031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
به کلاف هایی وال پست می گویند که در طول های مشخصی هستند و برای یکپارچه کردن دیوارها از آن ها استفاده می کنند .
وال پست ها موجب درگیری دیوار ها با اسکلت ساختمان می شود و همین امر سبب استحکام دیوارها می شود . در واقع وال پستها نگهدارنده ی دیوار ها هستند . این المان ها به صورت یک تیر _ ستون طراحی می شود . وال پست ها در انتهای سالن های صنعتی و به طور کل فریم هایی که دهانه ی بالایی دارند و در انتهای آن ها دیوار قرار می گیرد ، قرار می گیرند .
مهمترین نقشی که وال پست ها برعهده دارند ، انتقال فشار از دیوار ها به اسکلت می باشد. در واقع می توان گفت وال پست ها از تخریب دیوارها جلوگیری می کنند و تنش هایی که در اثر رخ داد طوفان و زلزله ایجاد می شود را به بخش محکم تر سازه منتقل می کند . به همین جهت ، وال پست ها در انتهای اتصال به فریم ها به شکل لوبیایی است و بر روی فنداسیون ها به شکل مفصلی می باشد .
وال پست به محکم شدن دیوارهایی که علت کارگذاری پنجره ضعیف شده اند و همچنین به سخت شده قاب ها ، کمک به سزایی می کند .
وال پست ها دو نوع متفاوت دارند که به بررسی هرکدام به صورت جداگانه می پردازیم.
1. وال پست افقی : از این نوع وال پست ها برای درگیر شدن دیوار با اسکلت ساختمان استفاده می کنند و همین امر موجب مستحکم و قدرتمندتر شدن دیوارها می شود .
2. وال پست قائم : در سازه هایی که دهانه سازه مان بسیار بزرگ باشد ، وال پست ها را از طبقه ی زیرین به طبقه ی بالایی به صورت عمودی (قائم) جوش می دهیم .
به منظور اجرای وال پست ها ، قبل از بتن ریزی در داخل قالب ها پلیت جایگذاری می کنیم و پس از آنکه بتن ریزی به پایان رسید ، از همان پلیت ها برای اجرال وال پست ها استفاده می کنیم . به جز این روش میتوانیم از انکر بولت ها برای جایگذاری پلیت در تیر و ستون ها استفاده کرد و پس از آن از اتصال دیوارها به سایر بخش های سازه بهره بجوییم . برای اتصال وال پست ها ابتدا محل های اتصال به سقف و کف را طبق نقشه ی از پیش تعیین شده ، علامت گذاری می کنیم .
در مرحله ی بعد ، ورق های اتصال را نصب کرده و سپس وال پست های فلزی را به قسمت های بالایی و پایینی جوش می دهیم . در نهایت ، یک طرف بلوک ساختمانیمان را به صورت کامل و دست نخورده میگذاریم باقی بماند ، اما طرف دیگر آن را با اره میبریم و جای وال پست ها را تعیین می کنیم .
1. اجرای وال پست با انکر و نبشی کشی
2. اجرای وال پست برای جان پناه بام
3. اجرای تسمه درون ستون
4. اتصال دیوار به ستون با میلگرد
5. مهار دیوار به وسیله ی تعبیه ی میلگرد در داخل ستونهای مجاور
6. مهار دیوار از طریق تعبیه ی میلگرد در داخل کف
7. مهار دیوار به دیوار های برشی ، از طریق عبور میلگرد دور سوراخ قالب ها
1. برای آنکه وال پست های افقی ما از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار شوند ، از میلگرد های آجدار نمره 14 به بالا در فاصله های 1 تا 1.5 متری استفاده می کنیم و سپس سازه مان را به سقف متصل می کنیم .
2. در ساختار تمامی پروفیل هایی که برای ساخت و اتصال وال پست ها استفاده می کنیم چه از نوع عمودی و چه از نوع افقی ، باید به مواد ضد زنگ آغشته شان کنیم .
3. برای آنکه اتصال بین وال پست ها و دیوار های طرفین افزایش پیدا کند و از ترک های ناشی از حرکات جانبی ساختمان در مرحله ی نازک کاری کاسته و جلوگیری شود ، روی پروفیل هایمان توری مرغی یا رابیتس می کشیم و آن ها را توسط سیم گالوانیزه محکم می کنیم .
4. اگر پروفیل وال پستمان دوبل نبشی باشد توصیه می شود در هنگام ساخت اندازه ی دهانه ی آن ها را 1 سانتی متر بیشتر از ضخامت دیواری باشد که قرار است آن را ساپورت کند ، در نظر بگیریم . این امر موجب می شود تا تیغه مان به طور کامل در داخل آن قرار بگیرد .
5. در هنگام استفاده از وال پست های عمودی باید حتما در فواصل یک متر به یک متر از میلگرد های آجدار نمره 10 استفاده کنیم و با استفاده از این میلگرد ها برای ایجاد قدرت و استحکام کافی بین تیغه و وال پست های عمودی ، شاخک هایی را به قوطی یا نبشی های وال پست متصل می کنیم . این امر سبب می شود تا دیوار در هنگام وارد شدن بارهای جانبی ، رفتار یکپارچه تری از خود به نمایش بگذارند .
6. در قسمت هایی در ساختمان که وال پست ها در کنار ستون ها قرار می گیرند ، باید همواره فاصله ای حدود 4 الی 5 سانتی متری را بین ستون و وال پست ها رعایت کنیم تا بتوانیم بین وال پست و ستون ، از مصالح نرمی نظیر یونولیت و پلاستوفوم استفاده کنیم . با اعمال این روش ، در صورتی که بارهایی جانبی از قبیل زلزله بر سازه مان وارد شود ، ستون به دیوار ها فشار جانبی آنچنانی وارد نخواهد کرد .
در اکثر سازه هایی که توسط مهندسین و متخصصین طراحی می شود ، به خصوص مهندسان ایرانی ، اولویت را بر روی بخش های اصلی و اساسی فونداسیون از قبیل ستون ها ، سقف ها و تیرها در نظر میگیرند . آن ها مبنا را بر آن قرار داده اند که استحکام و مقاومت در این بخش های ساختمان می تواند از خرابی در بخش های مختلف ساختمان در هنگام بروز حادثه جلوگیری کند به همین منظور ، بیش از یک دهه است که وال پست ها در سازه های ایرانی مورد استفاده قرار می گیرند .
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است