اسکلت فلزی اسکلتی میباشد که از فولاد ، تیر و ستون ساخته شده است . 

 

اسکلت فلزی چیست

 

اسکلت فلزی اسکلتی میباشد که از فولاد ، تیر و ستون ساخته شده است . اسکلت فلزی دارای ستون هایی به صورت عمودی و افقی میباشد . اسکلت فلزی از مهمترین اجزا ساختمان میباشد و دارای مقاومت بسیار بالا ،  جوش پذیری و خم پذیری میباشد . 

به کارگیری از این نوع اسکلت در ساخت و ساز سبب شده است تا وزن سازه ها تا مقدار قابل توجهی کاهش یابد و سازه ها در برابر عواملی همچون فشار ، ضربه و بلایای طبیعی از قبیل زلزله و سیل مقاومت پیدا کنند . اسکلت فلزی دارای انواع اتصالات نیز میباشد . 

 

 

انواع اتصالات جوشی اسکلت فلزی

 

1.اتصالات لب به لب

2.اتصالات روی هم 

3.اتصالات سپری

4.اتصالات گوشه

5.اتصالات پیشانی

 

 

 

 

مراحل کلی ساخت اسکلت ساختمان 

 

1.برشکاری

2.مونتاژ اولیه

3.جوش اولیه

4.مونتاژ نهایی

5.جوش نهایی

6.تمیزکاری

 

مزایای استفاده از اسکلت فلزی 

 

1.کم کردن حجم فونداسیون

2.وزن سازه را تا میزان زیادی کم میکند 

3.بالا بردن میزان سطح زیربنا

 

 

نصب بولت های صفحه ستون در اسکلت فلزی

 

بولت ها اولین قطعاتی هستند که در اسکلت ها فلزی به کار برده میشوند . این بولت ها باید به طور دقیق بین صفحه هاي ستون ها قرار بگیرند . این بولت ها باید به طریقی در جای خود قرار بگیرند که  بتن ریزی بر روی آن ها انجام شود به همین منظور برای اجرای دقیق آن ها از شابلون های خاصی استفاده میکنند . 

 

ساخت و ساز تیرها برای تکمیل ساخت اسکلت فلزی

 

ساخت و نصب تیرها به‌ طور مستقیم به نوع اتصال شامل جوشی، پیچی یا پرچی و همچنین گیردار بودن یا ساده بودن اتصالات بستگی دارد . هنگامی که تیرها را متصل میکنیم باید به عواملی همچون بعد جوش ، نوع جوش ، الکترود لازم برای جوش و .... توجه کنیم . 

ساخت تیرها  دارای 4 روش کشویی ، اسپالیسی ، مفصلی و فنچی میباشد که استفاده از هرکدام از این روش ها بسته به نظر مهندس و شرایط دارد . البته ساده ترین روش ساخت تیر ، روش کشویی میباشد . 

 

 

نصب بادبند در اسکلت فلزی

 

وظیفه ی بادبندها مهار نیروهای اضافی از سوی باد یا زلزله ميباشد . در واقع میتوان گفت بادبندها جز مصالح مقاومتی به حساب می آیند . بادبندها باید به طور کاملا درست و دقیق نصب شوند تا عملکرد صحیحی داشته باشند . 

برای نصب بادبندها از یک سری  پروفیل  مخصوص استفاده میکنیم که این پروفیل ها باید به طور دقیق در سر جای خود قرار بگیرند و سپس جوشکاری های لازم بر روی آن ها انجام شود . این قطعات بادبندها را معمولا بین ستون و تیرها جوش می دهند . 

 

 

کنترل نهایی نصب اسکلت فلزی

 

پس از آنکه مراحل نصب اسکلت فلزی کامل شد ، کنترل نهایی آن توسط مهندسین و متخصصان انجام میشود . در این کنترل انواع استانداردها و محاسبات و اندازه گیری ها بررسی میشود . 

 

 

 

اسکلت فلزی پیچ و مهره ای

 

در این نوع اسکلت ستون ها و تیرها در کارخانه ها به صورت جداگانه ساخته میشوند و در محل مورد نظر به یکدیگر پیچ میشوند . اسکلت پیچ و مهره ای بهترین نوع اسکلت میباشد . سرعت ساختمان سازی با استفاده از اسکلت فلزی پیچ و مهره ای افزایش میابد . همچنین مقاومت این نوع اسکلت بسیار بالا میباشد . 

 

 

 

اسکلت فلزی جوشی 

 

تمامی مراحل ساخت و نصب در این نوع اسکلت در محل ساخت انجام میشود . قطعات تیر و ستون برای این نوع اسکلت در کارگاه برش میخورند و سپس به یکدیگر جوش داده میشوند . 

در این نوع اسکلت باید  جوشکاری ها  به طور دقیق و درست انجام شود زیرا اگر در مرحله جوشکاری خطایی رخ دهد در شرایط آب و هوایی مختلف از قبیل رطوبت یا گرما زیاد این اسکلت از یکدیگر جدا میشود و ممکن است کل ساختمان ریزش پیدا کند . 

 

 

 

کاربرد اسکلت فلزی جوشی 

 

معمولا برای ساختمان های کوچک که از متراژ کمی برخوردار هستند از اسکلت های فلزی جوشی استفاده میکنند . همچنین برای خانه هایی که از نقشه ی ساده برخوردار هستند ، تهییه اسکلت به صورت جوشی به مراتب ساده تر و آسان تر میباشد . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 مزاياي ساختمان اسكلت فلزي

 

1.سبک هستند 

2.این نوع ساختمان ها مقرون به صرفه میباشند 

3.انواع قطعات فلزی این نوع ساختمان ها در هر ابعادی قابل برش ميباشد 

4.این نوع ساختمان ها در برابر آتش سوزی مقاوم هستند

5.این ساختمان ها در برار حشرات و حيوانت نیز مقاوم هستند

6.مقاومت متعادل مصالح

 

 

معایب ساختمان اسکلت فلزی

 

1.این ساختمان ها رسانای حرارت میباشند 

2.انعطاف پذیری آن ها در محل ساخت و ساز کم میباشد 

 

نوشتن دیدگاه