منظور از پیچ و مهره های خشک همان پیچ و مهره های فولادی هستند که از فولادهای آلیاژی ضدزنگ ساخته شده اند . 

 


منظور از پیچ و مهره های خشک همان پیچ و مهره های فولادی هستند . این پیچ و مهره ها غالبا از فولاد ضدزنگ آلیاژی ساخته میشوند که این آلیاژ شامل عناصری از قبیل کربن ، نیتروژن ، مس و غیره میباشد . 
پیچ و مهره هایی که از فولاد ضدزنگ ساخته میشوند دارای تنوع بالایی میباشند و در شماره های مختلفی ساخته میشوند که به آن گرید گفته میشود که هر گرید دارای ویژگی های منحصر به فرد خود میباشد .  این نوع پیچ و مهره ها به دلیل وجود عناصر شیمیایی به کار رفته در ترکیباتشان ، از مقاومت بسیار بالایی در مقابل حرارت و زنگ زدگی دارند . 

 

 

 

 

 


نحوه ساخت پیچ و مهره خشک

 

برای ساخت پیچ و مهره خشک اساسا دو روش تراش و سردکاری وجود دارد . قدیمی ترین روش ساخت پیچ و مهره خشک ، روش تراش میباشد که هنوز هم برای ساخت پیچ و مهره های خشک در قطرهای بسیار کوچک یا قطرهای بسیار بزرگ استفاده میشود . تنها عیب روش تراش این است که این روش موجب میشود صیقلی بودن سطح فلز کاملا از بین برود و فلز زبر شود . 
سردکاری که روشی نسبتا نوین است ، روشی است که برای شکل دادن به مفتول در شکل های مختف و بدون نیاز به حرارت مورد استفاده قرار میگیرد .

این روش در سطح فلز برش ها یا سوراخ هایی را ایجاد میکند . روش سردکاری نسبت به روش تراش دارای مزیت های بسیاری میباشد و همچنین از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر میباشد . 

 

 

مزیت های روش سردکاری 

 

1.در هر یک ساعت به کمک این روش میتوان 12000 قطعه تولید کرد .


2.استحکام و مقاومت قطعات ساخته شده به این روش بسیار زیاد میباشد .


3.سطح صیقلی فلزات در این روش از بین نمیرود .


4.قطعات در این روش چون در برابر حرارت بالا در مرحله آخر برای سفت کاری قرار میگیرند ، در برابر حرارت بسیار مقاوم هستند .

 

 

 

 

ویژگی های فنی پیچ و مهره های خشک

 

 

1.مقاومت در برابر خوردگی

 

در مناطقی که رطوبت زیاد است و خوردگی برای قطعات مختف زیاد است ، معمولا قطعات را با روکش گالوانیزه میپوشانند که این روش بسیار هزینه بر و سخت میباشد اما استفاده از پیچ و مهره های خشک روش دیگری است که مانع از هرگونه زنگ زدگی و خوردگی قطعات فلزی میشود . 
 چون در پیچ و مهره های خشک آلیاژ کروم به کار رفته است و کرم دارای خاصیت ضد خورندگی و ضد زنگ زدگی است ، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی پیدا کرده اند . همچنین آلیاژکروم به کار رفته شده در پیچ و مهره های خشک سبب افزایش کارایی های این نوع پیچ و مهره ها شده است . 

 


پیچ و مهره های خشک با آلیاژ کروم در برابر چه موادی مقاومت دارند 


1.آب های شیرین


2.آب معدن


3.بخار آب


4.اسید کربنیک


5.روغن خام 


6.الکل


7.انواع بنزین


8.آمونیاک


9.خون


10.جیوه


11.صابون


12.محلول های دارای قند بالا 

 

 


2.استحکام بسیار بالا

 

با ترکیب کردن نیکل به پیچ و مهره های خشک با آلیاژ آهن ، خاصیت چکش خواری این قطعات را بسیار افزایش میدهد . همچنین برای افزایش استحکام و مقاومت این قطعات در برابر فشارهای مکانیکی کمی آلومینیوم ، تیتانیوم و کلمبیوم را به ترکیبات پیچ و مهره های خشک اضافه میکنند . 
از این قطعات به دلیل استحام بسیار بالا در صنعت هوا فضا برای ساخت قطعات هواپیما و همچنین به عنوان پیچ و مهره های اصلی در ابزار آلات و دستگاه های عمرانی استفاده میشود . 

 

 

 

 

 

 


3.دارا بودن قابلیت تراش

 

اگر به ترکیبات پیچ و مهره های خشک مقدار کمی آلیاژ گوگرد و سلنیوم بیفزاییم ، قابلیت تراش این قطعات تا حد چشمگیری افزایش پیدا میکند . 
برخی از این پیچ و مهره ها که دارای گوگرد بیشتری هستند ، خاصیت تراش بالاتری دارند . این ویژگی پیچ و مهره های خشک سبب شده است تا از این قطعات در ساخت پیچ و مهره های بسیار بزرگ و تولید محصولات خاص استفاده شود . 

 

 

 


4.زیبایی ظاهری

 

برخی از پیچ و مهره های خشک دارای آلیاژ کروم 18 درصد و فاقد هرگونه نیکل هستند . این نوع پیچ و مهره ها از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار نیستند اما دارای ظاهری بسیا زیبا و چشمگیر میباشند که از آن ها در تزئینات استفاده میشود . 


این خاصیت پیچ و مهره های خشک سبب استفاده از آن ها در موارد زیر شده است


1.به طور گسترده در صنعت معماری 


2.اتصالات خارجی اتومبیل ها


3.اتصالات خارجی و داخلی دوربین ها


4.ویترین ها


5.لوازم خانگی

 

 

 

5.عدم نیاز به روکش محافظ

 

از آنجایی که پیچ و مهره های خشک دارای ترکیبات منحصر به فرد هستند و مقاوم در برابر خوردگی و رطوبت هستند ، از همین رو نیازی به روکش محافظ ندارند و جایگزین بسیار خوبی برای قطعاتی هستند که به منظور جلوگیری از هرگونه زنگ زدگی بر روی آن ها یک لایه آبکاری صورت می گیرد . 

 

 

 

6.خاصیت مغناطیسی 

 

پیچ و مهره های خشک قطعات آهن ربایی نمیچسبند زیرا از نفوذ پذیری مغناطیسی بسیار کمی برخوردارند . تنها در صورتی که این قطعات به روش سردکاری ساخته شوند یا میزان کربن آن ها زیاد باشد ، مقدار کمی به آهن ربا میچسبند . اما به طور کلی درجه نفوذپذیری مغناطیسی به ترکیبات شیمیایی و عملیات حرارتی که بر روی پیچ و مهره انجام میشود بستگی دارد . 

 

 

 

 

تفاوت پیچ و مهره های خشک و پبچ و مهره های گالوانیزه چیست

 

1.جنس پیچ و مهره های خشک از فولاد ضدزنگ است اما جنس پیچ و مهره های گالوانیزه از ورق های گالوانیزه است

 

2.پیچ و مهره های خشک دارای مقاومت بسیار بیشتری نسبت به پیچ و مهره گالوانیزه است

 

3.روکش سطح پیچ و مهره های گالوانیزه با خراش و ساییدگی از بین میرود اما پیچ و مهره های خشک دچار خراش نمیشوند


4.طول عمر و دوام پیچ و مهره های خشک بیشتر است


5.پیچ و مهره های خشک نیاز به روکش ندارند اما پیچ و مهره های گالوانیزه دارای یک الی دو لایه پوشش میباشند


6.از پیچ و مهره های خشک به دلیل خاصیت ضد زنگیشان میتوان در محیط های دریایی استفاده کرد اما پیچ و مهره ای گالوانیزه دچار زنگ زدگی میشوند در صورت استفاده در مناطق دریایی 

 

 


 

نوشتن دیدگاه