فروآلیاژها محصولاتی استراتژیک در هر کشوری قلمداد می شوند که در تولید فولاد از آن ها بهره گرفته می شود. این عناصر در حقیقت آلیاژهایی متشکل از آهن و عناصر دیگری نظیر منگنز، سیلیسیم، مولیبدن، کبالت، کروم، تیتانیوم، وانادیوم، تنگستن، نیکل و... هستند که به کار گیری از آن ها موجب تسهیل داخل شدن عنصر مربوطه به چدن و یا فولاد مذاب می گردند.
عناصر فوق الذکر گران قیمت هستند و تهیه آن ها مستلزم صرف منابع مالی زیادی است. از این رو اغلب اوقات این عناصر به شکل خالص به چدن و فولاد اضافه نمی شوند. همچنین نقطه ذوب در این عناصر بالا است و لازمه دست یافتن به این دما، تخصیص زیاد منابع مالی است. از این رو با جایگزین کردن فروآلیاژها با عناصر خالص که شکننده بوده و استفاده از آن ها مسائل عدیده ای را برای تولید کنندگان به همراه دارد، مشکلات مربوط به بهره گیری از این گونه متریال ها نیز حل خواهد شد.
تولید فروآلیاژ در کشورهایی مانند قزاقستان، برزیل و آفریقای جنوبی با ظرفیت قابل توجهی صورت می گیرد. به طوری که این کشورها علاوه بر تولید محصولات داخلی مورد نیاز کشور خود، قادر به تامین درخواست دیگر کشورهای متقاضی نیز هستند. در کشور ایران نیز با توجه به اهمیت تولید فولاد به عنوان صنعت مادر، تولید کنندگان زیادی در این عرصه فعال هستند. برخی از فعالان در این حوزه، موفق به صادر کردن تولیدات خود به دیگر کشورها نیز شده اند. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره انواع فروآلیاژ از جمله فرو نیوبیوم، فرو منگنز، فرو وانادیوم، فرو سیلیکون، فرو بور و ... با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.
تولید فروآلیاژ
تولید فولاد نقش تاثیر گذاری در توسعه اقتصادی کشورمان دارد لذا میزان تولید فروآلیاژها در رشد اقتصاد ملی اهمیت والایی دارند. با توجه به اینکه مهم ترین کاربرد فروآلیاژها در تولید چدن و فولاد، الکترود سازی و ریخته گری است، رشد و افزایش در تولید چدن و فولاد وابستگی زیادی به میزان تولید فروآلیاژ در کشور و کیفیت محصولات تولیدی ارائه شده، دارد. به همین علت تعداد تولید کنندگان انواع فروآلیاژ در کشور قابل ملاحظه است.
برخی از این تولید کنندگان قدمت فعالیت زیادی دارند و به عبارتی در این عرصه به عنوان پیشکسوت شناخته می شوند. با این وجود تعداد تولید کنندگانی که به تازگی پا در عرصه تولید فروآلیاژها نهاده اند نیز کم نیست. به علاوه برخی از تولید کنندگان در انجمن های مربوط به تولید این محصولات ارزشمند عضویت داشته و شناخته شده تر از دیگر همکاران خود هستند. اما این به معنای تولید بی کیفیت دیگر تولید کنندگان نیست.
تولید کنندگان فروآلیاژ در ایران چه کسانی هستند؟
با توجه به اهمیت بالای حجم و کیفیت فروآلیاژهای تولیدی در کشور، بسیاری از جوانان و نیروهای ارزشمند در جامعه، فعالیت خود را به این عرصه اختصاص داده اند تا با افزایش میزان و سطح کیفی محصولات فروآلیاژی، نقش خود را در بهبود توسعه اقتصادی کشور به بهترین نحو ممکن به انجام رسانند. برخی از شرکت ها و تولید کنندگان نام آشنا در کشور که در تولید این محصولات فعال هستند عبارتند از:
- شرکت فروآلیاژ ایران
- آلیاژ صنعت امید سپاهان
- شرکت آلیاژ گستر هامون
- شرکت فرو آلیاژ شادگان
- شرکت اکسید آلومینیوم ایذه
- شرکت افزودنی های صنعتی آبادان
- شرکت آهن و سیلیس آذرخش
- شرکت فرو سیلیس غرب پارس
- شرکت آلیاژ سازان اشتهارد
- پتروکک ایرانیان
- شرکت فرو آلیاژ اکسین
- شرکت پارس فرارون
- شرکت ماهان آلیاژ پارس
- آلیاژ های نشکن ساز
- شرکت کربور سیلیسیم و اکسید آلومینیوم
- شرکت فروسیلیس ایران
- شرکت کار آفرینان صنعت ذوب فلزات
- شرکت پارت گوال
- شرکت پیشرو ذوب آتور
- شرکت فرو آلیاژ کاویان
- شرکت فرو سیلیسیم خمین
- شرکت فرو آلیاژ تام
اسامی ذکر شده در بالا تنها بخشی از فعالان در این عرصه هستند که با عضویت در انجمن کارفرمایان صنایع فروآلیاژ، شناخته شده تر از دیگر شرکت ها هستند. این انجمن که در سال 1381 تاسیس شده است، به دنبال رشد و توسعه صنعت تولید فروآلیاژ در ایران است.