سیلیکون متال نوعی  عامل آلیاژی است ، که به قابلیت های منحصر به فردش سبب استحکام فلزاتی از جمله آلومینیوم میشود .

 

سیلیکون متال چیست


سیلیکون متال نوعی  عامل آلیاژی است ، که به قابلیت های منحصر به فردش سبب استحکام فلزاتی از جمله آلومینیوم میشود .عناصر اصلی تشکیل دهنده سیلیکون متال عبارتند از درصدهای مختلف از سیلسیوم ، آلومینیوم ، کلسیم و مقدار کمی از عناصر دیگر . در صنعت نیز سیلیکون متال به نام سیلیکون شناخته شده است . این ماده برای نخستین بار در سال 1960 تولید شد . 
 

 

 

 

 

 

 

آشنایی با عنصر سیلیکون

 

سیلیکون یک عنصر غیر فلزی میباشد که رنگ آن خاکستری است و بسیار ترد و شکننده است . این فلز از سختی بسیار زیادی برخوردار است . از نظر جرمی سیلیکون حدود 27.7 درصد کل جرم زمین را تشکیل میدهد و همچنین دومین عنصر فراوان در پوسته زمین میباشد . سیلیکون را میتوان بیشتر به شکل کانی های ترکیبی سیلیکات و دی اکسید سیلیکون یافت کرد . 

 

 

 

 

طبقه بندی سیلیکون متال

 

سیلیکون متال را میتوان باتوجه به میزان آهن ، آلومینیوم و کلیسم به کار رفته در ترکیباتشان به انواع مختلف 553 ، 441 ، 421 ، 3303 ، 3305 ، 2202 ، 2502 ، 1501 و 1101 تقسیم بندی کرد اما پرکاربردترین نوع سیلیکون متال ، نوع 441 آن میباشد . 

 

 

 

سیلیکون صنعتی 

 

سیلیکون صنعتی نوعی سیلیکون است که به منظور تقویت خواص ویژه فلزات گوناگون از جمله آهن و آلومینیوم به آن ها افزوده میشود . از سیلیکون صنعتی به عنوان افزوننده برای آلومینیوم در صنعت خودروسازی مخصوصا بیشترین استفاده را میکنند لذا قیمت سیلیکون صنعتی تاثیر بسزایی در قیمت خودرو و انواع موتور سیکلت دارد . 

سیلیکون های صنعتی را میتوان با انجام عملیات هایی بر روی ترکیباتشان ، میتوان به سیلیکون تک کریستال تبدیل کرد و از آن در صنعت الکترونیک و صنایع شیمیایی استفاده کرد . 

 

 

 

 

 

 

 

سیلیکون متال متالوژی

 

سیلیکون متال متالوژی نوعی ماده آلیاژی مورد استفاده در صنعت آلومینیوم میباشد . افزودن این ماده به آلومینیوم سبب آن میشود که فلز آلومینیوم سبک شود و در عین حال استحکام آن به طور چشمگیری افزایش پیدا کند . این سبک شدن فلز آلومینیوم سبب آن میشود که از این فلز در صنعت هواپیماسازی مورد استفاده قرار بگیرد . همچنین افزودن این ماده به سیلیکون متال سبب میشود تا بتوان از قطعات با وزن سبک تر در عوض قطعات چدنی سنگین در صنایع مختلف استفاده کرد . 

 

 

 

 

 

 

 

 

کاربردهای سیلیکون متال 

 

 

1.تولید انواع قطعات لاستیکی

 

2.افزودنی های مواد غذایی مختلف

 

3.انواع لوازم آرایشی

 

4.تولید انواع روان کننده ها

 

5.ساخت انواع چسب های قوی

 

6.ساخت انواع پردازنده های میکرو

 

7.مورد استفاده گسترده در صنعت خودروسازی

 

 

 

 

کاربرد سیلیکون در صنعت فولاد سازی

 

افزودن سیلیکون به فولاد سبب آن میشود که نفوذ پذیری مغناطیسی فولاد به طور چشم گیری افزایش پیدا کند و به همین علت ، پسماندهای مغناطیسی کاهش یابد . باتوجه به این خاصیت ، برای ساخت هسته های آهنی برای ترانسفورماتورها و موتورها از فولاد مخلوط شده با سیلیکون استفاده میکنند . همچنین از این ترکیب برای ساخت انواع ورق های فولادی و میله های فولادی با خاصیت مغناطیسی استفاده میشود . 

 

 

 

 

 

 

 

کاربرد سیلیکون متال در صنعت الکترونیک

 

ساختار اتمی سیلیکون آن را به یک نیمه هادی بسیار مهم تبدیل کرده و سیلیکون مهمترین نیمه هادی در بخش الکترونیک و فناوری است. افزودن عنصری مانند بور، اتمی از آن می تواند جایگزین اتم سیلیسیم در ساختار بلوری شود اما یک الکترون ظرفیت کمتر (بور یک الکترونگاتیو است) نسبت به سیلیکون فراهم می کند، به اتم های سیلیسیم اجازه می دهد تا الکترون ها را از دست بدهند. حفره های مثبتی که با تغییر الکترون ایجاد می شود، نیمه هادی خارجی را از نوعی که به آن مثبت گفته می شود (p)، تشکیل می دهد. افزودن عنصری مانند آرسنیک، اتمی از آن می تواند جایگزین اتم سیلیسیم در کریستال شود اما یک الکترون با ظرفیت اضافی فراهم می کند (آرسنیک یک الکتروپازیتیو است) ، الکترون خود را در داخل شبکه آزاد می کند. این الکترونها نیمه هادی از نوع منفی (n) تشکیل می دهند . 

 

 

 

هدف از ساخت سیلیکون متال چیست 

 

 

1.استفاده در آلیاژ آلومینیوم

 

2.استفاده در فرآورده های فلزی  با روش نورد سرد

 

3.تولید انواع محصولات نیمه هادی با درصد خلوص های بالا

 

4.تولید روغن سیلیکون

 

5.تولید محصولات مقاوم در برابر حرارت

 

 

 

متال سیلیکون چگونه قیمت گذاری میشود

 

باتوجه به نوع مواد و درصد خلوص موادی که در سیلیکون متال به کار رفته است و گریدهای مختلف آن و انواع مختلف سیلیکون متال ، این ماده با ارزش را قیمت گذاری میکنند . 

 

نوشتن دیدگاه