انواع کنسانتره سنگ آهن

سنگ آهن یک نوع ماده خام است که در صنایع فولاد کاربرد بسیاری دارد و کنسانتره یکی از محصولات تولیدی در فرآوری سنگ آهن است. از کنسانتره برای تبدیل سنگ آهن به فولاد استفاده می شود که به صورت پودری است. رنگ کنسانتره سنگ آهن کاملا سیاه است و برای تولید آهن اسفنجی، گندله آهن و ... از آن استفاده می شود. این مواد هیچ گونه ماده مضر و زائدی ندارد، از این رو در تولیدات صنایع اهمیت بالایی دارد. کنسانتره در واقع همان سنگ آهن است با دانه هایی بسیار ریز که عیار آن اغلب 67 تا 69 درصد است. کنسانتره های سنگ آهن با توجه به عیاری که دارند دارای انواع مختلفی هستند. با توجه به نوع کاربرد می توان از کنسانتره با عیار مناسب استفاده کرد، البته گاهی طی روش هایی پیشرفته و پیچیده می توان کنسانتره های پر عیاری تولید کرد. شما عزیزان می توانید برای اطلاع از قیمت کنسانتره آهن به سایت آهن پویا مراجعه کنید

انواع کنسانتره سنگ آهن

مراحل فرآوری کنسانتره سنگ آهن

به طور کلی برای فرآوری سنگ آهن باید مراحل زیر سپری شوند

  1. خردایش: اولین مرحله فرآوری خردایش است که با ورود مواد معدنی و ریختن در دستگاه سنگ شکن شروع می شود. در این بخش قطعات به سایزهای کوچکتر از 20 سانتی متر شکسته می شوند. این دستگاه ها به گونه ای ساخته شده اند که قطعات کوچکتر از 20 سانتی متر را نمی شکنند. در این دستگاه سوراخ های تعبیه شده که اجازه عبور قطعات ریز را نمی دهند. در این مرحله با توجه به اندازه و ویژگی ماده معدنی در دو مرحله خشک و مخروطی سنگ ها به اندازه 20 تا 25 میلی متر شکسته می شوند.
  2. آسیاب کنی: این مرحله به صورت تر انجام می شود. در این بخش مواد با آسیاب خود شکن یا غلتکی فشار به قطعات ریزتری خورد می شوند. در واقع این قسمت همانند خردایش است که فقط در محیطی تر انجام می شود.
  3. پر عیار سازی: در این بخش قطعات به اندازه های بسیار ریزی تبدیل می شوند که باید مواد با ارزش را از باطله ها جدا کرد. برای این کار از اسلاری استفاده می شود که به وسیله پمپ با جدایش مغناطیسی انجام می شود. جدا کننده مغناطیسی خود شدت های متفاوتی دارد و با شدت متوسط، زیاد و گرادیان بالا کار خود را انجام می دهد.
  4. آبگیری: سنگ هایی که عیار بالایی دارند اغلب مقداری آب نگهداری می کنند که باید آن ها را خشک کرد. پس از این کار کنسانتره آبگیری شده به انبار منتقل می شود. باطله ها نیز باید توسط دستگاه تیکنر آبگیری شوند، عمل تیکنر به گونه ای است که ماده جامد را ته نشین می کند سپس آب اضافه را از بالای دستگاه خارج می کند.

فرآوری سنگ آهن مزایا زیادی دارد که در ادامه آن ها را شرح می دهیم:

  • افزایش عیار موجود در سنگ
  • حذف کردن عناصر مضر سنگ
  • پاکسازی سنگ از ناخالصی ها
  • یکسان سازی کردن شکل ظاهری و داخلی سنگ
  • کم کردن هزینه تصفیه
  • کاهش میزان آلودگی ها
  • کاهش هزینه ذوب سنگ
  • کاستن انرژی

مراحل فرآوری کنسانتره سنگ آهن

کاربرد کنسانتره سنگ آهن

همانطور که گفته شد یکی از بخش های مهم در صنایع برای تولید فولاد کنسانتره است که هر روزه با افزایش تولید فولاد و مصرف سنگ آهن مقدار تولید این ماده نیز بیشتر شده است. این کنسانتره در صنایع مختلف قابل استفاده است و به دلیل کاهش هزینه ذوب و انرژی خواهان بسیاری دارد، همچنین این مواد درصد خلوص بالایی دارد از این رو نیازی به تصفیه خاص ندارند، در نتیجه هزینه تصفیه آن ها نیز کاهش پیدا می کند. از کنسانتره سنگ آهن برای تولید انواع فولاد، مگنت ها، قطعات اتومبیل، کاتالیست ها و ... نیز استفاده می شود. در کل از این ماده می توان به صورت های گوناگونی در انواع صنایع استفاده کرد. برای خرید و استعلام آهن آنلاین می توانید این مقاله از آهن پویا را مطالعه کنید. همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم کنسانتره سنگ آهن انواع مختلفی دارد. شما می توانید انواع کنسانتره سنگ آهن را در فروشگاه معتبر آهن پویا بخرید. آهن پویا عرضه کننده بهترین و با کیفیت ترین کنسانتره سنگ آهن است، پس با خیال راحت انواع کنسانتره سنگ آهن را از آهن پویا بخرید.

 

نوشتن دیدگاه