در معدن هایی که سنگ آهن از آن استخراج می شوند، طبیعتا سنگ ها و کانی هایی وجود دارند که ترکیباتشان شامل آهن می شود. سنگ آهن که خود به واسطه فرایندهای فیزیکی و شیمیایی به وجود می آید، در کارخانه های فولاد سازی و غیره، فراوری می شوند و آهن را از آن ها خارج می کنند. ترکیباتی که دارای آهن هستند، در معادن بسیار زیاد هستند و از جمله آن ها می توان به مگنتیت با فرمول شیمیایی (FE3O4)، زئولیت (FEO(OH))، لیمونیت FEO(OH)N(H2O) و سیدریت (FECO3) اشاره کرد.
احتمالا اکنون برایتان سوال شده است که پس کنسانتره چیست؟ پاسخ ما به شما این است که کنسانتره آهن از محصولاتی است که از همان سنگ آهن استخراج می شود. معمولا جزو محصولات ثانویه است و هدف از ساخت و استخراج آن این است که سنگ آهن های کم عیار و بی کیفیت را به سنگ آهن های پر عیار تبدیل کنند و به این روش، سنگ آهن های دور انداختنی و بی فایده را مجددا به چرخه تولید بر می گردانند. کنسانتره به پودری نسبت داده می شود، که از سنگ آهن به دست می آید و ظاهر آن کاملا سیاه است و در مواردی که مربوط به ذوب آهن باشد، به کار برده می شوند.
تولید کنسانتره آهن
کانسارها از عیار بسیار پایینی برخوردار هستند و فقط عناصری که مقدارشان بسیار زیاد است مورد قبول واقع می شوند. از این رو برای بالا بردن عیار آن ها کنسانتره را استخراج می کنند. مراحل فراوری کنسانتره شامل خردایش، آسیا کنی، پر عیار سازی و آبگیری است. هر یک از این مراحل را برایتان توضیح می دهیم.
مرحله اول خردایش: خردایش که اولین مرحله تولید کنسانتره است، در کارخانه و هنگامی که ماده معدنی به سنگ شکن وارد می شود، رخ می دهد. در سنگ شکن قطعاتی که در اندازه های بزرگ تا 100 سانتی متر هستند، به قطعات ریزتر بین 20 تا 25 سانتی متری تبدیل می شوند. در ورودی این دستگاه یک سرند ثابت گریزلی قرار گرفته است که روزنه هایش برابر با ابعاد قطعه خروجی سنگ شکن است. از این رو قطعه های خیلی ریز وارد این دستگاه نمی شوند. پس از آن قطعات وارد مرحله بعد که مربوط به ریز تر کردن قطعات تا ابعاد 30 میلی متر است و توسط سنگ شکن مخروطی صورت می گیرد، می شوند.
مرحله دوم آسیا کنی: مواد معدنی که اکنون بسیار ریز شده اند، باید به قطعات ریزتری تبدیل شوند و به همین جهت وارد این مرحله می شوند. در این مرحله، آسیا کنی به صورت تر با استفاده از آسیای خود شکن، نیمه خود شکن و یا آسیای غلتکی فشاری، انجام می شود و به اندازه حدود نیم میلی متری می رسند. پس از آن با کمک آسیاهای گلوله ای بیشتر آسیا می شوند و در آب قرار می گیرند و دوغابی را به وسیله پمپ ها ایجاد می کنند.
مرحله سوم پرعیارسازی: ذراتی که بسیار ریز شده اند و به این مرحله رسیده اند؛ باید از هم تفکیک شوند تا بتوان ذرات مفید را از باطله جدا کرد. به همین جهت این قطعه ها وارد اسلاری می شوند و در آنجا به کمک پمپ از هم جدا می شوند. این اتفاق به دلیل مغناطیس رخ می دهد، اسلاری ها خاصیت مغناطیسی دارند و از این رو قطعاتی که درون خود آهن دارند را به خود جذب می کنند. بنابراین قطعه های مفید به دست می آیند.
در مرحله چهارم که آبگیری است، فرایندهای پایانی انجام می شود تا محصول قابل استفاده را به دست آوریم.
کنسانتره آهن
این محصول کاربردهای بسیاری در صنعت دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به اطلاعات بیشتری درباره کنسانتره آهن نیاز دارید می توانید در سایت آهن پویا، آن ها را بخوانید و در صورت نیاز به این محصول، آن ها را از همین سایت تهیه کنید. قیمت کنسانتره آهن در آهن پویا بسیار مقرون به صرفه است.