به قطعه ای الکترود گرافیتی میگویند که جریان بالای الکتریسیته را به کوره های قوس الکتریکی منتقل میکند .

 

الکترود گرافیتی چیست

 

به قطعه ای الکترود گرافیتی میگویند که جریان بالای الکتریسیته را به کوره های قوس الکتریکی منتقل میکند . الکترود گرافیتی این کار را به منظور ذوب شارژ فلزی انجام میدهد . این الکترود بیشتر در کارخانه هایی که به روش قوس الکتریکی فعالیت دارند ، استفاده میشود . 

الکترودهای گرافیتی معمولا در قطرهای 100 تا 700 میلیمتر در سه دسته RP، HP و UHP قابل تولید و عرضه هستند . این نوع الکترو حالت مصرفی دارد و پس از مدتی استفاده ، باید حتما تعویض شود . 

 

 

 

 

 

 

روش تولید الکترود گرافیتی

 

مطابق با استاندارد های جهانی، الکترودهای گرافیتی باید از پترولیوم کک کلسینه شده (CPC) ساخته شود . برای ساخت الکترود گرافیتی در ابتدا پودر کوک به حالت سوزنی را قالب گیری میکنند و سپس آن را با ویبراتور فشرده سازی میکنند . 

سپس الکترودی که فرم گرفته، در کوره پخته شده است . روی این الکترود پس از پخت یک لایه قیر اضافه میکنیم . در آخرین مرحله از تولید الکترود گرافیتی ، این الکترود را در دمای 3000 درجه سانتیگراد قرار میدهیم و تبدیل به گرافیت میشود . 

پس از آنکه فرایند تولید به پایان رسید ، عملیات تراشکاری روی الکترودها انجام میدهیم . این الکترودها بیشتر به شکل استوانه ای قابل تولید هستند و پس از تولید باید در قطرهای استاندارد برش داده شوند . در این حالت لازم است حتما یک پین به عنوان سوکت به سر الکترود نصب شود .

 

 

 

مزایای الکترود گرافیتی

 

الکترود گرافیتی دارای مزایای بسیار زیادی میباشد اما مهمترین آن ها عبارتند از

 

1.چون این الکترود دارای پایه های بلند است لذا نیازی به اتصالات زیادی ندارد . 

 

2.هزینه های ناشی از تولید الکترود گرافیتی به نسبت سایر الکترودها پایین تر است

 

3.از این الکترود ها در بازیافت در کوره های قوس الکتریکی استفاده میکنند 

 

4.اکسیداسیون و از بین رفتگی در این الکترودها بسیار کم است 

 

5.مدت زمان بهره وری از این نوع الکترود به دلیل پایین بودن سرعت اتصالات ، بالا میباشد 

 

 

تقسیم بندی الکترود گرافیتی چگونه است

 

الکترود های گرافیتی را معمولا بر اساس محصولات تولیدی ، کاربرد و منطقه تولید تقسیم بندی میکنند . 

 

 

تقسیم بندی الکترود گرافیتی براساس کاربرد 

 

1.الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی

2.الکترود گرافیتی کوره پاتیلی 

 

 

تقسیم بندی الکترود گرافیتی براساس محصولات تولیدی 

 

1.الکترود گرافیتی قدرت فوق بالا

 

2.الکترود گرافیتی قدرت بالا

 

3.الکترود گرافیتی قدرت عادی

 

 

الکترود گرافیتی بلند چیست

 

یکی از انواع الکترودهای گرافیتی که تولید و عرضه میشود ، الکترود گرافیتی بلند است که کاربردهای بسیار زیادی در صنایع گوناگون دارد . در زمان های گذشته حداکثر طول این نوع گرافیت ها 2900 میلیمتر میباشد اما در حال حاضر با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا ، میتوان این نوع الکترود را تا طول 3600 میلیمتر تولید کرد . 

 

 

الکترود گرافیتی به عنوان ماده نسوز

 

از الکترودهای گرافیتی میتوان به عنوان ماده نسوز در کوره های قوس الکتریکی استفاده کرد . استفاده از این ماده سبب آن میشود که میزان حرارتی که میتوان در ریخته گری استفاده کرد ، به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند و بنابراین محصولاتی با کیفیت تر تولید شود . 

 

 

 

 

 

 

الکترود گرافیتی در صنعت هواپیماسازی

 

باتوجه به افزایش تقاضای فولاد در صنایع گوناگون از قبیل صنایع هواپیماسازی ، استفاده از الکترودهایی مانند الکترود گرافیتی بسیار افزایش پیدا کرده است . این گرافیت ها قادر به تولید فلزات غیر آهنی و همچنین فولاد با گریدهای مختلفی به واسطه ی کوره های قوس الکتریکی میباشد . لذا ماده اولیه ی ساخت هواپیماها ، فولاد گرید متوسط و فلزات غیر آهنی به دلیل وزنشان است . 

 

 

 

 

 

 

بازار الکترود گرافیتی در ایران

 

تا سال های گذشته عمده الکترود گرافیتی ایران از سایر کشورها وارد میشد . اما با توجه به افزایش نیاز کشور به این نوع الکترود ، شرکت های فولادی تولید و عرضه این نوع الکترود را با قیمت بالا در دست گرفتند و همین موضوع سبب ایجاد نا بسامانی موقت در بازار ایران شد . 

نوشتن دیدگاه