پروفیلی را پروفیل سنگین میگویند که از ورق سیاه یا همان نورد گرم تشکیل شده باشد . 

 

پروفیل چیست

 

پروفیل به مقاطعی ثابت میگویند که دارای طول سیار زیاد میباشند و به قطعات فولادی اطلاق میشود که به شکلهای مختلف در صنعت ساختمان سازی و ماشین سازی کاربرد دارند . نام دیگر پروفیل نیم رخ میباشد . پروفیل ها دارای انواع مختلفی براساس وزن ، روش تولید و نوع کاربرد دارند که یکی از انواع پروفیل ، پروفیل سنگین است که در ادامه به بررسی کامل آن میپردازیم . 

 

 

 

 

 

 

پروفیل سنگین

 

پروفیلی را پروفیل سنگین میگویند که از ورق سیاه یا همان نورد گرم تشکیل شده باشد . این نوع پروفیل دارای ضخامت 1.5 میلیمتر به بالا است که معمولا به شکل مقاطع مربع و مستطیل تولید میشود . استحکام پروفیل فولادی سنگین در مقایسه با سایر پروفیل ها بسیار بیشتر میباشد به همین جهت یکی از موارد اصلی مصالح ساختمانی به شمار میرود به ویژه در مواردی که سازه باید متحمل وزن ها و تنشهای بالا باشد . وزن این نوع پروفیل به نسبت بالا است که همین موضوع سبب گرانتر بون این پروفیل نسبت به سایر پروفیل ها شده است . این نوع پروفیل متناسب با نوع کاربری ، در انواع وزن ها و ابعاد قابل تولید میباشد . 

 

 

 

 

 

 

انواع پروفیل فولادی سنگین

 

پروفیل فولادی سنگین دارای دو نوع ساختمانی و صنعتی میباشد . 

 

 

 

پروفیل ساختمانی

 

 

این نوع پروفیل زیرمجموعه ای از پروفیل های فولادی سنگین میباشد . پروفیل‌های ساختمانی همانگونه که از اسمش پیداس در قسمت‌ها و بخش‌های گوناگونی از ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند . دسته‌ای از پروفیل‌های ساختمانی وجود دارد که برای تولید درب و پنجره استفاده میشود و دسته‌ای دیگر وجود دارد که در مستحکم‌سازی سازه ها مورد استفاده قرار میگیرند . 

پروفیل های ساختمانی را با توجه به متفاوت بودن نوع کاربریشان ، با ورق های متفاوتی پوشش میدهند . برای مثال ، ورق پوششی سطح پروفیل ساختمانی که برای ساخت درب و پنجره استفاده میشود از جنس ورق های گالوانیزه است . پروفیل های ساختمانی نیز خود داررای انواع گوناگونی میباشد .

 

 

 

 

پروفیل صنعتی

 

یکی دیگر از انواع پروفیل های فولادی سنگین ، پروفیل صنعتی میباشد . این نوع پروفیل یکی از کاربردی ترین پروفیل ها محسوب میشود که دارای ابعاد و ضخامت های گوناگونی میباشد . از جمله کاربردهای این نوع پروفیل میتوان به استفاده در سازه های فلزی بسیار بزرگ ، ساخت انواع مختلف پل ها ، صنایع نظامی و ساخت تابلوهای بسیار بزرگ تبلیغاتی اشاره کرد . 

 

 

 

 

ویژگی های پروفیل فولادی سنگین 

 

پروفیل فولادی سنگین دارای ویژگی های متعددی میباشد که مهمترین این ویژگی ها به صورت زیر خلاصه میشود :

 

1.قابلیت خوش پذیری بسیار بالا و خوبی دارد

2.در سطح دارای سختی میباشد 

3.قیمت آن نسبتا به مقرون به صرفه است برای استفاده در مقدار زیاد

4.قابلیت پیچش و خمش بالای پایدار در سطوح بالا دارد

 

 

 

 

کاربردهای پروفیل فولادی سنگین

 

به طور کلی پروفیل فولادی سنگین دارای کاربردهای بسیار زیادی میباشد اما مهمترین این کاربردها عبارتند از :

 

1.استفاده در ساخت انواع ماشین آلات سنگین 

 

2.از این نوع پروفیل در ساختمان سازی به عنوان قوطی و ستون و همچنین پنجره ها به فراوانی استفاده میشود 

 

3.قابل استفاده در تولید انواع دستگاه های صنعتی گوناگون

 

 

 

 

 

 

انواع روش تولید پروفیل فولادی سنگین

 

 

1.روش مستقیم

 

در این روش در ابتدا به وسیله قالب‌های مخصوص ، دو لبه ورق به یکدیگر جوش میدهیم به طوریکه سایز آن مشخص گردد . سپس محصول تولید شده به وسیله اره به طول‌های معینی بریده میشود و سپس بسته بندی میگردد و در نهایت به واحد کنترل کیفی برای بررسی کیفیت پروفیل تولید شده ، ارسال می‌شود .

 

 

 

2.روش غیر مستقیم

 

در روش غیر مستقیم نیز در ابتدا محصول در دستگاه مخصوص به شکل لوله هایی در می‌آید . سپس بعد از آن دو لبه را بر روی یکدیگر جوش میدهیم . حال محصول تولید شده در شکل‌های گوناگونی ایجاد می‌شود . در این روش نسبت به روش مستقیم  ، محصول نهایی کمی گردتر میباشد اما از نظر ابعاد ، این روش نسبت به روش مستقیم ، از دقت پایین‌تری برخوردار است .

 

 

 

 

 

 

تفاوت پروفیل فولادی سنگین و سبک

 

همانطور که ذکر کردیم ، پروفیل دارای انواع مختلفی میباشد . که یکی از انواع مختلف پروفیل ، پروفیل فولادی سنگین و یکی دیگر پروفیل فولادی سبک میباشد . این دو پروفیل بایکدیگر تفاوت های بسیاری دارند که حال به بررسی این تفاوت ها با یکدیگر میپردازیم . 

 

1.این دو پروفیل در روش تولید بسیار متفاوت میباشند . پروفیل های فولادی سبک از ورق های روغنی تهیه میشود اما پروفیل فولادی سنگین از ورق سیاه تهیه میشود . 

 

2.تفاوت دیگر این دو نوع پروفیل در ضخامت آن ها میباشد . ضخامت پروفیل‌های سبک از 1.5 میلی‌متر کمتر است در حالی که پروفیل‌های سنگین با ضخامت بالاتر از 1.5 میلی‌متر تولید می‌شوند . 

 

3.پروفیل فولادی سنگین دارای کاربری های بسیاری مخصوصا در مکان هایی که  نیاز به تحمل نیروی زیاد باشد ، دارد اما پروفیل فولادی سبک کاربری آنچنانی در مقایسه با پروفیل فولادی سنگین ندارد . 

 

4.از آنجایی که وزن پروفیل فولادی سبک بسیار کمتر از وزن پروفیل فولادی سنگین است ، قیمت پروفیل فولادی سبک بسیار کمتر نسبت به پروفیل فولادی سنگین است . 

 

نوشتن دیدگاه