باتوجه به پیشرفت و گسترش بشریت ، لوازم خانگی سنتی که اغلب از سنگ و چوب تشکیل شده بودند جای خود را به لوازم خانگی مدرن دادند

 


باتوجه به پیشرفت و گسترش بشریت ، لوازم خانگی سنتی که اغلب از سنگ و چوب تشکیل شده بودند جای خود را به لوازم خانگی مدرن دادند . 
این لوازم خانگی مدرن از فلزات مختلف تشکیل شده اند که در انواع و طرح های گوناگون ساخته میشوند . در ادامه ی این مقاله به بررسی هرچه بهتر این موضوع میپردازیم . 

 

 

علت استفاده از فلزات در لوازم خانگی

 

از زمانیکه خواص قابل توجه فلزات کشف شد ، لذا از فلزات برای ساختن لوازم خانگی استفاده شد . فلزات دارای ویژگی استحکام ، قابلیت چکش خواری بالا ، رنگ و جلا پذیری بالا ، قابلیت شکل پذیری ، مقاوم در برابر ضربه و فشار مکانیکی ، قابلیت ذوب و استفاده مجدد و .... میباشند و این ویژگی آن ها سبب شده است تا بتوان از آن ها در صنعت لوازم خانگی بهترین استفاده را کرد . 

 

 

 

 

 


فولاد ضدزنگ یا استیل در لوازم خانگی

 


یکی از پرکاربردترین فلزات در صنعت لوازم خانگی استفاده از فولاد ضدزنگ یا استیل است . این نوع فولاد یکی از آلیاژهای فولاد میباشد که مقاومت بالایی در برابر خوردگی در خود نشان میدهد . 
این نوع
فولاد دارای کاربردهای گسترده ای در صنایع میباشد . فولاد ضدزنگ دارای 150 نوع آلیاژ مختلف میباشد که هر کدام در یک نوع لوازم خانگی به کار رفته است . 

 

 

 

 

 

 

آلومینیوم در لوازم خانگی


 
آلومینیوم در صنعت و به کلی پس از آهن ، پرکاربردترین فلز است . این عنصر پس از اکسیژن و سیلیسیم فراوان ترین عنصر در پوسته زمین است . 
این عنصر یکی از پرکاربرد ترین فلزات در صعت لوازم خانگی است . طی دو دهه اخیر ، از آلیاژهای آلومینیوم در ساخت انواع ماشین لباسشویی ، یخچال ها ، ماشین ظرفشویی و ... بسیار استفاده شده است . 
امروزه تلویزیون هایی که در بازار مونتاژ میشوند ، مونتاژ آلومینیوم هستند . علاوه بر آن طراحی انواع مقاطع
پروفیل های اکستروژن آلومینیومی مورد استفاده در صنایع لوازم خانگی توسط بخش فنی مهندسی برخی شرکت های داخلی صورت می گیرد.

 

 

 

 

 

 


مس در لوازم خانگی

 

مس یکی از مشتقات آهن محسوب میشود و به همین دلیل کاربرد بسیار زیادی در تولید لوازم خانگی دارد . در گذشته تمامی لوازم خانگی را از مس میساختند که از مقاومت و دوام خیلی بالایی برخوردار بوده است اما در حال حاضر بیشترین کاربرد مس ، ساخت ظروف است . این ظروف بسیار مقاوم هستند و به آسانی از بین نمیروند . همچنین این ظروف برای سلامتی ضرری ندارند و مفید هم هستند اما باید به این موضوع دقت کرد که ظروف مسی که امروزه میسازند برخی دارای ناخالصی های بسیار زیادی میباشند . در حالت کلی استفاده از مس تنها برای زیبایی و دکور است . 

 

 

 

 

 

 

روی در لوازم خانگی

 

فلز روی چهارمین فلز پرکاربرد در جهان میباشد . این فلز استفاده های صنعتی بسیار زیادی دارد .  از روی، به عنوان فلز پایه برای گالوانیزه کردن فولاد استفاده می شود و یک فرایند محافظت از فلز در برابر خوردگی ناخواسته است اما از روی در آلیاژهای مختلف مانند برنج، نقره ، نیکل و لحیم کاری آلومینیوم استفاده می شود که همه اینها به دلیل ویژگی هایی مانند استحکام، سختی و در عین حال، انعطاف پذیری، در صنایع لوازم خانگی بسیار مورد توجه است. 

روی به عنوان یک آلیاژ مورد استفاده است و با مس (به شکل برنج) و با فلزات دیگر ترکیب شده تا مواد تشکیل شده حاصل از آن، در خودروها، اجزای الکتریکی، وسایل خانگی به ویژه لوازم آشپزخانه، مورد استفاده قرار گیرند.

 

 

 

 

 

 

برنز در لوازم خانگی

 

برنز در ایران باسان با نام مفرغ شهرت داشته است . برنز دارای آلیاژهای مس و قلع با درصدهای مختلف میباشد که در موارد مختلف این درصد تغییر میکند . فلز برنز نسبت به دو فلز مس و قلع که عناصر سازنده اش هستند دارای استحکام و مقاومت بیشتری است از همین رو برای ساخت چاقوها و نیزه ها و ... از این فلز استفاده میکنند . 

در ابتدا برنز برای ساخت کاسه به منظور استفاده در کلیساها مد نظر بود و سپس با ساخت بشقاب، فنجان و لوازم خانگی، به تدریج پای این آلیاژ به منازل و کاربردهای عمومی باز شد؛ به گونه ای که ثروتمندان به ظروف نقره ای روی آوردند و ظروف برنزی، نماد طبقه متوسط جامعه شد. از برنز برای ساخت وسایل تزئینی، ظروف پذیرایی و لوسترها استفاده می شود.

 

 

 

آب کاری کروم و نیکل در لوازم خانگی

 

از نیکل و کروم به دلیل داشتن خواص منحصر به فرد در صنعت لوازم خانگی بسیار استفاده میشود . پوشش دهی قطعات در صنعت لوازم خانگی به منظور زیبایی و ایجاد مقاومت انجام میشود . 

استفاده از نیکل و کروم، در صنعت به طور عام و در لوازم خانگی به طور خاص، به دو دلیل، رایج است:

اول اینکه روکش کروم و روکش نیکل، دو روش متداول آب کاری فلز، برای کاهش خوردگی سطح و افزایش سختی است که بر اساس میزان مقرون به صرفه بودن و مدت زمان پایداری در سطح صنعتی انجام می شود.

دوم اینکه سطحی که نیکل از خود به جا می گذارد، بیشتر حالت سنتی و قدیمی دارد و یادآور ظروف برنجی گذشته است و نسبت به کروم نیز ارزان تر است.

نوشتن دیدگاه