواع مواد آلی ، کلسیم ، سیمان ، شیرآهک ، دولومیت ، آهک ، بنتونیت و هیدرولیک در عملیات گندله سازی به سنگ آهن افزوده می شود.
- مقاومت به سایش
- توزیع یکنواخت ابعاد
- قابلیت چسبندگی کم
- تخلخل زیاد و یکنواخت
- استحکام مکانیکی کافی در برابر تنش گرمایی در محیط احیا کننده
- استحکام مکانیکی زیاد و یکنواخت
- ترکیب کانی شناختی یکنواخت به شکل هماتیت
یکی از روشهای رایج گندله سازی به وسیله ی دیسک گندله سازی انجام می شود . در این روش مواد خام اولیه روی سطح دیسک دوار پخته می شود و همزمان با حفظ رطوبت دستگاه عمل گندله سازی انجام می شود .
- اندازه ی یکسان گندله ها
- تغییر و تنظیم خواص مکانیکی گندله ها
- سرعت دوران (حدود 300 تا 1500 دور در ساعت)
- زاویه انحراف نسبت به افق و سیکل حرکتی گندله های در حال شکل گیری
برای تولید گندله خام ، نرمه سنگ آهن که شامل مواد افزودنی است با آب برای دستیابی به شکل کروی دستگاه های گندله ساز به چرخش در می آیند تا گندله خام تولید شود . به منظور افزایش سطح کیفی و ویژگی های متالوژیکی مکانیکی گندله ، ممکن است طی عملیات گندله سازی ، مواد افزودنی مانند هیدروکسید کلسیم اضافه شود ، در این مرحله گندله با ابعاد مطلوب و استحکام مکانیکی کافی تولید می گردد . در مرحله دوم گندله های خام ، به منظور سخت شدن تا زیر دمای نرم شدن سنگ آهن در دستگاهی حرارت می بینند تا خشک و پخته شوند ، به گونه ای که درجه تخلخل آنها کاهش پیدا نکند . در این مرحله ابتدا مواد با یکدیگر مبادله شده و ترکیبات خنثی یا بازی بین دانه های اکسید های آهن تشکیل می شود . در پایان مرحله پخت ، گندله های داغ باید سرد شوند تا در آنها ترک ایجاد نشود .
در عملیات گندله سازی برای هر نوع مواد معدنی سرعت دوران دیسک و زاویه آن باید تنظیم شود تا از حداکثر سطح دیسک استفاده شود و شرایط مناسب گندله شدن حاصل شود . قطر دیسک و سرعت دوران آن باید در مورد هر بار تنظیم گردد به گونه ای که نیروی گریز از مرکز وارد شده بر ذرات باعث پرتاب آنها از سطح دیسک نشود . با افزایش سرعت دورانی در حد مجاز ظرفیت دستگاه کاهش می یابد به همین دلیل باید بین این دو مورد تعادل ایجاد شود .
عوامل موثر دیگر در عملیات گندله سازی در دیسک زاویه ، دیسک با افق است . هر قدر زاویه دیسک با افق کوچکتر باشد زمان غلتیدن ذرات از بالا به پایین روی دیسک طولانی تر شده و گندله تراکم بیشتری پیدا می کند و مقاوم تر می شود . در عملیات گندله سازی یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است در هر نوع ماده معدنی با توجه به مشخصات فیزیکی آن ماده ، اندازه ذرات و ابعاد گندله ، سرعت دوران و زاویه شیب صفحه دیسک باید به صورت درست تنظیم شود.
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است