تفاوت کلوخه و گندله

همه ما می‌دانیم که استخراج سنگ آهن نخستین قدم تولید فولاد است. سؤال این است که سنگ آهن برای تبدیل به فولاد چه مسیر و مراحلی را پشت سر می‌گذارد؟ سنگ آهن استخراج شده به‌صورت خالص و مستقیم در کوره‌ها قابل استفاده نیست. سنگ آهنی که از معدن استخراج می‌شود باید خرد و شکسته شده و درنهایت به کنسانتره آهن تبدیل شود؛ اما این کنسانتره هنوز هم برای استفاده صنعتی مناسب نیست. استفاده از کنسانتره سبب کاهش تراوایی گاز و اختلال عملکرد کوره می‌شود. از همین روی لازم است با انجام فرآیندهای بیشتر روی سنگ آهن، آن را برای استفاده در صنایع تولید فولاد مناسب ساخت.
خب، چه روش‌هایی برای تغییر سنگ آهن و استفاده بهینه از آن وجود دارد؟ روش‌های مختلف چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ محصول نهایی هر روش از چه ویژگی‌هایی برخوردار است؟ سنگ آهن می‌تواند به مواد اولیه متعددی تبدیل شود؛ اما متداول‌ترین مواد حاصل از فرآوری سنگ آهن عبارت اند از کلوخه و گندله. بخش اعظم ظرفیت واحدهای تولیدی به ساخت کلوخه و گندله اختصاص دارد و می‌توان گفت که این دو پراستفاده‌ترین مادۀ اولیه برای تولید فولاد اند. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله اپال با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

تفاوت کلوخه و گندله

ویژگی‌های کلوخه چیست؟

همان‌گونه که پیش از این گفته شد کلوخه و گندله هر دو، ماده اولیه تولید فولاد بوده و از سنگ آهن به دست می‌آیند. با این وجود، کلوخه و گندله از جنبه‌های مختلفی با یک‌دیگر تفاوت دارند. برای درک بهتر تفاوت‌ها و ویژگی‌های کلوخه و گندله بهتر است نگاهی به فرآیند تولید آن‌ها بیندازیم. فرآیند کلوخه سازی نوعی آگلومراسیون حرارتی است. در این شیوه مواد اولیه خام با اندازۀ کوچک به محصولی متراکم به شکل کلوخ تبدیل می‌شوند. هدف از کلوخه سازی تولید محصولی است که از ویژگی‌های لازم برای استفاده در کوره برخوردار باشد. داشتن ابعاد مناسب یکی از این ویژگی‌ها است. علاوه بر آن، کلوخه باید از نظر مقاومت دمایی، ویژگی‌های مکانیکی و شیمیایی نیز استاندارد باشد. تولید کلوخه باکیفیت برای افزایش بازده تولید فولاد و کاهش ضایعات ضروری است. نخستین شرط کیفیت کلوخه انتخاب و ترکیب درست مواد خام است. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله آهن با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

ویژگی‌های گندله چیست؟

کلوخه آهن از طریق سوزاندن مخلوطی از نرمه آهن، کمک ذوب‌ها و مواد بازیافت شده از کارخانه فولاد ساخته می‌شود. دلیل سوزاندن این ترکیب چیست؟ یکی از مواد اضافه شده به نرمه آهن کک است. افزایش حرارت و انرژی ناشی از سوختن کک به اتصال ذرات آهن کمک می‌کند. کلوخه تولید شده نسبت به مواد اولیه خود از ابعاد بزرگتر و استحکام بیشتری برخوردار است. همان‌گونه که از اسم آن مشخص است، ظاهر نهایی کلوخه آهن به شکل گلوله‌ای کوچک و نامنظم است.
اکنون که با کلوخه و ویژگی‌های آن آشنا شدیم نوبت به گندله آهن می‌رسد. می‌توان گفت که تولید گندله مهم‌ترین مرحلۀ تولید فولاد در صنایع است. در تولید گندله، برخلاف کلوخه، از مواد بازیافتی کارخانه فولاد استفاده نمی‌شود. کنسانتره آهن، آهک، بنتونیت و ... مواد اولیه گندله آهن را تشکیل می‌دهند.
ترکیب کنسانتره آهن با سایر مواد افزودنی برای ساخت گندله‌های محکم و متخلخل الزامی است. گندله آهن به شکل گلوله‌های کوچک حداکثر 16 میلی‌متری مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارخانه‌های مختلف به‌وسیله دیسک یا مخروط گندله سازی مواد اولیه را به شکل مورد نظر درمی‌آورند. در نهایت، گندله‌ها برای رسیدن به استحکام و تخلل مورد نظر حرارت می‌بینند تا برای استفاده در کوره‌ها مناسب باشند. ابعاد گندله آهن مهم است. بنابراین اگر گندله‌های تولید شده بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از اندازه معین باشند، آن‌ها را بازیافت کرده و به چرخه تولید باز می‌گردانند.
برای آگاهی از جدیدترین قیمت‌ها و خرید گندله و کلوخه آهن کافیست به فروشگاه آهن پویا مراجعه کنید. امکان استعلام آسان قیمت‌ها، کیفیت بالای محصولات و قیمت‌های فوق‌العاده، آهن پویا را به مرجعی قابل اطمینان برای شما تبدیل می‌کند.

 

نوشتن دیدگاه