مواد اولیه برای تولید گندله

برای تولید آهن خام، نیاز به نوعی ماده اولیه به نام گندله وجود دارد. این ماده، خود از مواد مختلفی تشکیل شده است. گلوله های کوچکی که از افزودنی های مختلف به همراه سنگ آهن، پس از طی کردن یک فرآیند سخت و پخته شدن، ایجاد می شوند. مواد اولیه که برای تولید گندله مورد استفاده قرار می گیرند مانند بنتونیت و کنسانتره سنگ آهن، درون یک استوانه یا دیسک به همراه رطوبت مورد نیاز قرار گرفته و با چرخش زیاد به گندله تبدیل می شوند. بررسی مواد اولیه برای تولید گندله نشان می ‌دهد، مهمترین و عمده ترین جز از آن ها سنگ های آهن محسوب می شوند. سنگ های آهن که به شکل کنسانتره و پس از طی کردن یک روند برای تولید گندله به کار گرفته می ‌شوند، از مواد سنگی موجود در کانه های آهن و پس از پر عیار کردن آن ها به دست می آیند.

مواد اولیه برای تولید گندله

ترکیبات گندله چیست؟

مواد اولیه و ترکیباتی که برای تولید گندله به کار گرفته می شوند، ابتدا با بررسی کارشناسی و با نسبتی معین در دستگاه گندله سازی قرار می گیرند. مواد معدنی و ترکیباتی که برای تولید گندله به ترکیب آن اضافه می شوند، برای بهبود خواص متالورژیکی و مکانیکی کاربرد فراوان دارند. این افزودنی ها می ‌توانند استحکام مکانیکی محصول تولید شده را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. به همراه مواد آلی و افزودنی که برای تولید گندله کاربرد دارند، برخی دیگر از اعضای این ترکیب مانند بنتونیت برای پیوند دادن ذرات گندله عملکرد خود را نشان می دهند. خاصیت پلاستیسیته بسیار بالای بنتونیت موجب می شود که پیوند مناسبی بین ذرات گندله ایجاد شود. از دیگر موادی که در ترکیبات گندله وجود دارد، شیر آهک شناخته می شود. خاصیت چسبندگی بالا و همچنین برقراری اتصال مناسب بین ذرات آهن از جمله ویژگی های شیر آهک یا هیدروکسید کلسیم شناخته می شود. برای افزایش استحکام مکانیکی گندله معمولاً 5 درصد آهک به ترکیبات آن اضافه می شود. اگر آهک مورد استفاده در ترکیبات گندله از 5 درصد بیشتر شود، مقاومت مکانیکی محصول تولید شده را کاهش می دهد. گاهی اوقات برای تولید گندله از روش سرد استفاده می شود. در این شرایط می توان از سیمان برای سخت کردن آن ها استفاده نمود. از دیگر موادی که می توان در ترکیب به کار رفته برای تولید گندله آن را مشاهده کرد، آب محسوب می شود. کیفیت و کمیت میزان آبی که در ترکیب مورد استفاده برای تولید گندله به کار گرفته می شود، می تواند تاثیر بسزایی در محصول خروجی داشته باشد. بسته به مواد اولیه افزودنی، نوع سنگ آهن، وجود تخلخل و ابعاد ذرات، مقدار آب برای تولید گندله تعیین می شود. به همراه ترکیباتی که بیان کردیم، مواد آلی نیز برای برقراری پیوند شیمیایی بین ذرات و افزایش چسبندگی کاربرد فراوان دارند. نوع مواد آلی که در ترکیبات گندله به کار گرفته می شوند بر ترکیب شیمیایی آن هیچ گونه تاثیری نخواهند گذاشت. این مواد آلی می ‌توانند ملاس، نشاسته و غیره باشند.
هنگامی که قصد تولید گندله را دارند، برای صرفه جویی در مصرف انرژی معمولاً از کانسنگ با عیار بالا استفاده می شود.

ترکیبات گندله چیست؟

نقش مواد آلی در ترکیب گندله چیست؟

استفاده از بنتونیت در تولید گندله موجب افزایش چسبندگی و پیوند بین ذرات تشکیل دهنده آن خواهد شد. با این حال مواد آلی که برای تولید گندله به کار گرفته می ‌شوند به خوبی می ‌توانند پیوند شیمیایی بین ذرات را برقرار کنند. معمولاً این پیوند چسبندگی کمتر از بنتونیت است. مواد آلی که برای تولید گندله مورد استفاده قرار می گیرند، قادر نخواهند بود به صورت یکسان و یکنواخت رطوبت را در ترکیب مواد توزیع کنند. تجزیه مواد آلی موجود در ترکیب گندله موجب ایجاد گاز می شود. خروج گازی که در اثر تجزیه مواد آلی موجود در ترکیبات گندله مشاهده می ‌شود، موجب افزایش تخلخل در محصول تولیدی خواهد شد. شرایطی که می تواند تاثیر مطلوبی بر روی کیفیت احیا شوندگی گندله بگذارد. فراموش نکنید که این مواد آلی هیچ گونه تأثیری در عیار ترکیبات موجود در گندله نخواهند داشت.

نوشتن دیدگاه