گندله سازی به روش آلیس چالمرز

همان‌طور که می دانید گندله سازی از فرآیندهای اصلی تولید فولاد است. این فرآیند توسط تکنولوژی های مختلفی انجام می شود که می توان از روش آلیس چالمرز و لورگی نام برد. هر دو تکنولوژی بصورت گسترده در صنایع فولاد جهان کاربرد دارند. برای آشنایی بیشتر با این دو تکنولوژی و تفاوت بین آنها، تا انتهای مطلب همراه آهن پویا باشید. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله اپال با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله آهن با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

pelletizing-alice-chalmers-method

نگاهی به تکنولوژی‌های موجود در صنعت گندله سازی

استفاده از گندله برای تولید فولاد از حدود 110 سال قبل شروع شد و استفاده صنعتی آن حدود 70 سال قبل در آمریکا شروع شد. در حال حاضر این روش در کشورهای بزرگ تولید کننده فولاد جهان همچون هند، برزیل و روسیه بصورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل تولید گندله بصورت کلی به سه بخش قابل تقسیم است.

  • مرحله اول شامل آماده کردن مواد اولیه است. در این مرحله سنگ آهن خرد شده و بعد از رسیدن به اندازه مناسب، مواد چسبنده مانند سنگ آهن و الیون به آن افزوده می شود و سپس مواد در میکسر ریخته می شود تا همراه آب مخلوط شوند تا ترکیب یکنواختی تولید شود.
  • مرحله دوم شامل تولیدگندله خام است. در این مرحله مواد اولیه در دیسک یا استوانه گندله سازی ریخته می شود و ذرات مواد بخاطر چرخش دیسک یا استوانه و همچنین رطوبت آب دستگاه و همچنین تماس با یکدیگر به هم می چسبند و پس از رسیدن به قطر مناسب از دستگاه خارج می شوند.
  • مرحله سوم شامل پختن گندله جهت افزایش استحکام فیزیکی آن‌ها است.

در تکنولوژی های رایج گندله سازی مراحل اول و دوم یکسان است. تفاوت اصلی آن‌ها مرحله پخته شدن گندله ها است. همان‌طور که قبلا اشاره شده دو روش متداول گندله سازی شامل روش آلیس چالمرز و روش لورگی است. در تکنولوژی آلیس چالمرز عملیات پخت گندله ها در یک استوانه دوار صورت می گیرد. گندله ها در در این روش ابتدا بر روی یک شبکه متحرک ابتدا خشک می شوند و سپس وارد کوره استوانه ای دوار می شوند و با حرارت و گردش کوره پخته می شوند. در تکنولوژِی لورگی پخت گندله ها توسط یک شبکه مشبک و متحرک صورت می گیرد. گندله ها در مسیر حرکت با برخورد هوای گرم خشک می شوند و در ادامه با افزایش حرارت فرآیند پیشگرم و پخت گندله ها انجام می شود و در انتهای زنجیره فرآیند سردسازی صورت می گیرد.

نگاهی به تکنولوژی‌های موجود در صنعت گندله سازی

مقایسه تکنولوژی های گندله سازی آلیس چالمرز و لورگی

برای مقایسه دو تکنولوژِی چالمرز و لورگی، در ادامه به بررسی تفاوت های اصلی آن‌ها می پردازیم.

  • مشعل ها: در روش چالمرز از یک مشعل استفاده می شود، اما در روش لورگی از حدود 36 مشعل استفاده می شود. هر چند تعداد مشعل موجب افزایش تعمیر و نگهداری می شود، اما امکان کنترل دمای نواحی مختلف کوره بصورت پویا را فراهم می کند.
  • تولید حرارت: در روش آلیس چالمرز گرما به روش تشعشی تولید می شود، اما در روش لورگی انتقال حرارت با روش همرفتی انجام می شود.
  • مدت عملیات: تکنولوژی آلیس چالمرز دارای زمان عملیات طولانی تری است و به طور تقریبی فرآیند در 70 دقیقه تکمیل می شود، در صورتی که در تکنولوژی لورگی عملیات پخت در حدود 40 دقیقه تکمیل می شود.
  • ظرفیت تولید: گندله های تولید شده در سطح جهانی، به روش آلیس چالمرز 138.4 میلیون تن و به روش لورگی به مقدار 360 میلیون تن رسیده است.

در سال‌های اخیر کشور چین بیشتر از تکنولوژی آلیس چالمرز بهره برداری کرده است و در دیگر مناطق آسیایی و همچنین آمریکا بیشتر از تکنولوژی لورگی استفاده می کنند. کشور ایران نیز گندله سازی را با روش لورگی آغاز کرد و شرکت های معروفی همچون گل گهر، فولاد خوزستان و فولاد مبارکه از این روش استفاده می کنند و در ادامه شرکت هایی مانند گندله سازی اردکان از روش آلیس چالمرز بهره برداری کردند. . آهن پویا گندله های تولید شده این کارخانه ها را به فروش می رساند. برای خرید گندله به این روش به وب سایت آهن پویا مراجعه کنید. می خواهید درباره فروتیتانیوم اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ با ما همراه باشید.

نوشتن دیدگاه