گرانی میلگرد [ پایدار یا حباب؟ بررسی علل ]

میلگرد از جمله ضروری‌ ترین و اساسی ترین مصالح مورد نیاز برای ساختمان سازی به شمار می آید که قیمت آن طی یک سال اخیر به طور سرسام آوری افزایش پیدا کرده است. افزایش ناگهانی و نوسان موجود در بازار ملیگرد موجب بالا رفتن قیمت مسکن و خوابیدن بسیاری از پروژه های بزرگ شده است. عوامل و فاکتورهای بسیاری وجود دارند که منجر به افزایش قیمت میلگرد شده است. در این متن قصد داریم به بررسی عوامل مختلف و موثر گرانی میلگرد بپردازیم. از شما دعوت می کنیم برای اطلاع از این عوامل ما را تا پایان این متن همراهی نمایید.

 

بررسی علل گرانی میلگرد

بررسی علل گرانی میلگرد

امروزه یکی از داغ ترین بحث ها در حوزه ساختمان سازی گرانی میلگرد است، چرا که افزایش یکباره قیمت میلگرد به بسیاری از کسب و کارها ضرر وارد کرده و منجر به افزایش قیمت نیز شده است. افزایش قیمت میلگرد آجدار و ساده به فاکتورها و عوامل اقتصادی بسیاری زیادی بستگی دارد که این عوامل به شرح زیر هستند:

  • کاهش مواد اولیه از قبیل کمبود سنگ آهن و آهن قراضه
  • افزایش تقاضای جهانی
  • افزایش هزینه های حمل و نقل
  • افزایش قیمت سوخت و نفت
  • افزایش بیمه

که تمامی این معیارها و فاکتورها بر یکدیگر تاثیر می گذارند و در نهایت منجر به افزایش قیمت میلگرد می شود. در واقع کشورهایی که اقتصادشان بیشتر به نفت وابسته است، افزایش قیمت سوخت و نفت منجر مهمترین و اصلی ترین عامل بالا رفتن قیمت میلگرد به شمار می آید.
علاوه بر این رشد ساخت و ساز نیز در روند صعودی قیمت ها تاثیر دارد. نوسانات چند ساله ارز نیز عاملی مهم در ایجاد آشفتگی در بازار به شمار می آید. قیمت میلگرد همانند سایر محصولات بازار متاثر از نوسانات ارز افزایش یافته است. کمبود آهن اسفنجی از دیگر عوامل افزایش قیمت محسوب می شود. عامل مهم و اساسی دیگر در گرانی میلگرد زنجیره تامین فولاد است که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.

نقش زنجیره تامین فولاد در افزایش قیمت میلگرد

نقش زنجیره تامین فولاد در افزایش قیمت میلگرد

زنجیره تامین فولاد کشور به دو دسته اصلی زیر تقسیم می شود:

  • زنجیره تولید ثابت
  • زنجیره تولید خصوصی

فرایند تولید در زنجیره تولید ثابت به ترتیب به صورت زیر است:

  1. تولید گلوله و سنگ معدن
  2. آهن اسفنجیو قراضه یک درصد
  3. شمش قوس و تولید محصول نهایی

تمامی این محصولات از صفر تا صد تولید داخل هستند. خبر خوش این که در تولید تمامی این محصولات ایران توانسته است به خودکفایی برسد که حمایت دولت در این خودکفایی بی تاثیر نبوده است. هر سه این محصولات یعنی محصول اولیه، میانی و نهایی در زمینه صادرات نقشی اساسی دارند.
فرایند تولید در زنجیره تولید خصوصی نیز شامل مراحل زیر می شود:

  1. تولید آهن اسفنجی و قراضه آهن یک درصد
  2. فرایند قوس القایی
  3. محصول نهایی

در فرایند القا و ذوب خصوص تولید کننداگن مجبور به خرید ضایعات آهن و آهن اسفنجی هستند، چرا که این صنعتگران تولید کننده آهن نیستند. آن ها باید آهن اسفنجی را خریدای کنند. از طرفی زنجیره تولید آهن اسفنجی وابسته و متاثر از صادرات یا تبدیل آن به شمش هستند. مشکل اصلی این است که تولید کننده آهن اسفنجی و مواد اولیه در یک زنجیره تمایل به فعالیت در قسمت القایی و ذوب ندارند و ترجیح می دهند که شمش های خود را صادر کنند. چرا که صادرات سود بیشتری به همراه دارد. از طرفی صادرات منجر به بازگشت ارز به بودجه دولت می شود. از این رو دولت از آن صادرات بیشتر حمایت می کند.

نقش زنجیره تامین فولاد در افزایش قیمت میلگرد

کلام آخر

افزایش قیمت مسکن و ساخت و ساز از جمله داغ ترین بحث هایی است که بین مردم و سازندگان صورت می گیرد. عوامل و فاکتورهای بسیاری وجود دارند که بر افزایش قیمت مسکن تاثیر می گذارند. گرانی میلگرد یکی از مهمترین این عوامل به شمار می آید. گرانی میلگرد نیز متاثر از فاکتورهای بسیاری هستند که در متن بالا به بررسی و معرفی آن ها پرداخته شد. با وجود نوسانات قیمت میلگرد از شما دعوت می کنیم که برای اطلاع از قیمت روزانه آن ها به فروشگاه اینترنتی آهن پویا مراجعه نمایید.

نوشتن دیدگاه