آهن زنگ نزن از ترکیبات مختلفی علاوه بر آهن و کربن به دست می آید. آهن زنگ نزن یا همان فولاد زنگ نزن، زمانی که کربن به ترکیبات آهن اضافه می گردد به آلیاژ تبدیل می شود و به همین دلیل از حالت عنصری اش خارج می شود. به آلیاژی که به دست آمده فولاد می گویند که مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی و خوردگی دارد. آهن یا همان فولاد زنگ نزن از مواد مختلفی تشکیل شده که اگر تمایل به افزایش آگاهی در مورد آهن آلات و ترکیبات شان دارید پس ما را همراهی کنید چرا که در این مطلب در مورد این مواد صحبت می کنیم و به صورت کلی مفاهیم و مشخصه های آهن زنگ نزن را بیان می کنیم. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره انواع آهن آلات با کارشناسان سایت آهن آنلاین آهن پویا تماس بگیرید.
برای تهیه آهن زنگ نزن آهن را با چه عنصری مخلوط می کنند
آهن زنگ نزن جدا از ترکیبات آهن و کربن از ترکیبات دیگری مانند کروم، نیکل، سیلیسیم، نیتروژن و منگنز ساخته شده است. هر کدام از این ترکیبات وظیفه خاص خود را در ساخت آهن های زنگ نزن دارند. مثلا نیتروژن ویژگی کششی مانند شکل پذیری را بهبود می دهد و نیکل به فولاد آستنیتی اضافه می شود تا قابلیت انعطاف پذیری بیشتری پیدا کند. تولیدکنندگان و سازندگان فولاد زنگ نزن به درصد آلیاژی که در ترکیبات استفاده می شود اهمیت بسیار زیادی می دهند چرا که از این آلیاژها در ترکیبات و مقادیر مختلفی برای تامین برنامه های خاص استفاده می شود. وقتی آهن زنگ نزن با توجه به محصول هدفی که قرار است ساخته شود ترکیبات و مقادیر ترکیباتش تعیین می شود، مزایای زیادی را به همراه خواهد آورد که از جمله آنها می توان به قوی و بادوام بودن، زیبایی، مقاومت در برابر دماهای بالا و پایین و سازگاری با محیط زیست و هم چنین قابلیت بازیافتی اش اشاره کرد. آهن های زنگ نزن همانطور که گفتیم با توجه به اهداف خاصی تهیه و تولید می شوند. مثلا برای ابزار آشپزخانه در ساخت سینک ظرفشویی یا وسایل آشپزی، برای ابزار تجهیزات پزشکی و جراحی در ساخت هموستات یا کاشت های جراحی، برای معماری پل ها در ساخت بناها و مجسمه ها و برای برنامه های کاربردی خودرو و هوافضا در ساخت بدنه خودرو یا خود هواپیما کاربرد دارد. علاوه بر مواردی که ذکر کردیم آهن زنگ نزن در صنایع شیمیایی، فرآوری نفت و گاز و هم چنین در تولید برق، تولید مواد غذایی، ساخت و ساز و معماری ساختمان و موارد بسیار دیگر کاربرد دارد. این فولاد امروزه بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده و بسیاری از ابزارهای کاربردی و با اهمیت به واسطه آن به دلیل ویژگی های فوق العاده اش که در قبل هم ذکر کردیم ساخته شده اند.
انواع آهن زنگ نزن
حال که با ترکیبات و اهمیت فولاد زنگ نزن در صنعت و ساخت وسایل مختلف آشنا شدید، بهتر است با انواع این آهن هم آشنایی پیدا کنید. انواع مختلفی از آهن زنگ نزن وجود دارد که به شرح زیر می باشند:
- آستنتیک: این نوع فولاد را پرکاربردترین نوع فولاد است. از این نوع فولاد در ساخت وسایل خانگی، نمای ساختمان، شناورها و لوله های صنعتی استفاده می گردد.
- فریتیک: این نوع فولاد مقاومت زیادی در برابر ترک خوردن، گرما و خوردگی دارد. این فولاد در معماری داخلی، ماشین های لباسشویی و دیگ های بخار استفاده می شود.
- دوبلکس: فولاد دوبلکس ترکیبی از فولاد آستنتیک و فریتیک با استحکام و انعطاف پذیری بالا است. از این نوع فولاد در صنایع کاغذ سازی، خمیر کاغذو ... استفاده می شود.
- مارتنزیتی: فولاد مارتنزیتی از ترکیب عناصری به مانند آلومینیوم، نیوبیم و مس ساخته شده است.
مدل های مختلف آهن زنگ نزن در کارخانه های تولید آهن آلات، تهیه و تولید می شود. ساخت این آهن ها به دلیل فرمولاسیون خاصی که دارند، باید توسط کارشناسان و مهندسین متخصص و کاربلد انجام گردد. همانطور که در مقاله ذکر شد، در ساخت آهن زنگ نزن ترکیبات و مقادیر از اهمیت بالایی برخوردار هستند که فقط مهندسین خبره که علم و آگاهی مربوط به این شاخه از تولیدات را دارا هستند، می توانند ترکیبات صحیح و مقادیر مورد نیاز برای ساخت شان را شناسایی کنند. شما می توانید آهن زنگ نزن را در فروشگاه اینترنتی آهن پویا خرید کنید. هم چنین برای کسب اطلاهات بیش تر با کارشناسان آهن پویا در ارتباط باشید یا به مقالات آهن پویا مراجعه کنید.