در سال‌های اخیر در کشور ایران و در سطح جهان قیمت آهن افزایش و کاهش بسیار زیادی پیدا کرده است، اما عوامل تاثیر گذار بر قیمت آهن چه مواردی هستند؟ مواردی مانند میزان عرضه و تقاضا، قیمت نفت، هزینه و دستمزد کارگران، میزان صادرات و واردات محصول، هزینه حمل و نقل آهن آلات، قیمت تمام شده دلار، درصد خلوص آهن آلات، فصل خرید محصول و غیره از جمله عوامل تاثیر گذار بر قیمت آهن هستند که تاثیر بسزایی بر قیمت این محصول دارند. در این مقاله قصد داریم تمامی عوامل تاثیر گذار بر قیمت آهن را بررسی کنیم، به همین دلیل برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

بررسی عوامل تأثیرگذار بر قیمت آهن آلات

بررسی عوامل تأثیرگذار بر قیمت آهن آلات

میزان عرضه: زمانی که میزان عرضه انواع مختلف آهن آلات در بازار زیاد می شود قیمت این محصول کاهش پیدا می کند.

میزان تقاضا: صنایع مختلفی نیاز به انواع مختلف آهن آلات دارند که برخی از این صنایع صنایع ساختمانی، صنعت خودروسازی، صنعت کشتی سازی و غیره هستند. در این مورد باید در نظر داشت که زمانی که میزان استفاده صنایع از انواع مختلف آهن آلات زیادتر و بیشتر می شود، قیمت تمام شده محصول بالاتر می رود. در مقابل زمانی که صنایع به میزان کمتری از آهن آلات استفاده کنند، قیمت تمام شده محصول کاهش پیدا می کند.

میزان صادرات و واردات: امروزه کارخانه های مختلفی در داخل کشور ایران کار صادرات آهن آلات را انجام می دهند. زمانی که میزان صادرات محصولات افزایش پیدا می‌کند کشور ایران با کمبود آهن آلات مواجه می‌شود و به همین دلیل میلگرد های موجود در داخل کشور افزایش قیمت پیدا می کنند. در مقابل زمانی که میزان واردات افزایش پیدا می کند میلگرد زیادی به داخل کشور وارد می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود قیمت میلگرد کاهش پیدا کند.

دستمزد کارگران: همانطور که می دانید در سال ۱۴۰۱ دستمزد کارگران تا حدودی افزایش پیدا کرده است به همین دلیل زمانی که کارگر در خط تولید آهن آلات کار می کند، قیمت تمام شده آهن آلات را تا حدود زیادی بالاتر می برد. زمانی که هزینه دستمزد کارگران پایین تر باشد قیمت تمام شده آهن آلات پایین تر می آید.

هزینه حمل و نقل: یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر قیمت تمام شده آهن آلات هزینه حمل و نقل است. زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا می‌کند به دلیل بالاتر رفتن میزان هزینه حمل و نقل قیمت تمام شده انواع مختلف آهن آلات افزایش چشمگیری پیدا می کند.

قیمت دلار: در سال‌های گذشته برای وارد کردن محصولاتی مانند آهن آلات از دلار نیمایی استفاده می‌شد که قیمت پایین تری نسبت به سایر دلارها داشت. با حذف دلار نیمایی قیمت آهن آلات افزایش پیدا کرد و امروزه نیز می‌توان گفت قیمت دلار به قیمت آهن آلات مختلف بستگی دارد. زمانی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند قیمت آهن آلات نیز افزایش پیدا می‌کند و زمانی که قیمت دلار کاهش پیدا کند قیمت آهن آلات به تبع کاهش پیدا می کند.‌

دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت آهن آلات

دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت آهن آلات

درصد خلوص آهن آلات: آهن آلاتی که در بازار موجود هستند همگی کیفیت یکسانی ندارند و در برخی از موارد ممکن است کیفیت آنها بالاتر یا پایین تر باشد. به صورت کلی می‌توان گفت درصد خلوص آهن آلات یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت این محصول است. هرچه درصد خلوص محصول بالاتر باشد و کیفیت بالاتری داشته باشد قیمت آن برای مشتریان بیشتر است.

قیمت جهانی آهن آلات: علاوه بر افزایش و کاهش نرخ دلار در برخی از موارد قیمت جهانی آهن آلات تغییر پیدا می‌کند و کاهش یا افزایش می یابد. در این گونه موارد باید دقت داشت که با کاهش یا افزایش قیمت جهانی آهن آلات، قیمت آن در داخل کشور ایران نیز کاهش و یا افزایش پیدا می کند.

فصل خرید محصول: در فصل زمستان برای تولید انواع مختلف آهن آلات مانند میلگرد با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم، همین موضوع باعث می‌شود در فصل زمستان قیمت آهن آلات افزایش چشمگیری پیدا کند در حالی که در فصل تابستان قیمت این محصول تا حدودی پایین تر و کمتر است. به صورت کلی در فصل زمستان هزینه های جانبی برای تولید میلگرد نیز افزایش پیدا می‌کند و برای حمل و نقل در هوای سرد و بارانی و یا برفی با مشکلات بیشتری روبرو هستیم.
اگر به دنبال آهن با کیفیت هستید، می توانید این محصول را از فروشگاه آهن پویا دریافت کنید. علاوه بر این انواع میلگردها با ضخامت بیشتر و با سایزهای متفاوت را نیز می توانید برای استفاده در سازه های خود از سایت ما خریداری نمایید.

 

نوشتن دیدگاه