یکی از مهم ترین خطرات آهن اسفنجی، آلودگی های زیست محیطی است که عواقب زیادی را در بر دارد. یعنی آهن اسفنجی به برخی از ویژگی های مواد خام حساسیت نشان می دهد. اما از دیگر خطرات آهن اسفنجی می توان به امکان اشتعال آن در حالت خمیری اشاره کرد. البته برای جلوگیری از این امر راه های گوناگونی وجود دارد که توصیه می کنیم با آهن پویا تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بتوانید به صورت جامع و کامل اطلاعات بالایی در خصوص این موضوع داشته باشید. در مقاله های قبلی آهن پویا در مورد تعریف آهن اسفنجی و کاربرد های آن دانستید اما در این محتوا به صورت اختصاصی پیرامون خطرات آهن اسفنجی با شما صحبت خواهیم کرد. برای خرید و استعلام آهن آنلاین می توانید این مقاله از آهن پویا را مطالعه کنید.
انواع خطرات آهن اسفنجی
بسیاری از افراد تصور می کنند آهن اسفنجی که از درصد بالایی آهن خالص تشکیل شده است، هیچ گونه ضرر یا زیانی ندارد اما باید بدانید که خطرات آهن اسفنجی نیز قابل توجه است. واکنش نشان دادن آهن اسفنجی به آلودگی های زیست محیطی، یکی از انواع این خطرات بوده که حائز اهمیت است. برای جلوگیری از این گونه خطرات ترفند هایی در نظر گرفته شده که در این بخش برایتان بیان می کنیم:
- آلودگی های زیست محیطی: بررسی مواد شیمیایی و فیزیکی مواد خام در ترکیب بایستی به صورت جداگانه صورت گیرد چون یکی از خطرات آهن اسفنجی این است که نسبت به ویژگی های مواد خام حساسیت بالایی از خودش نشان می دهد. اما منظور از مواد اولیه چیست؟ یا بهتر است بگوییم که مواد اولیه تولید آهن اسفنجی کدام اند؟ این مواد عبارتند از: سنگ آهن (مهم ترین آن ها)، ذغال سنگ غیر کک و دولومیت.
- قابلیت اکسیداسیون و زنگ زدگی: قابلیت اکسیداسیون و زنگ زدگی دو گزینه مهم به حساب می آیند که در دسته بندی خطرات آهن اسفنجی قرار می گیرند. راه حل پیشنهادی پیرامون این موضوع، تبدیل فوری آن ها به فولاد یا ایجاد یک لایه حفاظتی برای آن ها است که از مهم ترین خطرات آهن اسفنجی به شمار می روند که باید برای جلوگیری از این قضیه، سریعا به فولاد تبدیل شوند یا حفاظی را برای آن ها در نظر بگیرید.
- اشتعال آهن اسفنجی در حالت خمیری: اشتعال یا اکسیداسیون آهن اسفنجی نیز به نوبه خود می تواند مخاطره انگیز باشد. اما برای جلوگیری از این امر چه باید کرد؟ بریکت سازی از جمله کارهایی است که می توانید برای خنثی کردن میزان اشتعال انجام دهید. نمونه دیگری که می توان به آن ها اشاره کرد این است که از طریق موادی از جمله گاز خنثی، آهک، سیلیکات سدیم و قرار دادن آن ها در فضایی بسته (سر پوشیده)، تا حد زیادی از این محصول (آهن اسفنجی) مراقبت و نگهداری کرد.
خطرات آهن اسفنجی تنها به موارد ذکر شده در بالا ختم نمی شود و عوامل دیگری در این خصوص دخیل هستند که در زمره معایب آهن اسفنجی نیز قرار می گیرند. برای مثال مراحل تولید این محصول متفاوت است چون برای تولید محصولات متعدد از ترکیبات شیمیایی گوناگون استفاده می کنند. در نهایت آهن اسفنجی یا گندله های متخلخل در دمایی مشابه ذوب نخواهند شد. تفاوت گندله و آهن اسفنجی را برای شما عزیزان در این مقاله از سایت آهن پویا بیان کرده ایم. اگر خریدار آهن اسفنجی هستید، با ما در آهن پویا همراه باشید.
ارزیابی خطر واحد تولید آهن اسفنجی
از آن جایی که واحد تولید و تکنولوژی روز به روز در حال افزایش و پیشرفت است، لذا تولید کنندگان در صدد هستند تا سیر صعودی خطر ها را در محیط کار به حداقل رسانند و کاهش دهند. به عباراتی دیگر در یک حالت کلی می توان گفت که هدف دیگر تیم ما از نوشتن این محتوا، ارزیابی خطر واحد تولید آهن اسفنجی است. مثلا ارزیابی خطر های زیست محیطی در زمان احیای مستقیم آهن، یکی از مواردی است که در تقسیم بندی بالا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در این راستا از دو روش ردیابی انرژی و تجزیه و تحلیل حفاظ ها (ETBA) و تجزیه و تحلیل ایمنی شغلی استفاده می شود. جالب است بدانید که با استفاده از دو روش نام برده شده، می توانید به خوبی خطرات احتمالی، نقاط مثبت و منفی آن ها را به راحتی شناسایی کنید. ارزیابی خطر واحد تولید آهن اسفنجی بیانگر مسائلی از قبیل فشار گاز داخل کوره و یا نشت گاز احیا و ... هستند که با روش ها و ترفند های بیان شده قابل تجزیه و تحلیل هستند.
شما عزیزان برای تکمیل اطلاعات خود در رابطه با خطرات آهن اسفنجی می توانید با کارشناسان ما در آهن پویا تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره رایگان، خریدی با خیال آسوده و مطمئن را تجربه کنید. برای اطلاع از قیمت آهن اسفنجی در بورس با ما در آهن پویا همراه باشید.