نحوه محاسبه مقاومت کششی میلگرد فولادی

برای مقاوم سازی ساختمان در برابر لرزش و ضربات، از راهکارهای مختلفی استفاده می شود. بدون تردید بکارگیری بتن به تنهایی نمی تواند مقاومت مورد نیاز را برای تحمل لرزش ها فراهم نماید. به همین علت از میلگرد به منظور افزایش مقاومت در بتن می توان بهره برد. هنگامی که قصد ساخت و ساز داشته باشید باید اعداد فنی مهمی که به کاربرد میلگرد ارتباط دارند را به دست آورید. مقاومت کششی میلگرد و مقاومت تسلیم آن از جمله مهمترین اعداد در این زمینه محسوب می‌شوند. این فاکتورها را اگر بتوانید به دست آورید، علاوه بر افزایش کیفیت سازه می توان تاثیر زیادی بر طول عمر آن نیز مشاهده نمود. به همین علت امروزه از تست کشش و تسلیم به منظور دستیابی به مقاومت کششی میلگرد استفاده می شود. با توجه به نتایجی که به دست می آورید، می توانید مکان بکارگیری میلگرد در سازه را تشخیص دهید. بدیهی است که هر اندازه مقاومت کششی و تسلیم میلگرد بالاتر باشد، قیمت آن نیز نسبت به سایر میلگردها افزایش می یابد. اطلاعات بیشتر درباره کاشت میلگرد را در این مقاله بخوانید.

نحوه محاسبه مقاومت کششی میلگرد فولادی

مقاومت کششی میلگرد چیست؟

برای تعریف مقاومت کششی میلگرد میتوان بیان کرده به مقدار تحملی که این مقطع فولادی در برابر شکستن از خود نشان می دهد، اطلاق می‌شود. با توجه به این تعریف می‌توان دریافت، مقاومتی که پس از تحمل حداکثر نیروی کششی میلگرد از خود نشان می دهد و تا قبل از شکسته شدن وجود دارد همان مقاومت کششی است. هنگامی که قصد اندازه گیری مقاومت کششی وجود داشته باشد می‌توان بر اساس واحدهای کیلوگرم بر سانتیمتر مربع یا نیوتون بر متر مربع محاسبه را انجام داد. مقاومت کششی نشان دهنده شکنندگی میلگرد است. هنگامی که قصد افزایش مقاومت کششی میلگرد را در کارخانجات تولیدی داشته باشند، با استفاده از عملیات ترمکس و به وسیله افزودن برخی فلزات خاص به آلیاژ میلگرد می توان به این هدف دست یافت.
عملیات ترمکس به عملیاتی گفته می‌شود که در آن میلگرد تولید شده را به یکباره درون آب قرار می دهند تا سرد شود. پس از مدت زمانی کوتاه، مجددا میلگرد را گرم می کنند تا خواص مکانیکی آن بهبود یابد. شرایطی که موجب میشود انعطاف پذیری میلگرد به مقدار قابل توجهی با افزایش همراه شود.

مقاومت کششی میلگرد چیست؟

مقاومت تسلیم میلگرد چیست؟

نوع دیگری از اعداد فنی که در بکارگیری میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار است، مقاومت تسلیم نام دارد. مقاومت تسلیم می تواند به شما تحمل میلگرد در برابر تغییر شکل را نشان دهد. بر اساس تعریف مقاومت تسلیمی می توان دریافت، میزان انعطاف پذیری این مقطع فولادی است که هر اندازه با افزایش همراه شود، انعطاف پذیری آن نیز کاهش می یابد. برای به دست آوردن مقاومت تسلیم، واحد اندازه گیری که به کار می رود مشابه واحد اندازه گیری مقاومت کششی است. اگر قصد افزایش مقاومت تسلیم میلگرد در کارخانجات تولیدی را داشته باشند، با استفاده از عملیات ترمکس و افزودن آلیاژ فلزات خاص می توان به این هدف دست یافت.

مقاومت تسلیم میلگرد چیست؟

اهمیت مقاومت کششی میلگرد

از جنبه های مختلف می توان به اهمیت مقاومت کششی میلگرد پی برد. تولید کننده باید با در نظر گرفتن شرایط خاص، مقاومت کششی میلگرد را افزایش دهد. همانگونه که میدانید هنگامی که قصد بالا بردن مقاومت کششی بتن را داشته باشند، به آن میلگرد اضافه می کنند. با توجه به مقاومت کششی پایینی که در بتن وجود دارد، این راهکار یک روش اصولی محسوب می شود. با تغییر هوا و منبسط و منقبض شدن بتن، نیروی کششی زیادی به آن وارد می شود. به همین علت به منظور افزایش مقاومت کششی بتن، میلگرد می تواند این خاصیت را به میزان مناسبی افزایش دهد. همان‌گونه که عنوان کردیم، هر اندازه مقاومت تسلیم میلگرد افزایش یابد، انعطاف پذیری آن نیز کمتر می شود. این موضوع همیشه نمی تواند بد باشد. عوامل مختلفی مانند زلزله ممکن است موجب ایجاد تغییر در سازه شوند. به همین علت اگر مقاومت تسلیم میلگرد بالا باشد، سازه دیرتر با تغییر شکل همراه میشود. علاوه بر این، مقاومت تسلیم اثرگذاری خاصی در خمکاری میلگرد دارد.

اهمیت مقاومت کششی میلگرد

بررسی مقاومت کششی انواع میلگرد چگونه است؟

همانگونه که می دانید از استانداردهای مختلفی برای تولید میلگرد در کشور ما استفاده می شود. با این حال یکی از قدیمی‌ترین استانداردها، استاندارد روسی GOST 5781 است. بر اساس استاندارد روسی که امروزه مورد توجه قرار گرفته است، میلگردها را می توان به دسته های مختلفی تقسیم کرد. چهار دسته میلگرد A1، A2، A3 و A4 برای استاندارد مورد نظر ارائه می شوند. در دسته بندی ایجاد شده، میلگردهایی که به صورت ساده تولید می شوند را با نام A1 عرضه می کنند. سایر دسته هایی که در بازار به فروش رسانده می شوند از مدل آجدار خواهند بود. در میان میلگردهای موجود در بازار، نوع A4 از کاربرد کمتری برخوردار است.بررسی مقاومت کششی انواع میلگرد بیان می کند که گروه A1 که به میلگرد ساده اختصاص داده شده است، دارای مقاومت کششی 3600 کیلوگرم بر متر مربع و مقاومت تسلیم 2400 کیلوگرم بر متر مربع بوده که با تغییر شکل نسبی 25 درصدی در زمان گسیختگی همراه خواهد بود. میلگرد آجدار مارپیچ که در گروه A2 قرار دارد، با مقاومت کششی 5000 کیلوگرم بر متر مربع، مقاومت تسلیم 3400 کیلوگرم بر متر مربع و تغییر شکل 19 درصدی در زمان گسیختگی به بازار عرضه می شود. در طرف مقابل، میلگرد آجدار جناقی یا گروه A3 با مقاومت کششی فوق العاده بیشتر و با 4000 کیلوگرم بر متر مربع در کنار مقاومت تسلیم 4000 کیلوگرم بر متر مربع می تواند به کار گرفته شود. این مدل از میلگرد با تغییر شکل نسبی 14 درصدی در زمان گسیختگی همراه است.

بررسی مقاومت کششی انواع میلگرد چگونه است؟

نحوه تست کششی میلگرد

با توجه به اینکه در عمر فونداسیون ساختمان و سازه های بتنی، مقاومت کششی میلگرد اهمیت بالایی دارد، تولیدکنندگان همواره از آزمون های کشش و تنش تسلیم استفاده می‌کنند. نتایجی که به دست می‌آید، میزان کیفیت میلگرد را مشخص خواهند کرد. این آزمون با استفاده از تجهیزات مختلف صورت می پذیرد. معروف ترین دستگاهی که با استفاده از آن می توان تست کشش میلگرد را انجام داد، دستگاه ثبات و نیروسنج است. این دستگاه را به یک کامپیوتر وصل می کنند و با استفاده از صفحه نمایش کامپیوتر و پس از انجام تست های مربوطه، اطلاعات مورد نیاز را به دست خواهند آورد.برای انجام دادن این تست از ابتدا باید دو نقطه از میلگرد را علامت گذاری کرد. فاصله ای که برای این دو علامت در نظر گرفته می شود باید حداقل 5 برابر خود را میلگرد باشد. پس از تنظیم کردن فشار دستگاه بر روی 6 تا 8 بار، نقاطی که علامت گذاری شده اند را درون فک های دستگاه قرار می دهند. این آزمایش را تا زمانی که میلگرد شکسته شود ادامه خواهند بود.

نحوه تست کششی میلگرد

محاسبه مقاومت کششی انواع میلگرد را چگونه انجام دهید؟

چنانچه به نمودار دسترسی ندارید، برای به دست آوردن مقاومت کششی میلگرد می‌توانید از دو فرمول استفاده کنید. ابتدا باید میلگردی که شکسته شده است را از دستگاه باز کنید. سپس دو قطعه را که شکسته شده اند را کنار هم بگذارید. فاصله بین دو علامتی که بر روی میلگرد قرار گرفته شده است را می توانید با استفاده از کولیس اندازه گیری کنید. فاصله اولیه را با نماد L0 و فاصله اندازه گیری شده را با نماد L در فرمول زیر قرار دهید.
ᶔ =((L-L0)/L0)*100
پس از به دست آوردن میزان ازدیاد طول با استفاده از فرمول زیر، مقاومت کششی میلگرد را به دست خواهید آورد.
ᶔ *E= σ
اگر به دنبال خرید میلگرد هستید، علاوه بر محاسبه کشش میلگرد باید اطلاعات دیگری در مورد قیمت و نوع میلگرد به دست آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر، مراجعه به فروشگاه اینترنتی آهن آلات آهن پویا کمک می کند تا بتوانید به اهداف خود دست پیدا کنید.

نوشتن دیدگاه