031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
باتوجه به پیشرفت بشریت و پیشرفت ساخت و ساز ، مصالح ساختمانی متنوعی وارد بازار ساختمان شده است ، که یکی از کاربردی ترین آن ها عایق حرارتی می باشد.
هرچیزی که مانع از عبور جرم و انرژی شود را عایق می نامند.
از آنجایی که در ساخت و سازهای امروزی دیوارها به نسبت نازک شده اند و سازه ها تبدیل به سازه های سبکی شده اند ، انتقال حرارت از بیرون به داخل و همچنین داخل به خارج بسیار افزایش یافته است. به همین منظور ، در ساختمان ها برای جلوگیری از این اتلاف انرژی از عایق های حرارتی استفاده می کنیم.
عایق حرارتی ابزاری است که سبب میشود در مناطق سردسیری گرمای داخلی ساختمان ها به بیرون انتقال پیدا نکند و جلوی هدر رفت و اتلاف انرژی و گرما را میگیرد . همچنین در مناطق گرمسیری عایق حرارتی موجب میشود گرمای بیرون به داخل نفوذ پیدا نکند . همچنین از عایق های حرارتی در سیستم های صنعتی به منظور کنترل گرمازدگی یا تلفات حرارت در لوله و تجهیزات فرآیند ، سیستم های توزیع بخار و مایع و دیگ های بخار استفاده می شود. عایق های حرارتی موجب کاهش هزینه های ساختمان میشود ، هرچند عایق بندی ساختمان موجب بالا رفتن هزینه های ساخت و سازی ساختمان می شود.
1. رسانش :
در این روش گرما از یک جسم به جسم دیگر به طور مستقیم انتقال می یابد. به عبارتی دیگر می توان گفت ، گرما از یک مولکول به مولکول دیگر انتقال میابد. این روش ، روش انتقال حرارت در جامدات می باشد .
2. همرفت :
در این روش ، گرما از طریق یک ماده ی سیال مانند هوا یا مایع گرم از یک مکان به مکان دیگر منتقل میشود. هنگامی که هوای اطراف یک جسم گرم ، گرم میشود ، این امر موجب افزایش فاصله ی بین مولکول های هوا می شود پس دانسیته ی هوا کاهش یافته و کاهش یافتن دانسیته ی هوا ، موجب سبک شدن هوای گرم میشود. به دنبال این سبک شدن هوا ، توده ی هوای گرم به بالا میرود و هوای سرد جای آن را میگیرد .
3. تابش :
در این روش ، برای انتقال حرارتی نیازی به محیط مادی نیست و گرما تنها از طریق امواج منتقل می شود. نمونه ای از این روش انتقال حرارت ، گرمای خورشید می باشد .
زمانی که عایق حرارتی را در قسمت جدار خارجی دیوارها نصب کنیم ، در این هنگام جدار داخلی دیوار ، قسمتی از حرارت ایجاد شده را توسط دستگاه ها و سیستم های حرارتی _گرمایشی ، جذب میکند . همین امر موجب آن میشود که هنگامی که دستگاه های حرارتی _گرمایشی خاموش میشوند ، فضای داخلی ساختمان مدت زمان بیشتری گرم باقی بماند . از این نوع عایق کاری ، بیشتر در ساختمان های مسکونی استفاده می کنیم .
هنگامی که عایق های حرارتی را در جداره داخلی ساختمان ها نصب می کنیم ، دیگر در این حالت جذب گرمایی توسط دیوارها نداریم . همین امر، موجب سرد و گرم شدن فضای داخلی ساختمان به صورت سریع تر میشود . از این نوع عایق کاری ، غالبا در ساختمان های تجاری و اداری استفاده می کنیم .
پشم شیشه نوعی از الیاف معدنی است که نوعی عایق حرارتی میباشد . این عایق از مواد بازیافت شده ی شیشه به همراه مقداری ماسه ی معمولی و رزین تشکیل شده است . دمای متعادل برای پشم شیشه بسته به نوع کاربری آن از منفی صد و نود و پنج درجه سانتیگراد تا صد و بیست درجه ی سانتیگراد می باشد . اما در موارد کاربردی خاص ، بازه دمایی پشم شیشه به 450 درجه سانتیگراد نیز می رسد. پشم شیشه نیز مانند سایر عایق های حرارتی تا یک دمایی را قادر به تحمل است. آستانه تحمل دمای پشم شیشه 550 درجه است . نکته ی حائز اهمیت این است که پشم شیشه نقشی در روند پیشروی آتش سوزی ندارد. همچنین ، گازهای گلخانه ای و سمی در هنگام آتش سوزی از خود تولید نمیکند.
این نوع عایق از کاغذ ، مواد خام تخته کاهی ، کند سوز کننده ها و سایر افزودنی ها ساخته میشود . نتایج پژوهش ها نشان داده است که عایق های سلولزی بهتر از عایق های پشم شیشه ساختمان ها را در برابر آتش سوزی محافظت میکند . به دلیل آنکه چگالی عایق سلولز از چگالی عایق پشم شیشه بیشتر است ، همین امر سبب شده است تا اکسیژن لازم برای سوختن اجزای مختلف ساختمان فراهم نشود . عایق های سلولزی بسیار با محیط زیست سازگار هستند و حداقل آسیب را به محیط زیست میزند . ویژگی منحصر به فرد این عایق ها این است که به دلیل داشتن دانسیته ی بالا و ضخامت 2.5 میلی متر ، میتوان از آن ها در فضاهای محدود و کوچک ، بهینه ترین استفاده را کرد .
فوم پلی یورتان یک نوع عایق حرارتی است که در حال حاضر جز پر مصرف ترین عایق ها در کشور می باشد . این عایق از ترکیب دو ماده ی ایزوسیانات مایع و پلی ال مایع تشکیل شده است . هنگامی که این دو ماده ی مایع با یکدیگر ترکیب میشوند ، در اثر فعل و انفعالات شیمیایی ، به صورت ماده ای جامد به نام فوم در میاید . این نوع عایق ها ، عایق های دائمی برای ما هستند که دچار تغییر شکل و آسیب دیدگی نمیشوند و با گذشت زمان ، خواص خود را حفظ میکند.
عایق حرارتی پلی استایرن یا یونولیت ، از بهترین عایق های حرارتی موجود در بازار می باشد . این نوع عایق ها برای عایق کاری کف و دیوارهای ساختمانی بسیار مناسب هستند . این عایق ها در ضخامت های گوناگونی ساخته میشود و دارای کاربردهای متفاوتی در داخل و یا خارج از ساختمان میباشند . این عایق ها در دو نوع کلی منبسط شده و اکسترود شده در بازار یافت میشوند . عایق پلی استایرن از پلیمرهای استایرول یا استایرن ساخته شده است.
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است