روش تولید گندله آهن

گندله آهن یکی از مواد اولیۀ ضروری برای تولید فولاد به‌شمار می‌آید. گندله آهن به‌کمک انجام فرآیندهای مختلف روی سنگ آهن تولید می‌شود. معمولاً نمی‌توان سنگ آهن استخراج شده را مستقیماً برای تولید فولاد استفاده به‌کار برد. روش‌های مختلفی برای تغییر سنگ آهن و قابل استفاده کردن آن وجود دارد؛ اما از این میان گندله سازی از مزایا و بازده بیشتری برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با نحوه تولید گندله آهن با ما همراه باشید. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله اپال با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

روش تولید گندله آهن

گندله آهن به چه روشی تولید می‌شود؟

روش تولید گندله آهن ممکن است بسته به عوامل متعددی تغییر کند؛ اما به‌صورت کلی، سنگ آهن اولیه برای تبدیل به گندله آهن چهار مرحله کلی را پشت سر می‌گذارد. این چهار مرحله عبارت اند از:

  • آماده‌سازی مواد اولیه
  • شکل‌دهی گندله سبز
  • افزایش استحکام و سختی گندله‌ها
  • سرد کردن، انبار کردن و انتقال گندله‌ها

انجام این مراحل برای افزایش کارایی و کیفیت مواد اولیۀ بی‌کیفیت ضروری است. نخستین مرحلۀ تولید گندله آهن عموماً شامل فرآیندهای خشک کردن مواد، شکستن و خرد کردن سنگ آهن است. این کار برای کاهش سایز مادۀ اولیه ضروری است. اندازۀ مواد در این مرحله باید حدود 80 درصد کمتر از 45 میکرون (0.045 میلی‌متر) باشد. پس از خرد کردن مواد اولیه، نوبت به استفاده از تکنیک‌های جداسازی می‌رسد. استفاده از تکنیک‌هایی مانند جدایش مغناطیسی یا شناورسازی کف به جداسازی آهن از هرزه سنگ‌ها کمک می‌کند. لازم به ذکر است که در این روش نه‌ تنها سنگ آهن بلکه نرمه‌های تولید شده در معدن و ... نیز احیا می‌شوند. حرارت دادن و خرد کردن سنگ آهن تنها اقدامات لازم برای آماده‌سازی مادۀ اولیه نیستند. برای این‌که مطمئن شویم گندله تولید شده از استحکام و تخلخل کافی برخوردار است باید آن را با مواد دیگری از جمله آهک، دولومیت و ... ترکیب کنیم. یکسان و یک‌نواخت بودن مخلوط از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مرحله به‌ کمک دیسک یا مخروط گندله سازی، گندله سبز تولید می‌شود. مخلوطی که در مرحله قبلی تولید شد با سرعتی مشخص وارد مخروط یا دیسک گندله سازی می‌شود. در هر یک از این دستگاه‌ها، مخلوط اولیه به دلیل حرکات دورانی مداوم به شکل گلوله‌های کوچک در می‌آید. ابعاد گندله‌ها با تنطیم سرعت چرخش دیسک یا مخروط کنترل می‌شود. درنهایت، زمانی‌که گندله‌ها به سایز مورد نظر (بین 16-8 میلی‌متر) رسیده باشند از دستگاه خارج می‌شوند. گندله سبز تولید شده در مرحلۀ قبل از استحکام کافی برخوردار نیست. برای این‌که گندله‌ها به شکل و استحکام نهایی خود برسند آن‌ها را حرارت می‌دهند. گندله‌های اولیه تا مرز نقطه ذوب‌شان حرارت دیده و بسیار محکم می‌شوند. گندله‌ها قبل از حرارت دیدن یک مرحله خشک شدن را پشت سر می‌گذارند و پس از آن نیز خنک می‌شوند. تنها پس از انجام همۀ این مراحل است که گندله‌ها توان تحمل دما و فشار کوره را به‌دست آورده و برای مرحلۀ بعدی آماده می‌شوند. شما عزیزان می توانید برای خرید و کسب اطلاعات درباره گندله آهن با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

گندله آهن به چه روشی تولید می‌شود؟

تولید گندله با استفاده از مخروط گندله سازی

همان‌گونه که اشاره شد یکی از روش‌های تولید گندله استفاده از مخروط گندله سازی است. مخروط گندله سازی متشکل از یک استوانه بزرگ است که می‌تواند حول محور خود بچرخد. برای تولید گندله با این روش مواد اولیه به مخروط وارد شده و چرخش آن آغاز می‌شود. حین چرخش دستگاه باید به‌صورت مداوم، مواد چسبنده را به مخلوط اضافه کرد تا مواد اولیه به یکدیگر چسبیده و به شکل گلوله در بیایند. زاویۀ ملایم مخروط نیز به نیروی جاذبه اجازه می‌دهد که به حرکت بهتر گلوله‌ها در مخروط کمک کند. وجه تمایز مخروط گندله سازی و دیسک گندله سازی به میزان قابلیت آن‌ها در کنترل سایز گندله‌ها برمی‌گردد. دیسک گندله سازی در تولید گندله‌هایی با ابعاد یکسان بهتر عمل می‌کند. از طرفی، مخروط گندله سازی از فرآیند ساده‌تر و ظرفیت بالاتری برخوردار است.

نوشتن دیدگاه