به قطعات ساخته شده از بتن یا پلاستیک میگویند که نقش محافظت را ایفا میکنند و به منظور هدایت کردن وسایل نقلیه در مسیر مورد نظر و جلوگیری از ایجاد هرگونه تصادفات و کاهش خسارات ناشی از آن استفاده می گردند .

 

تاریخچه بلوک نیوجرسی

 

بلوک های نیوجرسی بتنی برای نخستین بار در دهه‌ی 1950 میلادی در بزرگراه‌های ایالت نیوجرسی طراحی شد و از آن ها استفاده کردند و علت نامگذاری آن ها ، محل استفاده آن ها بود . طراحی آن‌ها به گونه‌ای است که هنگام برخورد خودروها کم‌ترین آسیب را میبینند . آن‌ها همچنین مانع عبور ماشین‌ها و ورود به لاین مخالف می‌شوند .

 

 

بلوک نیوجرسی 

 

به قطعات ساخته شده از بتن یا پلاستیک میگویند که نقش محافظت را ایفا میکنند و به منظور هدایت کردن وسایل نقلیه در مسیر مورد نظر و جلوگیری از ایجاد هرگونه تصادفات و کاهش خسارات ناشی از آن استفاده می گردند . این بلوک ها مسیرهای ترافیکی را از یکدیگر جدا میکنند . 

 

 

 

 

 

کاربردهای بلوک نیوجرسی

 

بلوک های نیوجرسی کاربردهای بسیار متنوع و گوناگونی دارند اما مهمترین این کاربردها عبارتند از :

 

1.این بلوک ها لاین ها و خطوط ترافیکی را همواره از یکدیگر جدا میکنند

 

2.از این بلوک ها برای محوطه سازی و نشان دادن محدودیت های ساخت و ساز استفاده میشود

 

3.ساخت انواع ایستگاه های کنار جاده ای

 

4.فضاسازی پمپ بنزین ها

 

5.به عنوان سیل بند و هدایت گر آب رودخانه ها از این بلوک ها استفاده میشود

 

6.ساخت انواع موانع موقتی و دائمی

 

 

 

 

 

مصالح تشکیل دهنده بلوک های نیوجرسی

 

برای ساخت بلوک های نیوجرسی از مصالح گوناگونی استفاده میشود. این مصالح به طور کلی عبارتند از :

 

1.سیمان : سیمان مورد استفاده در بلوک های نیوجرسی باید با تمامی استاندارهای موجود تطابق لازم را داشته باشد

 

2.انواع افزودنی ها : در ساخت بلوک هایب نیوجرسی از افزودنی های گوناگونی به منظور قالب گیری آسان بلوک ها ، سهولت در پر کردن این قالب ها و همچنین داشتن سطحی صاف و صیقلی استفاده میشود

 

3.سنگدانه : سنگدانه هایی که در بلوک های نیوجرسی استفاده میشود ، همواره مطابق با استاندارد 320 استانداردهای ملی ایران میباشند


4.آب : آبی که در ساخت این بلوک ها مورد استفاده قرار میگیرد حتما باید عاری از هرگونه ماده اسیدی ، آلی و قلیایی باشد

 

5.میلگرد : میلگرد استاندارد مورد استفاده در بلوک نیوجرسی ،  میلگرد A3 است که مقاومت کششی این نوع میلگرد بسیار بالا میباشد 

 

 

فرآیند تولید بلوک های نیوجرسی

 

برای ساخت این بلوک ها ، بتن آماده را کاملا مطاق با استاندارهای لازم تولید میکنند و سپس این بتن های آماده را به محل مورد نظر برای ساخت این بلوک ها میبرند . سپس عملیات ریخته گری در محل را در قالب هایی فلزی که از پیش ساخته شده اند انجام میدهند و سپس بعد از گذشت مدت زمان لازم ، فرآیند عمل‌آوری با استفاده از بخار شروع می‌شود .

 

 

قالب نیوجرسی

 

یکی از متداول ترین قالب ها ، قالب نیوجرسی است که در پروژه های مختلف عمرانی از ساختمان سازی تا راه سازی کاربردهای بسیار زیادی دارد . این قالب ها همانند انواع دیگر قالب های موجود در بازار ، سبب آن میشوند که سازه ها به شکل اصولی و با اجزای یکنواخت ساخته شوند .

از این قالب ها برای قالب زنی مواد مختلف به خصوص بتن برای ساخت پروژه های عمرانی ، استفاده میشود . یکی از مهم ترین ویژگی این قالب ها که میتوان به آن اشاره کرد این است که ، شما می توانید با توجه به معماری های متفاوت سازه ها ، آن ها را در ابعاد و شکل های مختلف طراحی کنید و مورد استفاده قرار دهید .

مهم ترین مزیت استفاده از این نوع از قالب ها ، ساخت سازه ای یکپارچه و بدون درز میباشد ، به همین علت این قالب ها برای ساخت سازه هایی با ظرافت و دقت بالا انتخابی بسیار دقیق و اصولی بسیار مناسب میباشند . 

 

 

 

 

 

 

قالب های نیوجرسی مورد استفاده در راهسازی

 

رایج ترین انواع قالب های نیوجرسی که نام آن ها مانع نیوجرسی میباشد ، در واقع میتوان گفت یکسری قطعات پیش ساخته بتنی میباشند که در اطراف جاده برای هدایت وسایل نقلیه های مختلف استفاده میشوند . در صورت بروز حادثه و برخورد وسایل نقلیه در حال حرکت با قالب نیوجرسی ، قالب به دلیل داشتن زاویه کم لبه تحت عنوان هدایتگر برگردان عمل می کند و سبب کاهش خسارات  و پیامدهای تصادف به طور شکل چشمگیری میشود . 

مهمترین کاربرد این نوع قالب های نیوجرسی عبارت است از : موانع ضد تروریستی بسیار محکم ، موانع موقتی برای انتشار آتش آسوزی در مکان های مختلف و بخصوص جنگل ها و چند خطه کردن جاده ها . 

 

 

طراحی و ساخت قالب های نیوجرسی

 

قالب های نیوجرسی را میتوان در ابعاد و اندازه های مختلف متناسب با نوع کاربری آن ها در پروژه های مختلف عمرانی ساخت . اما اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم ، رایج ترین ابعاد این قالب ها 4 و 6 متر میباشد . این قالب ها باید از مقاومت کششی بسیار بالایی برخوردار باشند و خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی داشته باشند تا بتوانند نقش محافظتی خود را به خوبی ایفا کنند . این قالب ها دارای یکپارچگی میباشند زیرا بیرون زدگی از قالب خسارات بسیار جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت . 

 

 

 

نوشتن دیدگاه